MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli basın danışmanından tepki çeken paylaşım!
Güncel
31 Ağustos 2015 Pazartesi 10:17

İzmirli basın danışmanından tepki çeken paylaşım!

Aliağa Belediyesi Basın Danışmanı Hasan Eser'in, Bergama Belediyesi'nin düzenlediği Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nda Aliağa Belediyesi'ne yönelik bir habere ödül verilmesi üzerine yaptığı küfürlü paylaşım tepki çekti.
Dokuz Eylül Gazetesi'nin özel haberine göre; Bergama Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması'nda Aliağa Ekspres Gazetesi'nden Volkan Gündüz'ün “Otogarı olmayan sanayi şehri” başlıklı haberi jüri özel ödülü aldı. Bu habere ödül verilmesi Aliağa Belediyesi Basın Danışmanı Hasan Eser'i kızdırdı. Eser, kendisine ait sosyal paylaşım hesabından Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e hakaret etti.
 
Hasan Eser, paylaşımında “Sen Aliağa'yı eleştiren tek taraflı haberlere ödül vereceğine, git önce başkanlığını yaptığın ilçedeki iki kerhaneyi kapat pez....” ifadelerini kullandı. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç konuyu yargıya taşıyacağını söylerken, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden sert bir kınama geldi. Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Jüri Başkanı Vecdi Altay ve jüri üyeleri de  danışmana tepki gösterdi.
 
 
Bergama Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Şakir Süter Gazetecilik Yarışması’na katılarak, Bergama Belediyesi Özel Ödülü’nü “Otogarı olmayan sanayi şehri” haberi ile kazanan Aliağa Ekspres Gazetesi’nden Volkan Gündüz’ün haberi, kriz yarattı.
Söz konusu habere ödülün verildiğinin yayınlanması üzerine, kendisine ait sosyal medya hesaplarında bir paylaşım yapan Aliağa Belediyesi Basın Danışmanı Hasan Eser, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e hakaret eden ifadeler kullandı.
Mehmet Gönenç’e, “Sen Aliağa’yı eleştiren tek taraflı haberlere ödül vereceğine, git önce başkanlığını yaptığın ilçede iki kerhaneyi kapat pe...…” diyen Hasan Eser’in bu paylaşımı, hem başkan ve jüri tarafından ve hem de İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından sert dille eleştirildi.
 


SUÇ DUYURUSU YAPACAK
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise söz konusu paylaşımla ilgili gerekli yasal süreci başlatacağını söyledi. Gönenç, “Bir siyasetçi ve kamu adına çalışan biri olarak her türlü eleştiriye açığız. Ancak yapılan bu paylaşım, eleştiri sınırlarının çok daha ötesinde, hakaret ve küfür içeren bir ifadeyi kapsıyor. Bunun için avukatım aracılığımla yasal süreci başlatacağım. Ayrıca olayın şöyle bir yanı var, kendisinin gazeteci olduğunu iddia eden bir kişi, bir başka meslektaşının yaptığı bir habere hoşgörüden yoksun şekilde hakaret ederek, aşağılayarak tavır koyuyor. Üstelik de bunu yapan kişi bir belediyede basın danışmanı sıfatına sahip. Basın danışmanı kimliğini taşıyan bir kişinin bu ifadeleri kullanması kabul edilemez” diye konuştu.
 
CEMİYET'TEN KINAMA
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şakir Süter Gazetecilik Yarışması sonrasında sosyal medyada Aliağa Belediyesi Basın Danışmanı Hasan Eser tarafından paylaşılan bu ifadeler yalnızca  Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'e değil Gazeteci Volkan Gündüz'e ve tüm mesleğimize yapılmış açık bir hakarettir. Bergama Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirdiğimiz yarışmanın bir tarafı olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak bu ifadeleri şiddetle kınıyoruz. Kamu görevi yapan basın danışmanlarının görevleri arasında hakaret etmek yoktur. Konuyla ilgili gereken hassasiyetin gösterilmesi konusunda ilgili herkese göreve çağırıyoruz.”
 
JÜRİYE DE HAKARETTİR
Şakir Süter Gazetecilik Yarışması Jüri Başkanı gazeteci Vecdi Altay da söz konusu ifadelerin son derece küstahça olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Söz konusu ifadeler, bir kamu kuruluşunda görev yapan birine yakışmadığı gibi, haddi aşan küstahça bir ifadedir. Yüreğinin karalığı, ne yazık ki diline de, yazdıklarına da yansımıştır. Bunları yazan kişi, gazetecilik ve insanlık ahlakından nasibini almadığı gibi, bu haberi değerlendiren ve hayatlarını sadece gazetecilik yaparak kazanan birbirinden değerli  jüri üyesi gazetecilere de hakaret etmiştir. “Gazeteciyim” diye, bulundukları il veya ilçelerde adeta terör estiren, her dediğinin yapılmasını isteyen bu tür insanlara nasıl “gazeteci” denilemeyecekse, kalemşorluk yapıp ahkam kesen ve sonra da paylaşımını sitesinden kaldırana da “büyük insan” denilemez. Bergama Belediye Başkanı’nın, önceki yarışmalarda olduğu gibi, son yarışmada da asla bir yaptırımı veya yönlendirmesi olmamıştır. Olamaz da. Alınan tüm kararlar, jürinin oy birliği veya oy çokluğu ile aldığı kararlardır. Bu habere ödül verilmesi de, tamamen jürinin kararıdır. Aliağa Belediyesi basın danışmanı keşke kentin önemli bir sorununu dile getiren, bu gerçeği gören ve haberleştiren muhabire teşekkür edebilme olgunluğunda olabilseydi. Kısacası, kendini Basın Danışmanı ve gazeteci zanneden arkadaş, “Basın Danışmanı” unvanına leke sürmüştür. Derhal, başkandan ve jüriden özür dilemelidir. Umarım, maaşını aldığı belediyenin başkanı, kendi mevkidaşına bunları yazan elemanına gereğini yapar. Çünkü, başkanın bağlı olduğu partisinin ilkeleri, böylesi küstahlıkla bağdaşmıyor.”

DÖNÜNCE İLGİLENECEĞİM
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise yurt dışında olduğunu belirterek konuyla döndüğünde ilgileneceğini ve gereğini yapacağını belirtti. Acar, şunları söyledi: “Şuanda yurt dışındayım. Ben Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ile de konuştum. Konu Aliağa Belediyesi ile ilgili bir konu değil. Taşeron olarak çalışan bir arkadaşımız. Tamamen bütün basın haklarını elinden almış durumda değiliz. Bu kişi aynı zamanda bir gazeteci. Böyle bir davranışı onaylamamız elbette mümkün değil ancak döndükten sonra bu konuya dair net bir şey söyleyebilirim. Gereği detaylı incelemenin ardından yapılır. Buradan telefonla olması doğru değil. Geldiğimde yüz yüze gereği yapılır.
 
HESABIMI HACKLEDİLER
Hasan Eser ise o ifadelerin kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Eser; “O olay benim kontrolüm dışında olan bir olay. Ben bir ara sosyal paylaşım hesabımı kaybettim. O zaman sanırım yazıldı. Zaten gerekli uyarı geldiğinde yazılanları hemen kaldırdım. Kimin yazdığını bilmiyorum. Konuyu araştırıyoruz” ifadelerini kullandı. (9 Eylül Gazetesi)

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:03
Kuzeni yazmıştır 😀😁😂😃
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz