MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka Anıtı için mahkemeden ne karar çıktı?
Güncel
16 Ekim 2017 Pazartesi 18:16

Karşıyaka Anıtı için mahkemeden ne karar çıktı?

Karşıyaka İlçesi'ndeki 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nın Karşıyaka Belediyesi tarafından yıkılmasına karşı açılan dava ile ilgili son duruşması yapıldı. Mahkeme heyetinin daha sonra vereceği karar, taraflara tebliğ edilecek.

Karşıyaka'da 1972 Yılında Mimar Erkal Güngören ve Prof. Dr. Tamer Başoğlu tarafından yapılan Anayasa Meydanı’ndaki ‘Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’nın yıkılıp yerine daha büyüğünün yapılmasına karşı çıkan gazeteci Mustafa Feyzi Hepşenkal ile Avukat Murat Fatih Ülkü, Karşıyaka Belediyesi'nin aldığı bu kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle İzmir 5’inci İdare Mahkemesi’nde dava açtı.

Mahkeme, yürütmenin durdurulması talebini daha önce reddetti. Davanın son duruşması ise bugün yapıldı. Duruşmaya Avukat Murat Fatih Ülkü ile Karşıyaka Belediyesi Avukatı Güzin Yılmazlar katıldı. Avukat Ülkü, davaya konu anıtın, yenisi yapılmak üzere yıkıldığını belirtti. Yapılan uygulamanın hukuka aykırılığının tescilini mahkemeden istediklerini dile getirdi.

Karşıyaka Belediyesi Avukatı Güzin Yılmazlar ise savunmasında anıtın hasar gördüğünü ve yıkılma tehlikesi olduğu için yenilendiğini belirterek, mahkemeden davanın reddini talep etti.

Mahkeme başkanı, dava dosyası incelendikten sonra verilecek kararın taraflara tebliğ edileceğini belirterek, duruşmayı sonlandırdı. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz