MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar'da sıkı denetim
Yerel Yönetimler
4 Nisan 2020 Cumartesi 14:57

Karabağlar'da sıkı denetim

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü yoğun ve sistemli mücadeleyi, yeni önlemlerle sürdürüyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı'nın pazaryerleriyle ilgili yayınladığı son genelgeye dayanılarak, denetimler sıklaştırıldı.

Karabağlar Belediyesi ile Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nden bir heyet, zabıta ve güvenlik güçleri eşliğinde Yunus Emre Kapalı Pazaryeri'yle Yeşilyurt Semt Pazarı'nda inceleme yaptı. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmada, alınan yeni önlemler hem esnafa hem de vatandaşlara anlatıldı. Pazaryerlerine tek bir noktadan giriş yapılıp farklı bir noktadan çıkılabileceği, alışveriş süresinin mümkün olduğunca kısa tutulması gerektiği belirtildi. Ayrıca esnafın maske ve eldiven takıp takmadıkları, tezgah aralarını en az 3 metre bırakıp bırakmadıkları kontrol edildi. Vatandaşların maskesiz pazaryerlerine girmesi engellenirken, açıkta ürün satışına izin verilmedi. Zabıta, bekçi ve polisler, genelgeler uyarınca yaş kısıtlamalarına takılan vatandaşları da evlerine dönmeleri gerektiği yönünde uyardı.

Karabağlar Belediyesi Zabıta ekipleri, tüm pazaryerlerine koronavirüs riskine karşı uyarı afiş ve pankartları astı; esnafa da bunlardan dağıttı. Yaptırımlar Karabağlar'daki 12 pazaryerinde de uygulanıyor ve kuralla uyulup uyulmadığı sürekli denetleniyor. Genelgeler kapsamında tüm pazaryerlerinde satışlar saat 19.00'da sonlandırılıyor. Esnaf, tezgah numaralarının tek ya da çift olmasına göre, haftalık periyotlar halinde satış yapabiliyor.

 

 

 

NELER YAPILDI?

Karabağlar Belediyesi, salgının ülkemize sıçradığının açıklanmasının ardından önlem alan yerel yönetimlerin başında geldi. Bu kapsamda ilçedeki toplu yaşam ve kullanım alanlarında dezenfektan çalışmaları düzenli aralıklarla sürüyor. Sokaklar, hazırlanan plana uygun olarak ilaçlı sularla yıkanıyor, çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor. Devletin yayınladığı genelgelere göre işyerlerinde fahiş fiyat denetimleri yapılıyor. Evde kalması zorunlu olan ve mağdur vatandaşlar için yardım kolileri dağıtılıyor. Belediyenin yoğun birimlerinde randevu sisteme geçilirken, bir çok hizmet de internet ortamında veriliyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz