MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirliler'e Dünya Barış Günü Mitingi daveti
Yaşam
31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:11

İzmirliler'e Dünya Barış Günü Mitingi daveti

İzmir’deki sendika ve meslek odaları kenti 1 Eylül Barış Günü’nde düzenlenecek mitinge davet etti. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Sendikalar olarak barış çağrısı yaparak yüzbinlerin barış çığlığını yükseltmesini istiyoruz. Barış için el uzatmak yeterlidir. Savaşmak için ise çok materyal gereklidir. Doğal olarak en kolay ve en güzelini seçiyoruz. Barış için elimizi uzatıyoruz. Barışın tesisi için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - DİSK, KESK ve TMMOB 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenecek miting öncesinde Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Lokali’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda ilk olarak konuşan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Melih Yalçın, “Seçimlerden sonra Türkiye’de birçok yerde şiddet olayları yaşanırken buna karşı kurulan barış bloku yarın bir miting düzenleyecek. Biz de meslek odaları olarak bir çağrı yapmak istedik” dedi.

BU SAVAŞ KAÇAK SARAYIN İKTİDAR SAVAŞIDIR
Yalçın, “Seçim sonucunda tek başına iktidar olamayan AKP, yetkisiz olarak sürdürdüğü görevi sırasında ülkemizi bir iç savaş girdabına sokacak kararları ardı ardına uyguluyor. Suruç’ta 20 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen saldırıda onlarca masum gencin katledilmesiyle başlayan ve daha sonra iki polisin öldürülmesi ile devam eden günlerde, gelinen noktada çözüm süreci sona erdirilmiş ve çatışmalar tekrar başlamıştır.  Bu savaşı; 7 Haziran seçimlerinde uğruna oy istediği AKP iktidardan düşünce Başkanlık hayalleri de suya düşen Kaçak Saray çıkarmıştır. Bunu biz söylemiyoruz. AKP’nin bakanları, milletvekilleri söylüyor. Öyle ağzından kaçırır gibi değil üstelik; bizzat üstüne basa basa, arkasında durarak söylüyorlar.  Yaklaşan genel seçimlere yönelik olarak daha şimdiden bunu bir tehdit olarak kullanıyorlar. Yaratılan bu çatışmalı sürecin esas kaynağının AKP hükümeti tarafından oluşturulan provokasyonlar olduğu açıktır. AKP, gençlerimizi öldürüyor. Şehit cenazelerinin milliyetçi dalga yaratacağını, bu yolla tek başına iktidar olacağını sanıyor. Bu uğurda gözü artık hiçbir şey görmüyor. Bununla birlikte, Suriye’de devam eden ve bugüne dek yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan savaş, dışımızda gibi görünse de, iktidarın emperyal heveslerle yüklü dış politikası sonucunda her an Türkiye’yi de kapsayan halklar arası bir savaşa dönüşme potansiyeli taşımakta. Biliyoruz ki, yetkisiz iktidarın gerginliği arttıran ve çatışmaları kışkırtan politikaları; hırsızlıktan, yoksulluktan, talandan, emek düşmanlığından bağımsız değildir. Ve bunlara karşı mücadele de zorunludur ve birbirinden ayrılamaz.  Katillerin, hırsızların kendilerini hesap vermekten kurtarmaları adına daha fazla insanımızın ölmesine asla göz yumamayız. Bizler, İzmir’deki emek ve demokrasi güçleri olarak yaratılan savaş senaryolarına karşı ülkemizde ve bölgemizde çatışmaların bir an önce durdurulmasını istiyor, kalıcı bir barış sürecinin derhal tesis edilmesi için başta AKP hükümeti olmak üzere tüm çatışma ortamını besleyen taraflara, kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı daha yüksek sesle haykırmak için 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, saat 17.00’de Alsancak Gündoğdu Meydanı’ndayız. Kentimizde yaşayan yurttaşlarımızı da yarın çok geç olmadan ‘barış hemen şimdi’ demek üzere sesimize ses katmaya, savaşa dur demeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BARIŞ İÇİN EL UZATMAK YETERLİDİR
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Sendikalar olarak barış çağrısı yaparak yüzbinlerin barış çığlığını yükseltmesini istiyoruz. Atılan her kurşunun insanlarımızı yoksullaştırdığını barışın emekle geleceğini bildiğimiz için DİSK olarak tüm barış bloklarının içinde yer almış bulunmaktayız. Yarın da kitlesel olarak katılacağız. Barış için el uzatmak yeterlidir. Savaşmak için ise çok materyal gereklidir.  Doğal olarak en kolay ve en güzelini seçiyoruz. Barış için elimizi uzatıyoruz. Barışın tesisi için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

KESK’e Bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Şube Başkanı Bülent Çuhadar da, “Biz KESK olarak barış ortamının korunması gerektiğinden yanayız. Savaşın biz emekçilerin için en büyük engel olduğunu düşünüyoruz. Tüm sendikalarımıza çağrıyı yaptık alanda olacağız” dedi.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz