MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karaburun'da yeni kriz: Valilik'ten balık çiftliğine vize!
Ekonomi
7 Eylül 2017 Perşembe 14:17

Karaburun'da yeni kriz: Valilik'ten balık çiftliğine vize!

İzmir’in Karaburun ilçesinde Kılıçlar Balıkçılık A.Ş.’ye ait orkinos çiftliğindeki kapasite artışı için İzmir Valiliği “Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir” kararını verdi.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ – İzmir’in Karaburun ilçesinde tartışmalara neden olan ve yöre halkı tarafından büyük tepki gören balık çiftlikleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Toprak Ana Mevkiisi’nde faaliyet yürüten, Grup Sagun bünyesindeki Kemal Balıkçılık İhracat Ltd. Şti’ne ait balık çiftliğinde kapasite artırımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçtiğimiz Nisan ayında başvuru yapılmıştı. 

Çiftlikteki üretim kapasitesini yıllık 1000 tona çıkaracak olan ve orkinos yetiştirilmesi planlanan çiftlik için İzmir Valiliği, dosyayı inceledi ve “Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir” kararını verdi.

77 bin metrekarelik alanda bulunan çiftlikte kurulacak olan kafeslerle kafesler arası mesafenin azalması sağlanacak. Yapılacak olan eklemelerin 200 bin TL bedele mal olması beklenirken yıllık 1000 ton üretim yapılması hedeflenecek.

BAŞKAN ÇAKIR: ANKARA'DAN BİRİLERİNİ BULUP...
Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi, ayrıca Karaburun ve Çeşme arasında bulunan bölgede dev bir orkinos çiftliği yapmak için başvuruda bulunmuştu. Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ilgili firma ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

Çakır, “Bodrum’dan Kaynar’a kadar olan yerde de balık çiftliği müracaatları var. Onunla ilgili eylem yapmıştık, itirazlarımız devam ediyor. Zaten sıkıntılarımız var ama diğer tarafı da takip ediyorum. Orayı daha önce vermediler. Kılıç Deniz Ürünleri Üretim Şirketi yıllar önce bu işe başladı. Çok güçlü bir firma… Bana göre Ankara’dan birilerini buldular, bu işi hallettiler. Söylenti değil. Bu bir gerçek. Türkiye koşullarında her şeyi görüyoruz. Bunu yaşamak lazım” demişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 kazım emir
 7 Eylül 2017 Perşembe 18:27
DOKUNMAYIN DENİZİMİZE
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz