MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kınık'ta kura heyecanı
Yerel Yönetimler
11 Aralık 2017 Pazartesi 17:46

Kınık'ta kura heyecanı

İzmir'in Kınık ilçesindeki TOKİ konutlarında, 2. etap kura çekimi yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Kınık Belediyesi'nce ilçede yapılan 276 konut için 2. etap kura çekimi gerçekleştirdi. Kura çekimine Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün, Kınık Belediye Başkanı AK Partili Sadık Doğruer, TOKİ Satış Uzmanı Süleyman Hilmi Önal ve başvuru sahipleri katıldı.

TOKİ Satış Uzmanı Süleyman Önal, "2016 Ekim ayında başladığımız TOKİ konutlarında, inşaat çalışmalarımız 14 ay gibi kısa sürede tamamlanmak üzere. En geç, 3 ay içerisinde daireleri teslim edeceğiz. Bugün burada 75 adet 2+1 için başvuran 46 kişinin yer belirleme kuralarını 88 adet 3+1 daire için başvuran 125 kişinin hak sahibi ve yer belirleme kuralarını çekeceğiz. 3+1 için başvuran 125 kişiden 37'sini ise yedek olarak belirleyeceğiz. Sözleşme sırasında vazgeçen asillerden sırası gelen yedekler de ev sahibi olmaya hak kazanacaklar" dedi. Ayrıca 29 adet 2+1 daireye başvuru olmadığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Doğruer ise "1 yıl önce başladığımız TOKİ konutlarında çok sert ve kayalık bir zemin nedeniyle yüklenici firma çok zorlanmasına rağmen 14 ay gibi kısa süre içerisinde ilçemizin en sağlam ve modern mimari anlayışı ile konutları kısa sürede tamamladı. Ben Kınık TOKİ konutlarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. TOKİ konutları hak sahiplerine ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kura çekimlerine geçildi. İlk 3 kurayı Kaymakam Mustafa Ergün, Başkan Doğruer ve TOKİ Satış uzmanı Süleyman Hilmi Önal çekti.

Kuralarda ev sahibi olan Berna Yavuzgören gibi bazı başvuru sahipleri, gözyaşlarını tutamadı. Kurada 3+1 daire sahibi olmaya hak kazanan emekli ebe hemşire 65 yaşındaki Nazmiye İpekli, '45 yıl devlete hizmet etmeme rağmen, bugüne kadar ev sahibi olamadım. Bugün hayatımın en mutlu günlerinden biri. Benim mutlu olmamı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz