MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir siyasetinin kaybedenler kulübü!
Politika
25 Haziran 2018 Pazartesi 13:50

İzmir siyasetinin kaybedenler kulübü!

Genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri geride kaldı. İzmir’den 28 isim TBMM’nin yolunu tuttu. Siyasi partilerin listelerinde yer alan ve az bir oy farkıyla meclisin yolunu tutamayan isimler Egedesonsöz’e konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de milyonlarca vatandaş 24 Haziran’da sandık başına giderek 27. Dönem milletvekillerini ve cumhurbaşkanını seçti.  Sandık mesaisinin İzmir’e yansımaları da dikkat çekici oldu.

Yeni dönem için CHP birinci bölgeden 7, ikinci bölgeden 7, AK Parti her iki bölgeden 4’er, MHP her iki bölgeden 1’er, İYİ Parti iki bölgeden 1’er ve HDP de her iki bölgede 1’er milletvekili kazanmayı başardı.

İzmir’den toplam 28 kişi Ankara’nın yolunu tutarken gözler çok az bir farkla seçilemeyen isimlere çevrildi.  

AK PARTİLİ DOĞAN: DURMAK YOK YOLA DEVAM
Birinci bölgeden 4 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 5’inci sırasında yer alan Bilal Doğan, “Durmak yok yola devam. 2011 seçimlerinde de temayül yoklamasından çıkmıştım.  Beşinci sırada olmama rağmen birinci sıradaki gibi çalıştım. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güzel bir oyla seçilmesinden büyük bir onur duydum. Yeni sistemin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni sistem, Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi 2023, 2071 hedeflerine taşıyacak, Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak, ülkemizin refahı, kalkınmasına çok önemli katkılar koyacaktır. Milletvekili seçilen partili arkadaşlarıma da sonsuz başarılar diliyorum. Teşkilatımızın başta il başkanımız olmak üzere, ilçe başkanlarımıza özveriyle çalışan teşkilat mensuplarına sonsuz teşekkürler sunuyorum. Sayın başbakanımız Binali Yıldırım’ın liste başı olduğu bir listeye girmek benim için büyük bir onurdu. Başbakanımız Binali Yıldırım büyük performans gösterdi. Ayrıca aday adaylığı sürecide ve adaylık sürecinde çalışan milletvekili adaylarımızın çok büyük performans sağladıklarını gördük, örnek bir çalışma oldu. Vekillerimizi tekrar tekrar kutluyorum” dedi.

MÜHİM OLAN ÜLKENİN KAZANMASIDIR  
İkinci bölgeden 1 milletvekili çıkaran İYİ Parti’nin 2’nci sırasında yer Mustafa Kerpişçi, “Ülkemiz için hayırlı olur diyorum. Mühim olan bizim değil ülkemizin kazanmasıdır. İnşallah İzmir için ülkemiz için iyi olur diye umut ediyorum. Söylenecek bir şey yok” diye konuştu.

BİREYSEL DÜŞÜNMÜYORUM
Birinci bölgeden 1 milletvekili çıkaran MHP’nin 2’nci sırasında yer alan Selahattin Şahin, “Sürecin ayrı ayrı boyutları var. Aday adayı olmak, aday olmak, seçilmek… MHP’nin daha çok vekille mecliste olması önemliydi. Benimkisi nasip. Ben bireysel olarak düşünmüyorum. Milletimiz için bu işin birinci turda bitmesi iyi odu. 2 vekilden daha fazlası olsaydı iyiydi. Milletimiz böyle teveccüh gösterdi. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kendimizi anlatmaya devam edeceğiz. Birlik beraberlik içinde kaldığımız yerden devam edeceğiz. Seçim sonucu Türkiye, İzmir için hayırlı olsun” ifadelerini kulandı.  

CHP, HDP’YE AÇIK AÇIK DESTEK VERDİ
İkinci bölgeden 4 milletvekili çıkaran AK Parti’nin 5’inci sırasında yer alan Melek Eroğlu, “Gönlümüz bizim iki taraftan da 5’er milletvekili çıkarmaktı. Mecliste ne kadar çok temsil edilirsek o kadar iyi olacaktı. Bunda CHP’nin HDP’ye yüklemesi etkili odu. CHP HDP’ye açık açık destek verdi. Öyle olunca da ister istemez HDP barajı geçti. Görünen şeyler. Güzel bir sonuç oldu. İlk turda böyle bir sonucu istiyorduk. Bence iyi oldu” açıklamasında bulundu.

SEÇİM DEĞERLENDİRMESİNİ KENDİ İÇ DÜNYAMDA YAPIYORUM
İkinci bölgeden 7 milletvekili çıkaran CHP’nin 8’inci sırasında yer alan İdris Yavuzyılmaz, “Geçmiş seçimle ilgili hiçbir yorum yapmayacağım. Seçim değerlendirmesini kendi iç dünyamda yapıyorum. Parti içinde yeri geldiğinde görüşlerimi paylaşırım ama basınla paylaşmayacağım” dedi.

VATANDAŞIN TAKDİRİ
İkinci bölgeden 1 milletvekili çıkaran MHP’nin 2’nci sırasında yer alan Abülkadir Bektaş, “Vatandaşın takdiridir. Ne diyelim? Yapacak bir şey yok” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İzmir Kurucu il başkanı ve İzmir Milletvekili Adayı Yıldırım Ulupınar sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. Ulupınar açıklamasında şunları söyledi:

"7 ay önce yola çıktığımızda, Türkiye için elini taşın altına koymaktan çekinmeyen binlerdik…
Kısa sürede on binler, yüz binler olduk…
24 Haziran’da gördük ki, biz aslında milyonlar olmuşuz…
Kartopu olarak başlayan yolculuğumuzun kısa sürede bu kadar mesafe almış olması ülkemin geleceği adına bizlere umut aşılıyor…
Kurucular Kurulu Üyesi olmaktan onur duyduğum, İzmir’de Kurucu İl Başkanı olarak görev almanın gururunu yaşadığım İYİ Parti, artık hem İzmir siyasetinde hem Türkiye siyasetinde bir çekim merkezi olmaya aday….
Yarım asırlık geçmişi olan partiler kadar oy oranına, 7 ay gibi kısa bir sürede ulaşmış olmamızda en büyük pay partimizin isimsiz kahramanlarının…
Daha partimizin kuruluş aşamasından itibaren evinden, işinden, sevdiklerinden feragat ederek bizimle olan partimizin bayrağını en yukarılara taşımak için canla başla çalışan o isimsiz kahramanlar elbette en büyük teşekkürü hak edenler…
Medyada örtülü falan değil açık açık ambargo uygulanan, algı operasyonlarına hedef olan İYİ Parti daha ilk seçimde rüştünü ispatlamış bir şekilde siyaset sahnesine yerini aldı…
Siyaset kısa mesafe koşusu gibi görünse de aslında uzun bir maratondur…
Biz bu uzun maratonun ilk durağını geride bıraktık…
Asıl yarış şimdi başlıyor…
Daha güzel, daha özgür, daha yaşanabilir bir Türkiye için ‘Yüzünü güneşe dön Türkiye’ demeye devam etmeliyiz….
Gerek il başkanlığım döneminde gerekse milletvekili adaylığı sürecimde yanımdan ayrılmayan,bana her türlü desteği veren ve beni büyük bir içtenlike bağrına basan başta parti emektarı dostlarım olmak üzere İzmir halkına bütün içtenliğimle teşekkürü bir borç bilirim…
Hakkınızı helal edin"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 dolar olayı
 26 Haziran 2018 Salı 09:17
1987-2002 arası dolar kuru tam 1500 kat artmış, 2002-2018 arası ise 3 kat.
 sakin
 25 Haziran 2018 Pazartesi 16:29
pardon da benzin sizin bahçeden mi çıkıyor. dolar ve euro daldamı yetişiyor. bu kafayla bakarsanız göremezsniz.
 sait
 25 Haziran 2018 Pazartesi 14:31
kaybeden izmirde ak parti,8 vekilde kaldı
 Gürkan
 25 Haziran 2018 Pazartesi 14:16
16 yıldır tek başına iktidar olan AKP'nin 16 yıl sonunda ekonomiyi getirdiği nokta belli iken yeni sistem ile Türkiye uçuşa geçecek söylemleri komik. Benzin 6,25 TL kardeşim ne hikaye anlatıyorsunuz !
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz