MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar Belediyesi teyakkuzda
Yerel Yönetimler
30 Ekim 2020 Cuma 19:55

Karabağlar Belediyesi teyakkuzda

İzmir'de meydana gelen şiddetli depremin ardından Karabağlar Belediyesi teyakkuza geçti. Deprem toplanma alanlarından biri olan belediye otoparkında kriz merkezi oluşturuldu. Ayrıca bu alana masa ve portatif çadırlar kuruldu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da çalışmaları buradan koordine etti. İlçenin her noktasından bilgi alan Başkan Selvitopu, Fen İşleri, Zabıta müdürlükleri ekiplerini inceleme yapmak için buralara yönlendirdi. 58 mahallenin muhtarlarıyla iletişime geçildi. Ayrıca vatandaşların toplandığı park ve açık alanlarda su, sıcak çorba dağıtımı yapıldı.

Başkan Selvitopu şiddetli ve uzun süreli bir sarsıntı yaşandığını vurgulayarak, "Sarsıntının ardından ne yazık ki acı haberler gelmeye başladı. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Umarım enlaz altında kalan vatandaşlarımıza da sağsalim ulaşılır. Tüm İzmirlilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin tüm gücüyle sahada olduğunu belirten Başkan Selvitopu, acil ihtiyaç duyan vatandaşların 0232414 7765 numaralı telefonu arayabileceğini bildirdi.

Depremin hemen ardından belediyenin sosyal medya hesaplarından toplanma alanlarının listesi de paylaşıldı. Bu listeye "http://www.karabaglar.bel.tr/sayfa/afet-sonrasi-toplanma-alanlari" linkinden ulaşılabilir.

Bu arada Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) Ege Bölgesi ekipleri de, Karabağlar'daki AKUT Şehit Uzman Çavuş Akın Acar Yerleşkesi'nden hareket ederek arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz