MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesajları: Yeni seçim sloganı açıkladı!
Politika
25 Haziran 2021 Cuma 08:33

Kılıçdaroğlu'ndan İzmir mesajları: Yeni seçim sloganı açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, İklim Duyarlı Tarım Merkezi (İZTAM) ve 364 yeni otobüsün hizmete alınış töreni için İzmir’e geldi. Kılıçdaroğlu'nun iki ayrı programda yaptığı konuşmada "Yerel seçimlerde 'Martın sonu bahar' demiştik. Şimdi 'ampul patlayacak ve güneş doğacak' bu ülkeye" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu sözünün CHP'nin yeni seçim sloganı olacağı olarak yorumlandı. Kılıçdaroğlu, İBB'nin tarım politikasını övdü ve "Koskoca Tarım Bakanlığı'nın yapamadığını İBB yaptı" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 944 milyon liralık yatırımla kente kazandırdığı 3 tesis ve 364 otobüsün hizmete alımı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile tören düzenlendi.

İZMİR TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK ADIM... 364 OTOBÜS TÖRENLE YOLLARA ÇIKTI! 

ÖDEMİŞ

Kılıçdaroğlu ilk olarak Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi'nin açılışını yapmak için ilçeye geldi. Açılışa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP PM üyesi Rıfat Nalbantoğlu, CHP PM üyesi Devrim Barış Çelik, CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, BİOSUN Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özler, CHP'li ilçe belediye başkanları, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.

ÖDEMİŞ SON SEÇİMDE GÜZEL BİR KARAR VERDİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılımcıların “Ödemiş seninle gurur duyuyor” sloganına yanıt vererek “Hiç endişe etmeyin. Ben de Ödemiş ve Ödemişliler ile gurur duyuyorum. Son yerel seçimlerde güzel bir karar verdiler ve bugün o güzelliğin sonuçlarını yaşıyoruz” dedi.

AYRIM YAPMADAN İNSANLARI KUCAKLAMALIYIZ
Kılıçdaroğlu konuşmasında “Benden önceki konuşmaları büyük bir dikkatle dinledim. Belediye başkanımız Ödemiş’i İzmir'e ve Türkiye'yi bizlere anlattı. Bu topraklar bereketli topraklar ancak bunları cennete dönüştürmek zorundayız. Kimlik ayrımı yapmadan bütün insanları kucaklamalıyız. CHP olarak ülkemizin neresinde yaşarsa yaşasın herkesi kucaklamak istiyoruz. Çok güzel tesis yapılıyor, bunların özellikleri var. Birincisi hepimizin atıkları, bir naylona koyup evimizin önüne koyuyoruz ve kentin uzaklarına götürülüyor. Orada koku oluyor. Bunları ortadan kaldırmamız lazım. Bu tesis bunu sağlayacak. Bu çöpler ayrıştırılacak ve biz bunları kullanacağız. Sanayiye gönderilip bunları ham madde ile kullanacağız. Çöplerin tamamı altın değerinde ve bunları değerlendiriyoruz. Gübre elde ediyoruz. Kimyasal değil organik gübre. Dolayısıyla topraklarımız koruyoruz. Elektrik elde edilecek. Çok pahalı elektrik. Ancak burada elektrik üretip herkes bundan yararlanacak. Ve istihdam yaratacak. Dışarıya attığımız çöpün ekonomiye getirdiği yararlar var. İBB Başkanımız ve Ödemiş Belediye Başkanımız el ele verdiler ve böyle bir tesisi bütün ülkemize kazandırdılar. Ödemiş Belediye Başkanımız övünmek yetmiyor gereğini yapmak gerekiyor dedi. Gereğini Tunç Başkan yaptı ve Ödemiş’in hizmetine bu tesis sunuldu. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

''HARCADIĞINIZ HER KURUŞUN HESABINI VATANDAŞA VERECEKSİNİZ''
Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir mutlu insanların kenti aslında. İzmir'e gelen herkes bir süre sonra ben İzmirliyim der çünkü İzmirli onları kucaklar. İzmir'i mutlu insanlar haline getiren sizin seçtiğiniz başkanlardır. Belediye başkanlarımdan istediğim bir şey var, harcadığınız her kuruşun hesabını vatandaşa vereceksiniz. Ne ezen ne ezilen insanca, hakça bir düzen. 

CHP'nin geleneklerinde halka hesap vermek vardır. Harcadığımız her kuruşun hesabını millete veririz. İhtiyaç sahibi ailelere yardım ederken onları teşhir etmeyiz. Her kuruşun hesabını vermenin onurunu taşırız.

Bizim geçmişte yaptıklarımızın bir kısmını iktidar mensupları parça parça sattılar. Şunu sakın unutmayın, biz yaparız onlar satarlar. Bizim içimiz dışımız bir. Biz halka hizmet etmeyi vatanseverlik olarak görürüz. Onlar ise son zamanlarda görüyorsunuz, okuyorsunuz... Rüşvet alanlar, milyarları götürenler, milletvekillerinin, siyasetçilerin içine düştüğü bataklıklar, hepsini görüyoruz. 

Milyonlarca işsiz var. Bir yerden değil, iki, üç, beş yerden maaş alanlar var. AK Parti milletvekillerin yüzüne bakarak söyledim. Bunu hak ediyor musunuz, Allah var dedim. Bu kadar işsiz var, 5 yerden maaş alıyorsunuz, adam evine ekmek götüremiyor. Böyle bir düzeni nasıl savunursunuz. Bunu defalarca söyledim, söylemeye de devam edeceğim. Adaleti sağlayacağım, ama en büyük desteğim sizlersiniz. Sizlerin sayesinde yapacağız. 

Yerel seçimlerde 'Martın sonu bahar' demiştik. Şimdi 'ampul patlayacak ve güneş doğacak' bu ülkeye. Hiç endişe etmeyin. Her şey aydınlık olacak bu ülkede, siyasette ahlaklı olacak"

BAŞKAN ERİŞ: ÖĞRETMENİM SANIYORDUM ÖĞRENCİ OLDUĞUMU GÖRDÜM
Tesisnin açılışında konuşan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bu güzel topraklarla övünüyoruz. Dağlarında çiçek açtığı gibi ovalarında da Tunç başkanımız ile birlikte çiçekler açıyor. Bu topraklarımız ile övünmek yetinmiyor. Genel Başkanımız vakit geç olmadan, son nehir kurumadan, yer altı sularımız Konya’daki obruğa dönüşmeden, denizlerimiz müsilaja dönüşmeden yapacağımız çok şey var. Bileklerimiz kan içinde olsa, dişlerimiz kenetlense de ipek bir halıya benzeyen bu toprağa Tunç Başkanımız ile birlikte sahip çıkmanın ilk adımını burada attığımız için çok mutuyuz. Tunç Başkanım, yerel seçim öncesinde 29 madde ile ikinci cemreyi Ödemiş’te başlatmıştı. Dersine çok iyi çalışmıştı. Ben öğretmen olduğumu sanıyordum ancak öğrenci olduğumu gördüm. Dünyanın en verimili toprağı olduğu literatürde yer alıyor. Toprağımızı koruma konusunda da bir numara olmak için aday olduğumuzu ilan ediyoruz. Çevremizde bütün ekili alanlarda dünyanın en güzel ürünler yetişiyor. Kimyasal gübreler ile zehirliyoruz. Burada ürettiğimiz organik gübreler ile birlikte tüketici koruyan bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ülkemizde CHP’nin en güzel bakışını yansıtıyoruz ve size verdiğimiz sözü yerine getirmeye çalışıyoruz genel başkanımız. Tunç Başkan ile çok çay içtik, kahve içtik, ayrılmadık ama ayran da içtik, Ancak Küçük Menderes’teki çiftçiyi milletin efendisi yapmaya ant içtik. İBB ile el ele verip kuraklıkla mücadele etmek ve yoksullukla mücadele etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

ÖDEMİŞ'TE GENEL BAŞKANIMIZIN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEDİK
Genel Başkan Kılıçdaroğlu bir başka programda Ödemiş'te ağırlamak istedikllerini söyleyen Başkan Eriş, "Pandemiye rağmen 14 ay gibi bir ürede bu tesis ortaya çıktı. Avrupa’da kendi ölçeğinde bir numara arazi ve tesis hepimize hayırlı uğurlu olsun. Sizler burada çok daha fazla ağırlamak isterdik. Sabah 10'da herkesin damda hayvanlarını sağdığı bir anda programları gelişti. Tüm Ödemişliler sizi bir başka bir programda  burada ağırlamaktan gurur duyacaktır.  Bizi görevlendirdiniz ve sizinde görevlendirmeniz sürecinde Ödemişliler bize sahip çıktı. Biz de buna layık olmak için çalışıyoruz. Bize kimseye ayrım yapamayacaksınız, halkın derdine derman olacaksınız dediniz. Bizde buna söz verdik. Efe sözü, öğretmen sözü diyerek bizde şimdiye kadar Genel Başknımızın başını öne eğecek hiçbir davranışta bulunmadık. Hem doğayı hem çiçeği hem böceği koruyoruz” dedi.

SOYER: 116 BİN HANENİN ENERJİ İHTİYACI SAĞLANACAK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklamasında şunları söyledi: "Bugün Ödemiş’te 350 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz Ödemiş Entegre Katı Atık Tesisi’nin açılışını sizlerle birlikte gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Küçük Menderes Havzası'nda yer alan Ödemiş, Tire, Kiraz, Beydağ, Bayındır ilçelerine hizmet edecek Ödemiş Entegre Katı Atık Yönetim Tesisimiz; günlük 1600 ton katı atık işleme kapasitesine sahip.Tesisimizde 116 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda, saatte 20 megavat (MW) elektrik  ve günde 100 ton gübre üretilecek.  Tüm atığın hammadeye, enerjiye ve gübreye dönüştürülmesi şeklinde tasarladığımız Ödemiş tesisimizde; mekanik ayırma, kompost üretimi, elektrik enerjisi üretim üniteleri ile modern bir laboratuvar yer alıyor” dedi.

HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜNÜN YÜKÜ AZALACAK
Başkan Soyer,tesis ile Harmandalı Çöp Alanı’nın yükünü alacağını belirterek “Bugün açtığımız tesis, İzmir için geliştirdiğimiz geri dönüşüm vizyonunun önemli parçalarından biri. Hepinizin bildiği gibi, İzmir’de çok yakın zamana kadar neredeyse tüm çöpler hiçbir ayrıştırma yapılmadan Harmandalı’na gidiyordu. Bu da Çiğli halkı için çok büyük bir sorun teşkil ediyordu. Belediyemizin geri dönüşüm programı ile öncelikle buradaki devasa yükü dörde ayırdık. Kuzey’de Bergama’da, Batı’da Menderes’te, Doğu’da ise Ödemiş’te kurduğumuz üç yeni tesis, Çiğli’nin yükünün büyük oranda azalmasına neden olacak. Atık yönetiminin tek odaklı olmaktan dört odaklı bir sisteme dönüşmesi, İzmir’in geri dönüşüm programını ilk adımıydı. Bu kapsamda, günde 800 ton atık işleme kapasitedeki Bergama tesisimiz yakın bir tarihte deneme üretimine başladı, Menderes tesisimiz ise ÇED aşamasında. Ödemiş’teki tesisimizin açılışını ise bugün büyük bir mutlulukla gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÇÖP ARTIK İZMİR’DE BİR ATIK OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR
Ödemiş’teki tesisin yenilikçi bir anlayışla inşa edildiğini söyleyen Soyer, “İzmir geri dönüşüm planının ikinci katmanı ise atık bertaraf tesislerini hem bir enerji santrali, hem de bir çöp ayrıştırma merkezi haline getirmek. Bu dönüşümü Çiğli Harmandalı’da yine Sayın Genel Başkanımız’ın katılımıyla Kasım 2019’da tamamladık. Buradaki Biyogaz Tesisi ile yılda yaklaşık 162 milyon metreküp metan gazını bertaraf ediyor ve 323 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretiyoruz. Bu miktar, 188 bin hanenin enerji kullanımına tekabül ediyor.Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Ödemiş tesisimizi ve diğer yeni tesisleri ise en baştan bu yenilikçi anlayışla kuruyoruz. Geri dönüşüm planımızın son ayağı ise bu tesisler ve şehrimizin sokakları arasındaki bağı kurmak. Yani, çöpü evler ve diğer meskun alanlardan ayrıştırılmış olarak toplamak, dört tesisimize taşımak ve burada yeniden bir hammadeye ve enerjiye dönüştürmek. Büyük ölçekli yatırımlarımızı tamamlamamızın ardından sokak ve mahalle ölçeğinde başlatacağımız geri dönüşüm seferberliği, İzmir’in atık yönetiminde dünyanın öncü şehirlerinden biri olmasını sağlayacak. İzmir’in doğası ile uyumlu yaşam stratejisinin ana başlıklarından biri, döngüsel ekonomiyle ilgili çalışmalarımız. Çöp artık İzmir’de bir atık olmaktan çıkmıştır. Doğa ve iklim dostu bir enerji ve hammadde kaynağıdır. Tesisimizin kurulmasına emek veren herkese ve bugünün onur misafiri olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.

YOL ÜSTÜ ÇAY MOLASI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ödemiş'te yapımı tamamlanan Entegre Katı Atık Yönetim Tesisinin açılış törenine katıldı. Törenin ardından İzmir'e hareket eden Kılıçdaroğlu, yol üstündeki bazı kahvehanelerde mola vererek vatandaşlarla sohbet etti.

364 OTOBÜSÜN HİZMETE ALIM TÖRENİ
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de 364 otobüsün törenle hizmete alınması töreninde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in her harcamanın hesabını verdiğini belirterek iktidar olduklarının da aynı şekilde hesap vereceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu açıklamasında “Bugün 4 ayrı açılış yaptık, toplam yatırım bedeli 1 milyar liranın üzerinde. Son derece mutluyum. Tarımdan sanayiye kadar birçok alanda enerji harcıyor. 364 otobüs tek seferde almak ve bundan sağlnan tasarrufu İzmirliler ile paylaşmak aslında İzmirlilere hesap vermektir. Harcanan tüm kuruşlar sizin paranızdır. Bunları en verimli şekilde kullanmak belediye başkanlarının görevidir. Yerel seçimler öncesi CHP'li belediyeler oy vermeyin, yatırım yapmaz, halka gitmez, yatırımlar kesilir dediler. Biz göreve geldiğimizden beri bunun tam tersi oldu. Dostlarımız ile iktidar olduğumuzda aile destekleri sigortasını getireceğiz. Türkiye genelinde CHP'li olsun ya da olmasın, nerede bir çocuk açsa nerde bir aile geçim sıkıntısı yaşıyorsa o sorunu çözeceğiz. Size sözümüz söz. Anadolu coğrafyasında yoksulluğu sonlandıracağız. Bizim ülkemizde, topraklarımızda, yurdumuzda, al bayrağımızın altında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Belediyeler ve Millet İttifakı ile birlikte demokrasiyi geliştirerek biz bunu yapacağız. Belediye başkanımız nasıl size hesap veriyorsa, iktidar olduğumuzda göreceksiniz her kuruşun hesabını yine size vereceğiz.

DİKTATÖRLERİ İNDİRECEĞİZ
İlk seçimde iktidar olacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün dünyaya demokrasi açısından örnek olacağız. Bütün dünya şu gerçeğe tanık olacak, otoriter bir rejimi demokratik yollarla Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları değiştirdi diyecekler. Biz gençlerimiz ile birlikte özellikle 6 milyon 300 bin gencimiz ilk kez oy kullanacak. Bu gençler sandığa gidecekler. Bu gençler demokrasiyi getirecekler. Bu gençler ülke sevgisini getirecekler. Bu gençler ayrıştırmaya karşı olan gençler. Bu gençler bizim bugünümüz ve geleceğimizi olan gençler. Bu gençler bu ülkeye inançla kararlılıkla umutla demokrasiyi getirecekler.  Asla umutsuzluğa kapılmayın, yol yakındır. Diktatörleri indireceğiz” dedi.

MİLLET İTİFAKI İKTİDARININ 6 AYINDA ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK
Gençlere çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Türkiye'nin onurunu koruyacağız. Bizim en büyük gücümüz sizlersiniz. Sizler güç verdikçe bizim yapamayacağımızı hiçbir şey yok. Demokrasi konusunda sizin gücünüz ve desteğiniz ile gerçekleştireceğiz. Bütün uşaklardan oy istiyorum. A kuşağından Z kuşağına kadar. Demokrasiyi savunan, demokrasiye aşlık olan her vatandaşımdan… Geçmişte hangi partiye oy verdiyse verdi, şimdi bir yol ayrımındayız. Demokrasiyi mi seçeceğiz, otoriter yönetimi mi seçeceğiz? 83 milyonu seviyorum, 83 milyona hizmet edeceğim. Bu benim en büyük hedefim en büyük arzumdur. Özellikle gençlerimizde acaba yurt dışına mı gideyim, yurdumda mı kalayım diye kaygılar oluyor. Ama o genç kardeşlerimize sunu söylüyorum: Hiç umutsuzluğa kapılmayın Mustafa Kemal'in bize vasiyetidir Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. Bunu sizlerle birlikte yapacağız, birlikte güzel Türkiye'yi yeniden demokratik anlamda inşa edeceğiz. Biz birlikteyiz, birlikte mücadele edeceğiz. Türkiye rahat enfes alacak. Millet İttifakı'nda ilk 6 ay da çok şeyler değişecek. Ampulü patlatacağız, yeninden güneş doğacak. Tam vakti!” dedi.

TARIM HAYVANCILIK FUARI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fuar İzmir’de devam eden 16. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda “Tarım katılımcıları ile buluşması”nda değerlendirmelerde bulundu.

Çiftçilerin üretmek istediğini ancak yem, ilaç, gübre fiyatlarının yükselmesi sebebiyle üretimi bırakma eğiliminde olduğunu belirterek “Sabah Ödemiş' e gittik, dönüşte kahveye uğradık ve çiftçi arkadaşlarımız vardı. Söylediklerini söylüyorum, yem ilaç su ve gübre fiyatlarında çok anormal artışlar var. Bu artışlar içinde bizim tarımla uğraşmamız mümkün değil, çünkü zarar ediyoruz. Bunları bu fiyattan alıyorsak bunları satabilmeli ve makul bir kar edebilmeliyiz. Yoksa neden uğraşalım diyorlar. Söyledikleri doğru. Hangi partiden olursa olsun tarım sektörü stratejik sektörüdür, dünyanın bütün ülkelerin tarıma destek verilir. Bu konuda anlaşma olunca en önemli adımı atmış olacağız. TBMM üstüne düşen görevi yaptı ve tarım kanunu 2006 yılında çıkardı. Çıkan kanunda diyor ki her en az yıl milli gelirin yüzde 1'i oranında çiftçiye destek verilir. 2006 yılından bu yana hiçbir zaman bu kanun maddesi tam uygulanmadı. Çiftçilerin var olan hükümetten dünya kadar alacağı var. 175 milyar TL alacağı var.  Para verilmedi. Sizin hakkınız olan size teslim edilmedi. Demek ki parlamento görevini yapmış kanun çıkarmış, ancak hükümet bunu uygulamamış. Demek ki bu konuda sizin ve bizim ortak bir dil geliştirmemiz gerekiyor. Sizi, tarımı her dönemde desteklemek zorundayız. Bu sadece bizim görevimiz değil, bu ülkeyi düşen herkesin ortak görevi olması lazım” dedi.

DÜZENLİ BİR PLANLAMA LAZIM
Üreticiye yeteri değerin verilmeyerek ithalata yönelindiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Pandemi döneminde tarımın beslenmenin, insanı doyurmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Tarıma gerekli önem veriliyor. Çiftçiye gerekli destek verilmiyor. Yem, ilaç, canlı hayvan, et, mercimek ithale diliyor… İthal edilmeyen hiçbir şey yok. Oturup düşünmemiz lazım. Neden topraklarımız varken, güneşimiz varken, suyumuz varken bunları dışarıdan getiriyoruz? Konya'dan küçük Hollanda'nın yıllık tarım ihracatı 185 milyar dolar… Devasa Türkiye Cumhuriyeti'nin ihracatı 18-19 milyar dolar. Neyimiz eksik? Çiftçi deseniz var, toprak deseniz var, su deseniz var, çalışacak gençler deseniz var. Her şeyimiz var. Neden tarım bu kadar kötü durumda? Saman getirilmiş buraya. Aklınıza gelir miydi bu saman yurt dışından getirilecek? Demek ki akıllarına getiremiyorlar. Düzenli bir planlama lazım. Çiftçinin alın terine ve emeğine her zaman saygı duydum. Her zamana yanınızda olmaya özen gösterdim ve her zamana yanınızda olacağım. Sizlere sözümüz söz, beraber, birlikte kazanacağız. Birlikte Türk çiftçisini alın terini, ürettiği ürünün dünyanın her yerine taşıyacağız” dedi.

KOSKOCA TARIM BAKANLIĞININ YAPAMADIĞINI İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tarım politikasını öven Kılıçdaroğlu, Koskoca Tarım Bakanlığının yapamadığını sizin seçtiğiniz Büyükşehir belediye başkanı tek başına yapıyor. Daha göreceksiniz, İzmir'de hiçbir çiftçi zarar etmeyecek. İzmir'de bizim Büyükşehir Belediyelerimiz olduğu hiçbir yerde çiftçi zarar etmeyecek. Onlara destek olacağız ve makul biçimde alım garantisi vereceğiz ve kimseye avuç açar hale getirmeyeceğiz” dedi.

BORNOVA

HAVUZ İZMİR’E MERHABA
Ödemiş törenin ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda yer alan Havuz İzmir'in açılış törenine katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak su sporlarını teşvik etmek ve spor takımları desteklemek için yaklaşık 16 milyon liralık yatırımla Havuz İzmir’i İzmir’e kazandırıyoruz. Açılışını yaptığımız tesis aslında pandeminin yaşamımızda ne tür olumsuzluklar yarattığını hatırlatıyor bizlere. Planladığımız takvim dahilinde 2020 yılında yapımını tamamladığımız projemizi kısıtlamalar nedeniyle hizmete bir türlü açamamıştık. Havuz İzmir'i ilk kez bugün sizlerin hizmetine sunuyoruz. Pandemi süreci belki yatırımlarımızı durduramadı ama maalesef bu günkü gibi kıymetli buluşmaları geciktirdi" diye konuştu.

EĞİTİM VEREN BİR TESİS OLACAK
Yüzme havuzunun eğitim alanı da olduğunu belirten Soyer, "Diğer yandan, Aşık Veysel Parkı, deprem sırasında da şehrin en önemli toplanma alanı olarak işlev gördü. Bir şehrin yeşil alanlarını korumanın ve ranta kurban etmemenin önemini bir kez daha hatırlattı. 5 bin kişilik amfi tiyatro ile birlikte Türkiye’nin en modern buz sporları salonunun yer aldığı Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda bulunan Havuz İzmir, yüzme, sutopu ve triatlon müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Aynı zamanda da her yaştan İzmirliye hizmet verecek. Yarı olimpik yüzme havuzumuz, 3 bin 200 metrekare kapalı alanda engelli ve doğa dostu bir yapı olarak inşa edildi. Büyükşehir Belediyemizin İzmir’e kazandırdığı bu havuz sayesinde, profesyonel şekilde yüzme sporuyla ilgilenen çocuk ve gençlerimizin ihtiyacı karşılanacak. Burası aynı zamanda, yüzme bilmeyenlere eğitim verilen bir tesis olacak" dedi.

3 BÜYÜK PORTATİF HAVUZ DAHA KURULACAK
Yaz aylarında portatif olarak bazı alanlara havuz kurulacağını belirten Soyer, "Yola çıkarken, biz önceliği arka sıralardakilere vermek üzere tüm İzmir’e hizmet edeceğiz demiştik ve İzmir’in refahını arttırıp, bunu da adil biçimde bölüştüreceğiz diye söz vermiştik. Bu kapsamda Aşık Veysel Yüzme Havuzu ile İzmir’in arka mahallelerinin yaşam kalitesini ve refahını artırmak için yaptığımız çalışmalara bir yenisini ekliyoruz. Aşık Veysel Yüzme Havuzu’na ek olarak ise bu yaz, Gaziemir-Emrez, Bornova-Meriç ve Konak-Pazaryeri mahallelerine üç portatif havuz daha kuruyoruz. Böylece, sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerdeki çocuk ve gençlerimiz yaz boyunca yüzme imkanına kavuşmuş olacak. Önümüzdeki yıl Kemer’de, Türkiye’nin en modern ve özel tasarımlı olimpik havuzunun da temelini atarak kısa bir süre sonra İzmir’i su sporlarının önde gelen merkezlerinden biri haline getireceğiz. Her bir projemizle, çocuklarımız ve gençler olmak üzere İzmirlilerin sporu bir yaşam biçimi haline getirdikleri bir şehir yaratmaya gayret ediyoruz. Havuz İzmir’in, bütün İzmirlilere hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

DEPREMZEDELERE ZİYARET: ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 30 Ekim 2020'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlarla buluştu.

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneğini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, acılı günlerde bir arada olmanın önemli olduğunu belirtti.

Geçen sürede depremzedelerin taleplerinin bir kısmının karşılandığını, bir kısmının ise karşılanmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, her vatandaşın depreme dayanıklı konutlarda oturmasının en büyük arzuları olduğunu, bunun için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, Mecliste ve ilgili bakanlıkta konunun takipçisi olduklarını anlatarak, İzmir'de 79 bin konutun yeniden yapılması gerektiğini, ağır hasarlılardan başlayarak bir an önce konutların yapılmasını istediklerini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesinin depremzedelere konut yapımı için Dünya Bankasından kredi almaya çalıştığını kaydetti.

CHP OLARAK BAŞKA BİR YOLUN MÜMKÜN OLDUĞUNU GÖSTERECEĞİZ
İZDEDA ziyaretinin ardından Sasalı'ya geçen heyet, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımı ile gerçekleştirilen İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi (İZTAM) açılışını yaptı.

Açılış töreninde katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan video izletilirken, videonun arından ise Büyükşehri Belediye Başkanı Tunç Soyer kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. Başka bir tarımın mümkün olduğunu belirten Başkan Soyer, "Başka bir tarım mümkün. Bize bugün dayattıkları tarım politikasi, bu memleketi büyük bir açmaza götürüyor. Bu bir kader değil, bunu değiştirmek mümkün. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu gidişatı değiştireceğiz ve başka bir yol olacağını göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bucalı
 27 Haziran 2021 Pazar 01:37
Gözlerim yaşardı. ..yaptıklarına bakılırsa çok güzelmiş ki kimler gelmiş...
 Ha ha ha ha ...
 26 Haziran 2021 Cumartesi 11:03
Bu tip( açılış, yatırım) haberlerin yorumlarına nedense ilgi fazla oluyor. Garip bir şekilde konuyu değiştirecek eleştirel yorumlar yazılıyor ve yüksek artı puan alıyorlar. Garip.
 yazık
 25 Haziran 2021 Cuma 22:32
çiğlide 26 yıl önce depremde yitirdiğimiz canların acısı yüreğimizdeyken, bornova da canlar yitirdik. koskoca 26 yıldan bu kenti yönetenler, deprem çalışması yapmayanlar utansın..!
 sezarın hakkı sezara
 25 Haziran 2021 Cuma 19:43
sevgili kamuran inan. sadece pandemi de işim gereği 12 tane şehir gezdim . aslında birilerinin çıkıp nefes alması da önemli değil. Türkiye dediğimiz canım ülkemiz zaten bir 3. dünya ülkesi ilk önce bunu kabul edin sonra gelin izmire köy muhabbeti yapın. artı olarak yani 20 senede ülken de satılmadık kurum bırakmayan. marmara denizini öldüren. istanbula ihanet eden. dış politika da muthiş başarısızlıklar yaşatan ve iç politika da ülkeyi ayrıştıran . ekonomiyi çökerten . ağır vergiler ile ülkede ki tekonoloji bitiren. Özellikle bugün 5 yaşından itibaren çocuk ve gençlerin geleceğini çalan bir partiyi savunmak yakışıyormu size? ben kabule diyorum İzmir ni kötü yönetildiğini lakin izmir türkiyeden kötü yönetilmiyor bunu anlamanızı istiyorum. bence biraz bu siyasal islamcı kabugunuzu kırın ve bir an önce laik demokratik türkiye cumhuriyetinin tekrar geri gelmesi için çalışın. saygılar .
 Lannn bırak!
 25 Haziran 2021 Cuma 18:38
hala daha AKP'yi savunanları görünce insan hayret ediyor ya da savunanların çıkarı var; başka bir açıklaması yok. İzmir'den bakınca her şey tabi kötü görünür diyen kişi de burada devamlı AKP goygoyu yapan, hayal aleminde yaşayan birisi. Lan ekonominin hali ortada hala daha masal anlatıyorlar.
 HASAN GÜRSEL ALTUĞ
 25 Haziran 2021 Cuma 17:44
Sevgili dedem kusura bakma mezarda kemiklerin sızlasada bu chpye oy vermem. Senin 40 yıl önce bıraktığın chp yok zira.yanına geldiğinde bana kızma.
 ABY
 25 Haziran 2021 Cuma 17:30
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Hizmetleriniz için emeği geçenlere teşekkürler. Geri dönüşüm atıklarının toplanmasını teşvik için geri dönüşüm atıklarını evlerde biriktirip teslim edenlere bir kart üzerinden puanlar verin. Biriken puanlar karşılığında halkın bakkalından alışveriş imkanı sağlayın. Eminim toplanan geri dönüşebilir atık miktarında büyük artış olacaktır. Atıklar kaynağında ayrıştırılabilecektir. Bu uygulamaları bazı belediyeler yapıyor. Örneğin Antalya Muratpaşa Belediyesi. Bu uygulama öncelikle geliri daha düşük vatandaşların yaşadığı mahallelerde başlatılabilir. Bu aynı zamanda vatandaşa bir destek olur.
 oooo
 25 Haziran 2021 Cuma 17:27
Troller sarmış ortalığı! Sanırsın Soyer seçilene kadar trafik sorunu yoktu! Trafik sorununu çözebilmiş kent varmış gibi!
 ABY
 25 Haziran 2021 Cuma 17:18
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Tire nin şehir içi su boruları yenilendi. Ancak Bu işten sonra yollar uzun süredir berbat durumda. Yolların tamiri çok geçikti. Yolların tamiri hızlandırılmalı. Ekip sayıları arttırılmalı. Vatandaş ve esnaf çok zor durumda. Bu işleri habersiz denetleyin lütfen.
 Kamuran İnan
 25 Haziran 2021 Cuma 15:32
Sayın sezarın hakkı sezara Bence siz İzmir'den çıkıp diğer şehirlere bakın. Hava almak için doğuya doğru gidip şehirleri bir gezin. İzmir'den bakarsan elbette her şey çok kötü. Sayın TC Vatandaşı Yalanın peşinde koşmayın. Yalanı kim söylerse söylesin karşı duralım ki siyasiler bizi yaptıklarıyla ikna etsin. Yalanlarıyla değil..
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz