MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli en çok takside bunu kaybediyor!
Otomobil
1 Mart 2019 Cuma 09:43

İzmirli en çok takside bunu kaybediyor!

İzmir'deki taksilerde geçen sene bin 387 eşya unutuldu, listenin başında ise cep telefonu var. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, unutulan eşyaları sahiplerine ulaştırmak için yoğun çaba harcıyor.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın kayıtları ne kadar dalgın ve unutkan olduğumuzu sergiliyor... Kent merkezinde hizmet veren taksilerde 2018’de bin 387 eşya unutuldu. Bunlar arasında şemsiyeden kıyafete, kitaptan cüzdana yok yok. Listenin ilk sırasında cep telefonu geliyor. Bu eşyaları sahiplerine ulaştırmak amacıyla özel bir ekip günün 24 saati aralıksız görev yapıyor. Vatandaşlardan gelen başvurular ve şoförlerin bildirimleri değerlendiriliyor, hangi eşyanın kime ait olduğu belirlenip süratle teslim ediliyor.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Celil Anık, en çok eşya unutulan yerlerden birinin taksiler olduğuna dikkat çekiyor. Anık, vatandaşı mağdur etmemek için teknolojiyi de kullanarak titizlikle çalıştıklarını, araçlarda bırakılanları teslim ederek Türkiye’ye örnek olduklarını dile getiriyor.

TAKİP SİSTEMİ İŞBAŞINDA
Celil Anık, şunları söyledi: "Hangi aracın ne zaman ve hangi yöne yolcu taşıdığını teknolojik altyapımız sayesinde biliyoruz. Böylelikle düşürülen ve unutulan ne varsa hangi araçta olduğunu tespit ediyoruz. Zaten çoğu zaman şoför arkadaşlarımız daha vatandaşlardan bildirim gelmeden bunları bulup bize iletiyor. Gözden kaçan ya da aracın koltuk altı gibi bölümlerine düşenlere de takip sistemimizle kısa süre içerisinde ulaşıyoruz."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz