MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka bu sorunun yanıtını arıyor: Oylar kimin?
Politika
11 Ocak 2018 Perşembe 17:01

Karşıyaka bu sorunun yanıtını arıyor: Oylar kimin?

CHP İzmir’de gerçekleştirilen il kongresi sonrası yeni İl Başkanı Deniz Yücel koltuğuna otururken listeler ve sandıklardan çıkan sonuçlar üzerindeki çalışmalar sürüyor. Kongre öncesinde 70’ye yakın imza veren Karşıyaka’da il başkanına 33 oy çıkınca ‘kimler oy verdi’ sorusu tartışılmaya başlandı.

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir’de sonucu merak edilen il kongresinde Deniz Yücel ile Utku Gümrükçü arasındaki yarışı Yücel kazanırken devir teslim töreni de yapıldı. Kongre salonunda sandıklardan çıkan sonuçlara göre imzalar ile sandık raporları karşılaştırılmaya başlandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açık destek verdiği İl Başkanı Deniz Yücel kongre salonuna cebinde 468 delegenin imzasıyla girmişti. Sandık sonuçlarına göre, Yücel 355 imzayla sandıktan zaferle çıktı.

Partide sandık sonuçları ve imzalar karşılaştırılırken en dikkat çeken yer ise Karşıyaka oldu. Uğur Yıldırım’ın ilçe başkanı olduğu CHP Karşıyaka ilçe kongresinden sonra seçilen 73 delegenin 70’e yakınının Yücel’den yana imza verdikleri belirtilmişti. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar,  eski Belediye Başkanı Cevat Durak, İl eski Başkanı Ali Engin, İlçe eski Başkanı Adnan Alabay gibi önemli isimlerin denge unsuru olduğu ilçenin bulunduğu sandıktan Yücel’e sadece 33 oy gelince kafalar karıştı. Sadece 33 oy çıkan sandıkta Karşıyaka dışında Beydağ  ve Kiraz 5’er delegeyle temsil ediliyordu. Parti kulislerinde “acaba imza veren ama oy vermeyen isimler kimler?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı.

ÇİFT LİSTEDE OLANLAR DİKKAT ÇEKTİ
İl Başkanlığı ve parti yöneticilerinin yaptığı analize göre imza verip oy atmayanların kimler olduğu sorusunun karşılığına ilk olarak hem Yücel’in hem de Gümrükçü’nün listesinde adı olan üç isim dikkat çekti. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay ve Sedredil Coşkuner’in durumu tartışılmaya başlandı. Yücel’e imza verilirken ilçenin de önerdiği isimler arasında yer alan üç kişi doğrudan ilk olarak dikkat çeken isimler oldu.  Sonuçlara göre, Durak kurultay delegesi Alabay ve Coşkuner ise Yücel’in yönetim kurulu üyesi olmuştu.

İLÇE BAŞKANI YÜKSEK OY ALDI
İlçede durumu dikkat çeken diğer bir isim ise İlçe Başkanı Uğur Yıldırım oldu. Belediye Başkanı Akpınar’ın akrabası olması nedeniyle ilçe delege seçimi ve kongre sürecinde durumu tartışılan Yıldırım, Yücel’in 33 oy aldığı sandıktan 55 oy aldı. İlçedeki parçalı yapı içinde yaklaşık 15-17 delegeye hakim olan Yıldırım’ın durumunun da soru işaretleri yarattığı öğrenildi.

AKPINAR’DAN ÖZEL ÇABA
Süreci başından bu yana Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte yürüten İl eski Başkanı Ali Engin ise hakim olduğu delegelerle birlikte sandıkta Yücel’in yanında yer alarak kurultay delegesi seçilmişti. Öte yandan Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, Yücel’in karşısındaki aday olan Utku Gümrükçü’nün listesindeki eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun listeyi delerek kurultay delegesi olması için yoğun çaba sarf etti. Sürecin başından bu yana Kocaoğlu'nun yanında duran Akpınar, sandıkta oy kullanırken de elindeki mavi listeyle kamuoyuna mesaj verdi. Akpınar’ın yakın çevresine, “Kongrede sadece Nalbantoğlu’nun listeyi delmesi için gayret gösterdim. Çalışmam, bir kişi içindi. Bunu da başardım” dediği öğrenildi.  Başkan Akpınar, daha önce de kurultay sürecinde Dr. Hakkı Akalın’ın Parti Meclisi’ne (PM) girmesi için birebir çalışma yapmış ve sonuca ulaşmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bucalı
 12 Ocak 2018 Cuma 10:22
bağımsız iradesi olan delegeler işte.. sonra neden hala muhalefetiz. böyle delegeye böyle il başkanı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz