MENÜ
İzmir 19°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka Meclisi’nde gündem şampiyon: Sarıca’ya büyük onur
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2015 Çarşamba 19:57

Karşıyaka Meclisi’nde gündem şampiyon: Sarıca’ya büyük onur

Karşıyaka Belediye Meclisi 28 yıl aradan sonra Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu olan Pınar Karşıyaka antrenörü Ufuk Sarıca’nın ismini Bostanlı’da bir parka verme kararı aldı. Belediye ayrıca kulübe 208 bin lira destek de sağladı.
Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - Karşıyaka Belediyesi Meclisi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti.
 
Oturumda, 28 yıl aradan sonra Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu olan Pınar Karşıyaka Basketbol Takımı antrenörü Ufuk Sarıca’nın isminin Bostanlı’da bir parka verilmesi oylandı.
 
Taraftar ismin Cemalpaşa Caddesi’nde bulunan Mor Park’a verilmesini isterken meclise gelen önerge oy birliğiyle kabul edildi. 


 
Başkan Akpınar meclis oturumu sonunda gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akpınar, “Ufuk Sarıca önemli bir çalışma temposuyla, motivasyonla şampiyonluğu takımımıza kazandırdı. Bu bizim yaptığımız az bile. Ufuk Sarıca hem kişiliğiyle, hem spor adamlığıyla hem de geçmişteki sporculuğuyla örnek olmuş bir isim. Bunu bize yaşattığı için Karşıyaka Belediyesi olarak Ufuk Sarıca'nın ismini ölümsüzleştirmek istedik. Bostanlı'da güzel bir alana Ufuk Sarıca'nın ismini vereceğiz” dedi.
 
Karşıyaka Meclisi'nde alınan karar İzmir Büyükşehir Belediye meclisine gönderildikten ve oylandıktan sonra parkın adı değişecek.
 
Belediye ayrıca Pınar Karşıyaka’ya da 208 bin liralık maddi destek de sağladı. Başkan Akpınar, “Ben belediye başkanı olarak her zaman ifade ediyorum. Biz yasal sınırlar içerisinde spor kulüplerine yardımcı olmak için her zaman çalışacağız. Özellikle şehrimizin tek profesyonel takımı olan Karşıyaka Spor Kulübü'müze de 103 yıllık olan kulübümüze bizim yaptıklarımız az bile. Biz bu yasal sınırlar içerisinde maksimum ne kadar yapabiliyorsak onu yapıyoruz. Bugün de meclisimizin kararıyla şampiyonluk primi olarak basketbol takımımıza 208 bin TL prim ödül verdik. Umarım yerel yönetimlere spor alanında daha fazla yardım etme yetkisi verilir. Bizde daha fazla yardım edebiliriz. Ben bu süreçte sadece Karşıyakalıların değil, tüm İzmir'in kulübümüze destek olması gerektiğine inanıyorum. Büyükşehir Belediyemizin bu konuda bir desteği var. Halkın da duyarlı olması gerekiyor. Çünkü Pınar Karşıyaka bugün Euroleagua'de İzmir'i temsil edecek. Sırtında Karşıyaka yazmayacak sırtında İzmir yazacak. Bu açıdan Karşıyaka ile İzmirliler ne kadar övünse azdır” ifadelerini kullandı.
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz