MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli sanayici elektrik ve doğalgaza indirim istiyor
Ekonomi
11 Kasım 2018 Pazar 09:53

İzmirli sanayici elektrik ve doğalgaza indirim istiyor

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar  “Sanayicilerimiz bir anda artan maliyetler ile rekabet etmekte zorlanıyor. Hükümetimiz, sanayicimizin rekabet şansını artırmak için en azından ilk etapta elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim yapabilir. Bu konuda biz Ankara’da gerekli girişimleri şimdiden başlattık” diye konuştu.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar başkanlığında yapılan İzmir’de faaliyet gösteren Organize Sanayi Bölgeleri ve Serbest Bölge Başkanlarının  yer aldığı Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve Serbest Bölgeler Platformu toplantısı Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.  EBSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile OSB ve Serbest Bölge üyeleri daha sonra BAYOSB’yi gezerek Birim Makine tesislerinde incelemelerde bulundular.

BİRLİKTE HAREKET EDECEKLER 
OSB ve Serbest Bölgeler Platformu toplantısında ise gündemdeki konular ele alınırken, çözüm önerileri de tartışıldı. 21 maddeden oluşan toplantı gündeminde tüm konular derinlemesine incelenirken, son dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın sanayiciyi zor durumda bıraktığı belirtilerek indirim istendi.  EBSO öncülüğündeki platform, sorunları Ankara’ya tek elden ileterek, birlikte takip etmeyi kararlaştırırken, kente yeni gelecek yatırımcı konusunda işbirliği yapma kararı alındı.

GİRİŞİMLERİ BAŞLATTIK
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar yaptığı değerlendirmede, gündeme gelen konuları Ankara’ya ileterek, en kısa zamanda çözüme ulaşması için çalışacaklarını söyledi. Türkiye’de sanayiciliğin en zor işlerden biri olduğunun altını çizen Yorgancılar, “Birçok riski alarak üretim yapıyorsunuz, ülkeye katma değer kazandırmak için gece gündüz çalışıyorsunuz ancak beraberinde bazı sıkıntılar ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir anda artan maliyetler ile rekabet etmekte zorlanıyorsunuz. Hükümetimiz, sanayicimizin rekabet şansını artırmak için en azından ilk etapta elektrik ve doğalgaz fiyatlarında indirim yapabilir. Bu konuda biz Ankara’da gerekli girişimleri şimdiden başlattık” diye konuştu.

PROJE HAVUZU ÖNERİSİ
İzmir Kalkınma Ajansı’nın Sanayicilere yönelik önemli proje bütçeleri olduğunu vurgulayan Başkan Yorgancılar  “Projelerde kullanmak üzere İzmir Kalkınma Ajansı önemli bütçeler sunuyor. Bütçelerimiz var.  Sadece bunların iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. OSB’ler arasında projelere göre kendimize hedef proje seçelim. Bunun koordinasyonun EBSO olarak biz yürütelim. Ortak paydaşları ilgili OSB’ ler olur. Birlikte bu bütçeden sanayicimizin lehine faydalanabiliriz” dedi. 

“YENİ YATIRIMCIYA YOL GÖSTERİYORUZ”
Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak kente gelen yeni yatırımcılara yol gösterici bir hizmet de sunduklarını da kaydeden Başkan Yorgancılar “Odamız da Tek Durak Ofis hizmetini veriyoruz.  Burada, vergi dairesi Başkanlığı’nın , SGK’nın ve  İZKA temsilcileri bulunuyor. İzmir’e gelecek olan yeni bir yatırımcı, sanayici tüm soruların yanıtını orada alabiliyor” dedi. 

ÖNCELİĞİMİZ ENERJİ FİYATLARINDA İNDİRİM
BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren de EBSO Yönetim Kurulu ve OSB ve Serbest Bölgeler Platformu üyelerini bölgelerinde ağırlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Sanayicilerin birçok sıkıntı yaşadığını, sanayicilere hizmet eden OSB ve Serbest Bölgeleri’nde bu sıkıntıların aşılması için birlikte hareket etmesinin de çok önemli olduğunu vurgulayan Telseren, “Platform toplantımızda birçok konuyu konuştuk. En hızlı çözüme ulaştırılması gereken konu doğalgaz ve elektrik fiyatlarındaki artışların indirilmesi. Sanayicinin kurda yaşanan hızlı artışlar nedeniyle maliyetleri çok yükseldi. Üretim yapamaz hale geldik. Bu konuda Ankara’nın bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. Aksi takdirde sanayici üretim yapamaz hale gelecek” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz