MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karataş'tan Başkan Soyer'e: İnkar et... Bana acıma!
Politika
11 Haziran 2019 Salı 13:07

Karataş'tan Başkan Soyer'e: İnkar et... Bana acıma!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i uygulamaları ve aldığı kararlar üzerinden eleştiren isimler arasında yer alan CHP İzmir İl eski Başkanı Kemal Karataş 10 yıl önce Soyer’in Seferihisar’a nasıl başkan olduğunu anlattı. Karataş, “Deniz Baykal ile aday arayışındayken bana dönemin İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Uğur, Soyer’in ismini getirdi” dedi. Öte yandan Karataş, Soyer ve eşi Neptün Soyer hakkındaki sosyal medya paylaşımları nedeniyle disipline gönderilmişti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer hakkındaki yazıları ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından disipline gönderilen CHP İzmir eski İl Başkanı Kemal Karataş açıklamalarda bulundu.

Başkan Soyer’in,  Ramazan Bayramı öncesinde Egedesonsöz’e verdiği röportajda kendisi hakkındaki sözlerini değerlendiren Karataş, 2009 yılında Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı’na aday gösterilmesi dönemin Genel Başkanı Deniz Baykal ile diyaloğunu anlattı.

Soyer, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamalarda, Seferihisar adaylığı konusuna Karataş’ın bir katkısının olmadığını vurgularken, “Öyle olduğunu iddia eder ama ben doğrulamadım hiç. Bilmiyorum, doğrulamadım” açıklamasında bulunmuştu.

Başkan Soyer ayrıca, Karataş’ın kendisini telefonla aramak yerine sosyal medyadan hakkında yazılar yazdığını da belirtirken disiplin süreciyle ilgili de, “Hiç acıyacak bir durum yok. Nesine acıyayım? Bizim telefonumuz var, eğer benimle ilgili böyle bir yakınlığı olan insansa neden önce benimle konuşmaz? Böyle bir kaygısı, endişesi varsa... Bizim en büyük hatamız da budur, biz birbirimize basın üzerinden mesaj veririz. Biz derken... İnsanlar böyle yapıyorlar. Bu kadar rahatsız eden bir şey varsa neden açıp benimle konuşmuyorsun, madem benim belediye başkanlığımla ilgili bu kadar da şey yapmışsın. İnsan söylemez mi? “Abicim bak yanlış yapıyorsun, böyle bir şey yapma” demez mi? Değil mi yani. Ama yok yani, bizde böyle bir gelenek yok, bizde basın üzerinden haberleşilir. Biz bir örgüt çatısı altında bir arada olan insanlarsak, birbirimize neden doğrudan ulaşmayalım ki? Basın üzerinden mesaj vermeye kalkalım, bu çok yakışıksız bir şey” ifadelerini kullanmıştı.

CEVAP HAKKI
CHP İzmir eski İl Başkanı Karataş, Soyer’in açıklamalarının kendisine “cevap hakkı” doğurduğunu belirtti. Hukuki ve siyasi olarak hakkındaki söylemlere yanıt vermek istediğini anlatan Karataş, 2009 yılı yerel seçimleri yaklaşırken Seferihisar’da aday arayışına girdiklerini, ilk olarak dönemin Anavatan Partili Belediye Başkanı Hamit Nişancı’yı (şimdi AK Parti İzmir Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı) transfer etmek istediklerini belirtti. 

Deniz Baykal’ın da Nişancı’yı istediğini fakat transferin gerçekleşmediğini belirten Karataş, Boyacı Yakup lakaplı CHP Seferihisar İlçe Başkan Yardımcısı Yakup Uğur’un önerisi ve teklifi ile Soyer ile bir araya geldiğini dile getirdi. Karataş, yapılan görüşmelerden sonra Soyer’in adaylığının gerçekleştiğinin altını çizdi.

Ayrıntılı açıklamayı, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki kişisel hesabından yapan Karataş, Başkan Soyer’in kendisi hakkında disiplin süreci için söylediği, “Nesine acıyayım? Acınacak bir durum yok” sözleri için ise, “Sen sadece inkar et. Bana acıma” ifadelerini kullandı.  Karataş ayrıca, Soyer’i telefonla dahi hiç aramadığını, aralarında bir görüşmenin olmadığını söyledi.

Karataş, “Sürekli insan sevgisinden bahseden sen. Aşktan, Sevgiden, Barıştan, Hoşgörüden bahseden sen...Karıncayı bile incitmekten çekinen sen. Nasıl da masken birden düşüyor. Acımak. Ya da acımamak sözcüğü. Büyük devlet adamlarının kullandığı bir kelime değildir. Karakterli politikacılar bu sözcüğü kullanmazlar. Çünkü onlar çözüm üretmekle hükümlü olduklarını bilirler. Acımak zavallılıktır. En hafif deyimiyle yavan bir kişilik sergilenmesidir” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Çetin
 11 Haziran 2019 Salı 17:31
Bir şato polemigidir.Aldı başını gidiyor.Asıl mesele şu vatandaş hizmet bekliyor hizmet bunlar gündem dışı gundemi değiştirmek için bir takım tiyatro oyunundan ibaret, biraz vatandaşın isteklerine öncelik verin örneğin su abonelerinden alınan soygun niteliğinde kanal parası, birilerinin bu soyguna dur demesi lazım yoksa tiyatro yapıp ayında oturmuş bilmem sit alaniymis bunlar önemsiz soru ve sorunlar ha madem israf diyor başkan gitsin belediye lo?maninda otursun ayakta alkışlayalım
 TC misafir
 11 Haziran 2019 Salı 16:39
Oğulcan Cengiz arkadaşım, o "paçavra" dediğin yayın organını okumam etmem yıllardır burada yorum yazarım bilen bilir. Aziz Kocaoğlu şato isimli belediye konutunda kalmamıştır nereden bilgi edindiysen kontrol etmeni tavsiye ederim. Tunç Soyer'in şato isimli belediyeye ait konutta kalıp kalmadığını ise Hanzade Ünuz'un yapmış olduğu "Bu kent için ölürüm!" isimli röportajda okuyabilirsin zira Tunç Bey burayı kullandığını ifade etmiş. Beni buradan bilenler bilir ben ne Aziz'ciyim, ne akpli, ne senin deyişinle "paçavracı", ne şucu ne bucu... Benim ilkelerim ve doğrularım vardır bunlar çerçevesinde övgü ve eleştiri yaparım. Chp ilkelerini ve zihniyetini benimsemiş, halkçı olduğunu savunan, akp zihniyetini eleştiren birisi savunduklarının tersini veya buna yakışmayacak şeyler yaparsa bize de bunu alkışlamak yerine bunu eleştirmek düşmez mi? Sana ve senin gibi düşünen diğer arkadaşlara şunu sormak isterim; aylık 22 bin TL maaşı olan bir kamu görevlisinin kamu malı olan bir konutu kiraya çıkacak maddi gücü olmasına rağmen kendisine tahsis etmesi ne kadar doğru ve etiktir? Bana bunun cevabını yazın yeter. Biliyorum ki bazı arkadaşlar saray falan diyecekler bırakın sarayı, birçoğunuzun bile bilmediği devletteki makam araçlarının değerinin ülkedeki emeklilere aylık 300 TL zam yapabilecek değerde olduğunu bile açıklamış bir insanım. Ben burada yaklaşık 10 yıldır yorum yazıyorum beni bilen bilir, birine çamur atmak akp tarzı siyasettir ve çirkindir.
 Gürkan
 11 Haziran 2019 Salı 16:29
22 bin lira maaş alıp da yapısı itibari ile şato olmasa bile ismi "şato" olan bir yeri başkanlık konutu yapmak yanlıştır; havuz medyasına malzeme verirsin. Bu konuyu sosyal medya hesapları üzerinden "çok ağır" bir şekilde eleştirmek de yanlıştır; havuz medyasına yine malzeme verirsin. Bilmem kaç yıldır siyaset içinde olanların bu tür amatörlük yapmaları çok enteresan. Şehirde 3 aydır bisiklet, konut, aşk ... konuşuluyor.
 İzmirli
 11 Haziran 2019 Salı 15:53
Oğulcan bey; Tunç başkanın sadece ismi Şato olan bir konuta oturmasına karşı değilim, tabiki kullanılabilir atıl duran bir bina. Fakat, Aziz başkan da orada hiç oturmadı, onun da bilgisini vermek istedim. O nedenle kimsenin sesi çıkmadı. Ha Tunç başkana neden sesleri çıkıyor çıkmaması gerekir. O kısımda size hak veriyorum.
 bahtiyar
 11 Haziran 2019 Salı 15:45
sn.kemal karataş, abdül batur'un ibb adaylığını önlemek için sosyal medyada paylaşımda bulundunuz, tunç soyer başkan olunca bu kez ona sallıyorsunuz, sanırım siz bir dönem il başkanlığı yaptınız ve yaşınız 70 küsur, başka sorum yok...
 ŞahMat
 11 Haziran 2019 Salı 14:34
Arkanızdakiler ve sizi konuşturan kimler. Bunları bilmiyor değiliz. Siyaset kültürünü ayaklar altına aldınız sayın Karataş. Tunç SOYER gerçek bir lider.
 Oğulcan Cengiz
 11 Haziran 2019 Salı 14:11
Kemal bey bu saatten sonra Tunç Soyer'in görevden alınmasını ve kendisinin koltuğa geçmesini bekliyor galiba. Ayrıca yorum yazan TC Misafir isimli arkadaş. O konutu daha önce Aziz bey kullanırken neden seslerini çıkarmadılar da şimdi rahatsızlar. Hepsini geçtim bundan size ne? Başkan orada oturmuyor ki. Kendine tahsis etti diyenler Yeni Asır paçavrasının uydurmasıyla konuşmasın. Gerçekleri belediyeden sorsun öğrensin. Bu kadar yalan konuşmayın, İzmir'i kötülemeye hakkınız yok
 TC misafir
 11 Haziran 2019 Salı 13:50
Tunç Soyer doğrunun veya yanlışın ne olduğuna dair halkın tepkisine bakmalı illa ki birsinin telefon edip uyarması mı gerekir? Doğru veya yanlışın ayırdına varacak olgunlukta değil mi? Tunç Soyer'e oy veren biri olarak uyarayım adı hoplayan zıplayan şatocuya çıktı bu alaycı eleştirileri yapanlar O'na oy veren kitle. Sarayda oturan muhterem gibi başını toprağa gömmesin çevresine bir baksın. Belediye konutunu kendine tahsis edeceğine ilk önce kentin Ankarada onay bekleyen projeleri için bakanlık kapılarında çaba gösterirdi insanlar da bunu takdir ederdi. Ben seçimden sonraki ilk yorumumda belirttim en sert eleştirileri yapacağımı. Her şey İzmir ve ilkelerimiz için. Yalaka takımının ya da takım amigosunu aratmayan partililerin ne kente ne de insanlara zerre faydası dokunmaz. Aylık 22 bin TL maaş alan birisinin belediye konutunu kendisine tahsis etmesi yanlıştır bunu savunan da akp zihniyetindedir.
 karşıyakada yaşa
 11 Haziran 2019 Salı 13:33
kemal Karataş,gölge etme yeter..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz