MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi: Önce ekonomiden başlanmalı
İş Dünyası
25 Haziran 2018 Pazartesi 12:33

İzmir iş dünyasından seçim değerlendirmesi: Önce ekonomiden başlanmalı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin tamamlanmasıyla İzmir iş dünyası ilk değerlendirmesini yaptı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy oranıyla salt çoğunluğu elde etmesini değerlendiren iş dünyası temsilcileri, sonuçların ülkemize hayırlı olmasını dilerken, Türkiye’nin seçim atmosferinden hızlıca çıkıp ekonomi gündemine dönmesi gerektiği yönünde çağrı yaptı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mahmut Özgener: "Türkiye 24 Haziran'da bir kez daha sandığa giderek demokratik iradesini ortaya koydu"

İlk olarak tüm halkımızı ülkemizin köklü demokrasi geleneğini bir kez daha gösterdikleri için kutluyorum. Yüksek katılım, parti tabanlarının karşılıklı olgun yaklaşımları, kitlelerin tansiyonu arttıracak olaylara katılmamaları yine dünyadaki her ülkeye örnek olacak düzeyde bir seçim süreci yaşamamızı sağladı. Son 10 yılda milletimiz giderek yükselen bir ilgiyle siyasetin içinde yer alıyor, sandık önüne geldiği zaman görüşünü çok az fire vererek belirtiyor.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, bu yüksek katılımlı demokratik seçimlerde bir kez daha başarıya ulaştığı için kutluyorum. Cumhur İttifakı içinde yer alan parti ve adayları da başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Muhalefet partilerine de kısa bir süre içinde ortaya koydukları çaba, sergiledikleri yüksek efor, yıkıcı değil  yapıcı siyasete öncelik verdikleri için teşekkür ediyorum. İzmir’den seçilen tüm milletvekillerimizi kutluyor ve başarılar diliyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı değerlendirmede, Meclis ile işbirliği içinde hareket edeceğini ve yeni dönemde Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomiden birisi olacağını vurgulaması son derece olumlu bir gelişmedir. Başkan Erdoğan'ın Meclis'te çoğunluğu sağlayacak AK Parti ve MHP ile uyum içinde olması da yatırımların önündeki engellerin hızla kaldırılması ve ekonominin büyümesi adına olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Seçim sonuçlarının istikrar ve güven arayan yabancı piyasaların ülkemize döviz girişini arttırmasına böylelikle kurların normal seviyeye inmesini sağlayacağına, ekonominin yeniden ivme kazanmasına katkı sağlayacağına inanıyorum.

Her seçim gibi 24 Haziran da milletin takdirlerini, taleplerini, uyarılarını önümüze koydu. Her partinin, her kesimin, her yetkilinin bu uyarıları iyi okuması gerekiyor. Seçim sonuçlarına "Kazandık veya Kaybettik" diye değil, "Halkımız bize ne anlattı?" diye bakmamız gerekiyor.

Benim ilk şahsi gözlemim, seçimde iktidar ve muhalefet kanalından heyecanlandıran projeler geldiği yönünde... Halkımızın önüne daha çok eğitim, bilim, teknoloji ve sanayiyle ilgili projeler konulduğunu gördük. Dikkat ettiyseniz uzun süredir hiçbir seçim döneminde bu kadar gelecekten ve dönüşümden bahsedilmemişti. Dijital dönüşümün tüm partilerin gündeminde olduğuna mutlulukla tanık olduk. Bu yaklaşımı tüm ülke olarak en kısa sürede gündemimize almamız ve hep birlikte geliştirmemiz ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren bir konu.

İkinci gözlemim ise halkımız istikrardan yana oy vermesinin yanı sıra, değişim için gereken mesajları vermiş durumda... Gençleşen ve değişen kadrolarla karşılarına çıkan partilere, daha yüksek teveccüh gösterdiklerini gördük. Gençleşme ve değişim sadece siyasette değil, ülkemizdeki tüm kurumsal yapılarda dikkate almamız, kadrolarımızda uygulamamız gereken bir konu.

EBSO Başkanı Yorgancılar'dan değerlendirme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Yorgancılar yaptığı yazılı açıklamada, “Erkene çekilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini gerçekleştirdik. Dünya ortalamasının çok üstüne, demokrasiyi savunan ülkelerin milletlerinin göremeyeceği yüzde 87. 5 gibi bir katılım oranı ile seçime giden Türk milletini öncelikle tebrik ediyorum.  İkinci tebriğimiz tabi ki, 6. seçimini de başarıyla kazanan Cumhurbaşkanımız Sayın Sn. Recep Tayyip Erdoğan’adır. Halkın hür iradesi bu yönde tecelli etmiş ve Türkiye yeni bir döneme ilk Başkanı ile adım atmıştır. Ülkemiz için, halkımız için hayırlı, uğurlu olsun” dedi. 

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: "Türkiye 24 Haziran’da ilk kez oyladığı yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi seçimlerini yüksek bir katılım ve büyük bir demokratik olgunluk içinde tamamlamıştır. Milletimiz tercihini yapmış, Cumhurbaşkanımızın önümüzdeki beş yıl içinde yeniden görev yapmasına onay vermiştir. Seçmen tercihleri Türkiye’de farklı renklerin ortak bir ülküyle gelecek hedeflerine yürümeyi başarması ihtiyacının mesajını net olarak ortaya koymuştur. Bugün artık yapılması gereken Türkiye’nin büyük hedefleri için hep birlikte büyük adımlar atılmasının önünü açmaktır. Cumhuriyetin 100.yılında Türkiye’nin gerçekten dünyada hak ettiği yeri alabilmesini sağlamak için demokratik standartlarımızı yükseltmekten ekonomide büyük reformlara girişmeye kadar devasa adımları bir duygudaşlık tesis ederek birlikte atmak zorundayız. Yeniden seçilen Cumhurbaşkanımızı ve Mecliste temsil hakkı kazanan siyasi partilerimizi tebrik ediyor, seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk: “YENİ BİR KALKINMA HAMLESİNİN TAM ZAMANI”

“24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimler yüzde 90’a yaklaşan rekor katılım oranıyla adeta bir demokrasi şölenine dönüştü. Türk halkı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tercihini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan, genel seçimlerde ise Cumhur İttifakı’ndan yana yaptı. Bu seçimin asıl kazananı ise Türk insanının demokrasiye duyduğu inanç oldu. Seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bundan sonra hızla seçim atmosferini geriye bırakıp geleceğe doğru yürümeliyiz. En büyük dileğimiz seçmenin sandıkta verdiği mesajı doğru değerlendirip, siyasi çekişmeleri bir yana bırakarak ulusal mutabakat döneminin başlatılmasıdır. Küresel ekonomik dalgalanma ve bölgemizdeki sıcak gelişmeler dikkate alınarak, Türkiyemizin ana gündemi güçlü ekonomi olmalıdır. Sanayide, ihracatta, istihdamda, lojistikte doğru adımlar atıp yeni bir kalkınma hikâyesi yazmalıyız. Uluslararası yatırımcıların ülkemize yönelik iştahını artıracak düzenlemeleri bir an evvel yapmalıyız. Eğitim başta olmak üzere stratejik alanlarda reformları en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz. Güçlü Başkanlık Sistemi’nin de getireceği avantajla ülkemiz ekonomide ve dış politikada sağlam bir rotada 2023 hedeflerine süratle ilerlemeye devam edecektir”.

BASİFED Başkanı Seda Kaya Ösen: “Ekonomi gündemine dönelim”

Öncelikle 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimlerinin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ortaya çıkan resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye, yüzde 52 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin ilk başkanı olduğunu ilan etti. Öncelikle Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bu başarısından dolayı kutluyorum. Türkiye’ye de hayırlı olsun. Meclis dağılımında ise AK Parti’nin ancak MHP ile beraber çoğunluğu elde edebilmesi, uzun zamandır mecliste görmediğimiz koalisyonu Türkiye’nin gündemine taşıdı. Uzun yıllardır tek başına iktidar olan AK Parti’nin  MHP ile nasıl bir uyum sağlayacağını hep beraber yaşayarak öğreneceğiz. Seçimlerin sonuçlanması ile ülke gündeminin siyasetten hızlıca ekonomiye dönmesi ve acil şekilde yapısal reformlara başlanması da gerekmektedir. Türk Lirası’nın değer kaybı, yükselen enflasyon ve özellikle uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisinin güven vermemesi en temel sorunlarımız. Ekonomi yönetiminin hızla bu konulara dair politikalar üretmesini bekliyoruz. Seçim sonuçları ülkemize tekrar hayırlı olsun…

TÜGİAD Ege Şube Başkanı Can Yavaş: “Ekonomide güven ve istikrar sağlansın”

24 Haziran tarihinde gerçekleşen seçimin sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçim sonrası iş dünyası olarak öncelikli beklentimiz, ekonomiye yönelik güvenin ve istikrarın tekrar sağlanması yönündedir. İki aydır yaşanan seçim atmosferinin ardından yapılmasını beklediğimiz ekonomik reformların ivedilikle hayata geçirilmesi en büyük temennimizdir. Kazananın daima Türkiye olmasını dilerken, ekonomi konusunda atılması gereken adımların ülkemiz iş insanların beklentilerine ve küresel ekonominin gerekliliklerine göre olmasını arzu ediyoruz.

KESİAD Başkanı Haluk Meriç: “Yüksek katma değerli üretim”

Ülkemizin gündemini uzun süredir meşgul eden seçimler tamamlandı. İş dünyası olarak bundan sonra ekonomiye odaklanılmasını bekliyoruz. Enflasyon, işsizlik, cari açık ve dış borç gibi birçok sorun bizi bekliyor. Yeni Hükümet kurulur kurulmaz bu konulara öncelik verilmesini istiyoruz. Türkiye’nin üretimde katma değerini artırması için her tedbir alınmalı. Seçim öncesi verilen sözlerin de tutulmasını bekliyoruz.

İZİKAD Başkanı Huriye Serter: “Gündem ekonomik reformlar olmalı”

24 haziran Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Seçimleri öncelikle  ülkemize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmadan sonuçlanması ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre ilk turda yüzde 52,5 oy oranı ile kazanmasının yansımalarını siyaset dünyası uzun uzun tahlil edecektir. Ancak ülke ekonomimizin özellikle yıl başından bu yana olumsuz seyri, seçim sonrası özellikle reform gündemine dönülmesini elzem kılıyordu. İş dünyası olarak seçimin sonuçlanmasıyla ekonominin ülke gündeminde ana konumuz olacağını umuyor, özellikle oluşacak ekonomi yönetiminden reformlara ağırlık vermesini diliyor ve bekliyoruz.

EGİKAD Başkanı Nilhan Antitoros: “Ekonomik tedbirler biran önce alınmalı”

Gerçekleşen seçim sonrasında tüm vatandaşları kapsayan bir hizmet anlayışı ile hukukun üstün olduğu, ekonomide daha sağlam adımların atılarak küresel piyasada daha aktif rol alan bir Türkiye görmek en büyük beklentimiz. İş dünyası olarak seçimin hemen ardından iş insanlarının talep ve beklentilerine cevap veren politikaların hayata geçirilmesini temenni ediyoruz. Artık ekonomi ana gündemimiz olmalı. Sorunlarımız çok ve ağır. Bir an önce gerekli tedbirler alınmalı. Sonuçların ülkemiz adına hayırlı olmasını dileriz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 yurttaş
 26 Haziran 2018 Salı 02:05
Hepsine eyvallah. Şu an sorun kim bize para verir sorunu. Buna bi çözüm önerin. Üretime güvence uzun vade. Özel sektörün finans hacmi de yetmiyor. Sizler iyi biliyorsunuz. Dolayısıyla aradan bir şey kaparmiyiz durumuna düşülmemeli.
 vatandaş
 25 Haziran 2018 Pazartesi 22:52
Kira stopajı kaldırılsın
 Hüseyin
 25 Haziran 2018 Pazartesi 19:42
Ne başlaması ya, şaka mısınız siz allahaşkına, 16 yıldır kim yönetiyor bu memleketi, seçimden önce korkudan sesinizi çıkarmayın, şimdi kalkın yok ekonomiden başlanması lazımmış falan, hiç olmazsa İzmir seçmenine yakın bir duruş sergileyin hiç olmazsa, sizler de İzmir'liler sayesinde varsınız !
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz