MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir ulaşımında 90 dakikaya yeni ayar!
Yerel Yönetimler
13 Ağustos 2020 Perşembe 08:23

İzmir ulaşımında 90 dakikaya yeni ayar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücret tarifesinde değişikliğe gidiyor. Büyükşehir Meclisi'nin onayına sunulan önergeye göre; tam tarifede ilk biniş ücretine 10 kuruşluk indirim yapılırken, 90 dakika içindeki ilk iki aktarmaya 50’şer kuruş ödenmesi öngörülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi Başkan Tunç Soyer'in teklifiyle Bergama tarihi Asklepion Tiyatrosu’nda yapıldı. 

Toplu ulaşım ücret tarifesinde değişikliğe yönelik meclis üyelerinin onayına sunulan önerge plan bütçe ve tüketici komisyonlarının incelemesine sunuldu.

Toplu ulaşımda yeni sistem
Mecliste gündeme gelen önergeyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım ücret tarifesinde değişikliğe gidiyor. Meclis onayına sunulan önergeye göre; tam tarifede ilk biniş ücretine 10 kuruşluk indirim yapılırken, 90 dakika içindeki ilk iki aktarmaya 50’şer kuruş ödenmesi öngörülüyor. Öğrenci, öğretmen ve 60 yaş tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Meclis onay verirse ilk biniş ücreti 3.56 TL’den 3.46 TL’ye çekilecek. Tüm ulaşım araçlarını kullanan ve tam tarifeyle biniş yapan vatandaşlardan, hakkaniyet ve külfetlerin adil dağıtılması ilkesi ışığında ve kamu yararı da gözetilerek birinci ve ikinci aktarmalarda 0.50 TL aktarma ücreti alınacak. Aynı ilkeler doğrultusunda, kentin banliyölerinde oturan ve ikiden fazla aktarma yapmak zorunda kalan dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomik olarak desteklenmesi, hayatlarının kolaylaştı rılması hedefiyle ikiden sonraki aktarmalarından ücret alınmayacak. Yeni tarife önergesi Plan Bütçe ve Tüketici komisyonlarına incelemesine sunuldu. Önerge, komisyonların incelemesi sonrası meclise sevk edilecek ve 14 Ağustos Cuma günü toplanacak mecliste oylanacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu ulaşımın 1 kuruş olması için verilen önerge de Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Murat
 14 Ağustos 2020 Cuma 01:40
İzmir konak ile güzelbahçe arası 40 km aktarma var İzmir ayrancılar gaziemir arası 20 km aktarma yok Yıllardır bu zihniyeti anlamıyoruz daha anlamadığımız o kadar çok zihniyet var ki oy pusulasında adaylar İn kim olduğunu bilmeden bastığınız mühurlerın hesabını nasıl vereceksiniz şimdi zırlamayın o olmuş bu olmuş diye şemsiye açıldı geçmiş olsun
 NURİ
 14 Ağustos 2020 Cuma 00:13
Suya zam ulaşıma zam İzmir CHP kurtulmalı
 Neco
 14 Ağustos 2020 Cuma 00:09
Bu chp yönetimi kendi sonunu hazirladi birdaha iktidari unutun sandiga hitmiyoruz artik nedir bu sacmalik zam zam zam.Niye siz zenginler fakirin halinden anlamazsiniz biktirdiniz insanlari artik kendinizden .
 Paraya kizan adam
 14 Ağustos 2020 Cuma 00:04
Nicin hep fakir fukaranin cebinde eliniz eyyyyy tuzu kuru yöneticiler insanlari aptal yerine koymaktan vazgecin Sandig gitmiyoruz bu saatten sonra gercekten hayati çekilmez hale getirdiniz hepiniz aynisiniz uok birbirinizden farkiniz .
 ÇELEBİ
 13 Ağustos 2020 Perşembe 23:32
İkinci aktarmadan sonra halkı korumak adına ücret alınmayacakmış. Çok Komik. Sanki herkes 3.4.5.6.7. Aktarmaları yapıyor. 90 dakikada zaten yapılabilecek aktarma bir yada iki. Kısaca aktarmalı ücret 90 kuruş zamlı. Herşey çök güzel oluyor....
 Emine
 13 Ağustos 2020 Perşembe 22:54
Sosyal devlet vaadleri nereye gitti sen zevk için bisiklete biniyorsun ama ben evimi geçiştirmek için 3 aktarma yapmak zorundayım İzmir halkı bunu hak etmedi 90 dakikada dokunma baskann
 Necdet
 13 Ağustos 2020 Perşembe 22:48
Bakanlık, GSM Oparötörlerin sinyali olmayan internet kampanya oyununu görmez, Bakanlık, Gediz elektiriğin mevcut aboneliği iptal edip tekrar abonelik parası istediğini görmezden gelir, Belediyeler suya gizli zam yapar, daha neler yapmıyorlar ki unutmayın hiçbir zaman halkın menfaatine uygulama olmaz. Devlet, Bizleri kendi yasalarını, sözle?melerini dayatan kurumların eline bıraktı, ?ikayet etmek için devletin yetkili kurumuna ula?ılmaz hale getirdiler, nasıl olsa onların tüm giderlerini halk kar?ılıyor, bizleri duyup özelle?en kurumları hiç gücendirmezler duyarsız olurlar.
 Eyüp
 13 Ağustos 2020 Perşembe 22:16
Hayırlı cumalar Herkese 90 güzeldi İzmir''de fakir çok Üzülecek fakirler Sn başkanıma slm
 Cindir
 13 Ağustos 2020 Perşembe 19:52
Kuranı kerim derki "nasılsanı? öyle yönetilirsiniz"
 Zekiye
 13 Ağustos 2020 Perşembe 18:25
Ben emekli Sirinyere yakın bir semtinde oturan vatandaşım. Işe giderken 3 araca binmek zorundaydım. 3 araç demek 1 lira zam 10 kuruş indirim demek. Nasıl bir düzen çalışanları korumamak.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz