MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar Meclisi'nde CHP çatlağı: İş alımına ret!
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2015 Çarşamba 19:50

Karabağlar Meclisi'nde CHP çatlağı: İş alımına ret!

Karabağlar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında CHP’li üyelerin ret oyu damga vurdu. Haziran ayı meclisinde belediye bünyesinde hizmet verecek 11 tam zamanlı personelin alımıyla ilgili madde komisyona sevk edilmesinin ardından son toplantıda gündeme geldi. Karar AK Partili üyelere ek 6 CHP’li üyenin hayır oyu ile birlikte reddedildi.
Onur DENİZ / EGEDESOSNÖZ - Karabağlar Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı, Muhittin Selvitopu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis oturumuna Karabağlar Belediyesi bünyesine alınacak tam zamanlı personellerin görüşüldüğü maddede CHP’li üyelerin ret oyu damgasını vurdu. 

- KARŞIYAKA MECLİSİ'NDE UFUK SARICA'YA BÜYÜK ONUR...
 


Toplantı, geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Karabağlar Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Latif Büyükdağ’ın adına saygı duruşuyla başladı. Büyükdağ’ın yerine meclis üyeliğine Zakir Bel Getirildi.
 
DÖNÜŞÜM PROJESİ ANLATILDI
Meclis oturumunda ilk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Uzundere, Cennet Çeşmeler bölgesinde gerçekleştirilecek  kentsel dönüşüm projesi ile ilgili Karabağlar Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda belediyenin düzenlediği plan ile bakanlık arasındaki farklılık ve çelişkiler anlatıldı. Belediye, bakanlık projesinde uygulanması mümkün olmayan kavşaklardan, zemin yüksekliğine ilişkin dikkate alınmamış yerler olduğu anlatıldı. Proje ile ilgili konuşan Başkan Selvitopu, ''Plan askı süresi içerisinde bizim incelemelerimiz devam edecek. Biz bakanlığa görüşlerimizi iletmiştik. Bakanlık tarafından pek dikkate alınmadığını görüyoruz. Askı süresi boyunca belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüp, tekrar bakanlığa görüş ileteceğiz” dedi.
 
6 CHP’Lİ ÜYEDEN RET OYU
Geçtiğimiz ay ki belediye meclisinde gündeme gelen, Karabağlar Belediyesi bünyesinde içerisinde kameraman, avukat, sanat tarihi uzmanı gibi faaliyetlerde çalışmak üzere tam zamanlı personel alımıyla ilgili madde komisyonlara havale edilmişti. Temmuz ayı meclisinde gündeme gelen maddenin oylanması sırasında CHP şoku yaşandı. Maddenin oylanmasında AK Parti grubunun tamamının ret oyuna 6 CHP’li üye daha eklenerek 20 ret, 16 kabul oyu ile karar reddedildi.

BİLGİ VERİLMEDİĞİ İÇİN RET OYU VERDİM
Ret oyu ile ilgili açıklama yapan CHP’li üye Emin Ustemur, “Bu ihtiyaç daha sonraki senelerde devam edecek mi bunların durumunun ne olacağı bilinmediği için, alınacak arkadaşların KARBEL şirketinden olması gerekirken bununla ilgili her hangi bir bilgi verilmediği için ret oyu kullandım” ifadesini kullandı. Kararın reddedilmesinin ardından ise Selvitopu, “Belediye Kanunun 49. Maddesine göre verilecek ücret konusunu belirleyebilir. Onu da Maliye Bakanlığı’nın belirlediği tavan ve taban genelgeler vardır,  Takdir ve yetkisi belediye meclisine aittir. Yoksa başka bir belediyemizin yasadan gelen görevi bulunmamaktadır. 
 


AK PARTİ’DEN SON KARDEŞLİK OYU
Meclis gündeminde Kahramanmaraş’ın Nurhak Belediyesi ile kardeş belediye kararı alınması maddesinde, AK Parti Grup Başkanvekili Azad Fazla'dan 'son olsun' yanıtı geldi. Konu ile ilgili söz alan Fazla, ''Belediyelerin kardeş belediye faaliyetleri güzel bir faaliyettir. Ancak bu kardeşlik nasıl oluyor? Her kardeşliğin maddi bir bedeli vardır. Belediyeye ait araçları eskidi diye bu belediyelere yolluyorsanız biz bu kardeşlikte yokuz. Eğer oranın kimsesiz çocuklarını buraya getirip bir kardeşlik bağının kuruluyorsa o gerçek bir kardeşliktir. Böyle olmadığı sürece biz kardeş belediye önerilerinde son kez onay veriyoruz” dedi. 
 


Fazla’nın ifadelerine cevap veren, Selvitopu, “Biz bu konuda yapılan çalışmalara önem veriyoruz. Bundan önceki aracı Harmanlı Belediyesi’ne gönderdik. Araç eski de değil yenilenmişti. Harmanlı’da çöp bidonları vardı ama araçları yoktu. Kendi imkanları ile bidonları boşaltıyorlardı. Bunun için araç yolladık. Bir de Şambayat Belediyesi’e bir adet itfaiye aracı gönderdik. O araç bölgeye bile hizmet veriyor.  Şuna katılıyorum kardeşlik kavramının lafta kalmaması için çalışıyoruz” diye konuştu.
 


11 MADDEDE DÖNÜŞÜM SORUSU
AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç Karabağlar Belediyesi’nin sınırları içerisinde Üçkuyular – Şemikler Mahallesi üzerinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili başkanlığa  11 soru sundu.  Tunç’un sorduğu sorular arasında “0 – 12 yaş arasında çocukların kullanacakları ve oyun oynayabilecekleri alanlar bulunmakta mıdır? Söz konusu alan içerisinde gençlerin spor yapabilecekleri alanlar var mıdır? Eğitim tesisi var mıdır? Kapalı pazar yeri alanı, yeşil alan var mıdır?” şeklinde ifadeler yer aldı. Tunç’a cevabın yazılı olarak verilmesini isterken konu ile ilgili Selvitopu, “Bunlar buralar ıslah planına göre oluşan yerler bu eksiklikler var. Bunun için yeni bir planlama gerçekleştirmeye çalışıyoruz bununla ilgili sorularınızı yanıtlarız” ifadesini kullandı.
 
KİMSE DÖNÜŞÜM DERSİ VERMEYE KALKMASIN
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde konuşan Selvitopu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülecek dönüşüm projesi ile ilgili konuştu. Selvitopu, “İzmir’deki ilk kentsel dönüşüm Karabağlar’da başlayacak. Bu dönüşüm ile Türkiye genelinde yaratılan yağmacı dönüşüm anlayışına bir ders vereceğiz.  Bize kimse kentleşme, belediyecilik dersi, vermeye kalkmasın. Kentsel dönüşümün Türkiye’de temeli bu şekilde atılmıştır. Birileri kopya projelerle kentsel dönüşüm üretilmektedir. Biz kesinlikle Karabağlar’da yağmacı bir anlayışla dönüşüm yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Biz her şeyden önce insani değerleri ve hukuku ön planda tutuyoruz” ifadesini kullandı.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz