MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaoğlu’nu duygulandıran kare!
Yerel Yönetimler
12 Ekim 2018 Cuma 09:37

Kocaoğlu’nu duygulandıran kare!

İnciraltı Kent Ormanı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin diktiği 30 bini aşkın ağaçla adeta cennetten bir köşe haline geldi. 13 yıl önce moloz yığınlarıyla kaplı bir bozkırı andıran arazideki ilk fidanları incelerken görüntülenen Başkan Aziz Kocaoğlu, yıllar sonra yine aynı noktadaydı.

İnciraltı'ndaki Yenikale Burnu, geçmişte moloz yığınlarıyla kaplı bir alanken, günümüzde İzmir'in simge mekanlarından biri haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında rehabilite edilmeye başlanan bölge, yemyeşil bir ormana dönüşerek "İnciraltı Kent Ormanı" adını aldı. Üçkuyular İskelesi’nden Yenikale Burnu’na kadar uzanan, Kültürpark’ın 3,5 katı büyüklüğündeki alanı temizleyerek yaklaşık 30 bin ağaç diken İzmir Büyükşehir Belediyesi, alanda gezinti, yürüyüş ve bisiklet yolları da oluşturdu.

BU AĞAÇ 400 YIL YAŞIYOR
2004 yılında göreve gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, o günlerde sık sık çalışma bölgesine giderek büyük önem verdiği projeyi yakından takip etti. 13 yıl önce bu ziyaretlerinden birinde yeni dikilmiş bir akçaağaç fidanının yanında görüntülenen Başkan Aziz Kocaoğlu'nun o fotoğrafı, alandaki değişimin de en net göstergesi oldu. Yıllar sonra aynı nokta ve aynı açıdan çekilen fotoğraf karesi ile ilk fotoğraf arasındaki fark oldukça dikkat çekiciydi.

"İZMİRLİLER ÇOK SEVECEK" DEMİŞTİ
2006 yılında İnciraltı Kent Ormanı açılırken dile getirdiği "Bu alan İzmir’in önemli cazibe merkezlerinden biri olacak. İzmirliler burayı çok sevecek" sözlerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu iddianın gerçekleşmesinin mutluluğu içinde olduğunu dile getirdi. Akçaağacın, İnciraltı Kent Ormanı dokusunda önemli yer tutan ve yüzlerce yıl yaşabilen bir tür olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Dilerim gölgesinde daha nice nesiller güzel zaman geçirir. Yeşili ve maviyi buluşturan bu güzel orman da bizden gelecek kuşaklara bir hoş seda olarak kalır" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Hakan Erdemir
 12 Ekim 2018 Cuma 23:22
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ve İzmiri Düya Marka Kent Yapan Büyük Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu Çiftçi ve Tarımcılık Hayvancılık Arıcılık çiçekçilik Kôylünün Ekmeğine Balkatmış Büyük ve Değerli bir LİDERDİR Saygılarımla selamlıyorum
 Dürüst ve Çalışkan Başkan
 12 Ekim 2018 Cuma 20:46
Aziz Kocaoğlu bir markadır.. Dürüst Başkandır adı.. İzmir''de emeği çabası çoktur. Güzel insan???? Yolun açık ömrün uzun olsun Değerli Başkanım.
 sezarın hakkı sezara
 12 Ekim 2018 Cuma 17:44
Çiğli sahili dediğiniz yer neresi arkadaşım ? organize nin oralarmı?,sasalı mı ? neresi ? zaten başka sahil bölgesi olmamakla birlikte , sasalı kuş cennetinede mi göz diktiniz arkadaş? 1. dereceden sit alanı orası. balıkçılar tahta iskele bile yapamıyor oraya sen çiğli sahilleri diyorsun ? yaşadıgınız şehirden buakdar mı bi habersiniz? yoksa gözünüzü rant mı bürüdü_
 
 12 Ekim 2018 Cuma 15:59
Çiğli doğal yaşam parkı ve ormanı kendi kendine mi oldu ?
 
 12 Ekim 2018 Cuma 14:20
Aynı çalışmayı Çiğli sahillerinde neden yapmıyorsunuz? Ramstar deyip İzmirlinin denizle ilişkisine sekte vurdunuz. İnciraltına yapılan çalışmalar Çiğli sahilinden neden yapılmıyor?
 ben de
 12 Ekim 2018 Cuma 14:01
Yorumcu tavsiye'nin tavsiyesine canı gönülden katılıyorum. Uzun söze gerek yok, yanyana 2 foto işi bitirecek! Gürkan Beyin yorumuna çok güldüm, valla ellerine bir geçse, ilk yapacakları kordonda gökdelen dikmek ve bira dahil içkiyi yasaklamak olurdu! Neyse ki, bu kentin verilmiş sadakası büyük olduğundan Allah koruyor kenti :)
 muhalif
 12 Ekim 2018 Cuma 13:49
inciraltında yaratılan kent ormanı, Behçet uz un yarattığı kültürparkın 2 belkide 3 katı genişlikte bir alan ve kentin yeşil ihtiyacını karşılıyor.kuzeydede sasalı parkı şle doğal yaşam merkezi var..bu hizmetlerle adını tarihe yazmıştır sn.Kocaoğlu...
 tavsiye
 12 Ekim 2018 Cuma 13:09
CHP ye tavsiyem şu olacak; yeni yerel seçimde hiç lafa gerek yok , Aziz beyin yaptığı projelerin eski durumu ile yeni durumlarını (yukardaki örnek 2005-2018 deki gibi ) fotograf karesi haline getirsinler inanın yeterli olacak. düşünsenize demir yollarının eski hali ile yeni İZBAN hatları . metro dan önceki itiş kakış dolu otobüslerden bugunku temiz metro hatlarına. mezbelelik inciraltı yenikale bolgesindeki modern KENT ORMANI . bataklık dogal yasam alanından bugunku modern DOGAL YASAM . eski kulturpark icindeki daracık fuar alanından bugunku modern FUARİZMİR . eski yavaş giden deniz aracları yerine bugunku modern cagdas suratli deniz aracları IZDENİZ . sahil yollarında itis kakıs otobuslerden bugunku cagdas TRAMVAY 'a . say say bitmez.tum bu fotograf karelerini yan yana getirip billboard lara asılması yeterli olacaktır.
 İZMİRLİ
 12 Ekim 2018 Cuma 12:12
Buraya yorum yazanların ve bu haberi okuyanların hemen hemen hepsi inciraltı kent ormanına hafta sonu ailesi ile birlikte gidip mutlaka o keyifi yaşamışdır.izmir için güzel bir görünüm ve hava alınabilecek bir yer benim için. emeği geçen tüm çalışanların ellerine sağlık,
 izmirli
 12 Ekim 2018 Cuma 12:03
akp li arkadaşlar, her dk aziz başkanı karalayanlar!!!! bu fotografa iyi bakın bide sizin istanbulda yaptıklarıza bakın ( 3. kopru çevresi..taksim meydanı vb.)
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz