MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Jeotermal ihaleleri gerçekleşti: 3 ilçe dışındakilere başvuru yok!
Enerji
14 Kasım 2019 Perşembe 13:48

Jeotermal ihaleleri gerçekleşti: 3 ilçe dışındakilere başvuru yok!

İzmir’in ilçelerinde jeotermal kaynak suyu arama izinleri sonrasında ihaleler gerçekleşti. Toplam 16 ilçeyi ilgilendiren gelişmede sadece Kiraz'da belediye 106 bin TL'lik bedelle ihaleyi kazandı. Dikili ve Seferihisar'da özel şirketler ihalelerde gülen taraf oldu. Diğer ilçelerdeki ihalelere katılım olmadı. İlerleyen süreçte yeni ihale tarihlerinin netleşmesi bekleniyor. 

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sürekli izinleri verilen jeotermal kaynak suyu arama izinlerine bu kez İzmir Valiliği de eklendi.

Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) aralarında Konak, Bornova, Buca, Çiğli, Karabağlar gibi merkez ilçelerin de bulunduğu onlarca yeri ihaleyle satışa çıkarttı.  Arama sahası ve işletme sahası olarak yapılan iki tür ihalede en çok alan Ödemiş, Tire ve Bayındır gibi ilçelerde yer aldı. Seferihisar, Balçova ve Dikili gibi mevcut jeotermal kaynakların bulunduğu alanlara da yenileni eklenmiş oldu.

Valiliğin takvimine göre, 50 bin TL’den başlayan kiralama ve işletme ihaleleri 500 bin TL’ye kadar ulaşacak. Katılımcılar ve talep edenlerin sayısına göre bu rakamlar yukarıya çıkabilecek.

Toplam 16 ilçeyi ilgilendiren gelişmede sadece Kiraz'da belediye 106 bin TL'lik bedelle ihaleyi kazandı. Dikili ve Seferihisar'da özel şirketler ihalelerde gülen taraf oldu. Diğer ilçelerdeki ihalelere katılım olmadı. İlerleyen süreçte yeni ihale tarihlerinin netleşmesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz