MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'ın kesin hesabına onay! Batur: Ayaklarımız yere sağlam basıyor
Yerel Yönetimler
1 Temmuz 2020 Çarşamba 20:43

Konak'ın kesin hesabına onay! Batur: Ayaklarımız yere sağlam basıyor

Konak Belediye Meclisi temmuz ayı oturumunda belediyenin 2019 mali yılı kesin hesap cetveli onaylandı. Başkan Batur, “Bizim ayaklarımız yere sağlam basıyor, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hem teknik açıdan hem de bütçesi ile güçlü bir belediyeyiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Meclisi, koronavirüs salgını sonrası toplandı. Fuar Evlendirme Dairesi’nde sosyal mesafe kuralına uygun şekilde yapılan toplantıda, 2019 yılı kesin hesapları meclis üyelerine sunuldu. Açıklanan rakamlara göre,  Konak Belediyesi’nin 2019 yılı toplam tahsilatı, 319 milyon 285 bin 994 lira olarak gerçekleşti. Belediyenin giderleri de 327 milyon 882 bin 836 lira olarak gerçekleşti. Gelirlerin, bir önceki yıla yüzde 7.94 oranında artış gösterdiği; giderlerin de yüzde 9. 82 oranında arttığı açıklandı. Kesin hesaplar, AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin ret oylarına karşın, oyçokluğuyla kabul edildi.

KÜTÜPHANE BU AY AÇILACAK
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur başkanlığında toplanan mecliste önergeler, ilgili komisyonlara gönderildi. Başkan Batur, İkiçeşmelik’teki binanın restorasyonuyla ilgili olarak, “Şimdi yıkım yapılıyor. Sonrasında restorasyon projesine geçilecek” açıklamasında bulundu. 1. Kadriye Mahallesi’ndeki sosyal tesisle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Batur, Karataş’ta, Dario Moreno Sokağı’nın başındaki tarihi binada 7/24 hizmet verecek kütüphane projesinin hayata geçirileceğini, bu ay içinde kütüphanenin hizmete gireceğini duyurdu. Kalp krizi geçiren Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’e geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Batur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi Esra Albayrak’a yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Batur, “Aynı saldırı, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Hanım’a da yapılmıştı. Kadın ve çocuklara yapılan bu saldırı, gerçekten çok çirkin. Bu saldırıyı, şiddetle ve nefretle kınıyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti ve MHP’li üyeler de Esra Albayrak’a yapılan saldırıyla ilgili kınama mesajları verdi.

ÖNERGE YAĞMURU VARDI
Meclis üyeleri, Meclis başkanlığına çok sayıda önerge sundu. Konak’taki turizm potansiyelinin artırılması, sağlık çalışanlarına minnet anlamında bir parka Sağlık Emekçileri adı verilmesi, gıda güvenliği, ilçedeki ormanlık ve mesire alanlarında çıkması muhtemel yangınlar için nasıl önlem alınabileceğine dair önergeler, ilgili komisyonlara havale edildi. Çocuklarla ilgili kararlarda çocukların da bilgisine başvurulması, esnafın desteklenmesi, korona nedeniyle psikolojik ve bedensel sorunlar yaşayan vatandaşların, normalleşme sürecine katılımlarını sağlamak için çalışma yapılması önergeleri de sunuldu. Bir üye, madde bağımlılığı konusunda mevcut durumun saptanması, bilimsel verilerin oluşturulması yönünde önerge getirdi. Engelliler Komisyonu’nun adı, Engelsiz Yaşam Komisyonu olarak değiştirilirken, geçtiğimiz günlerde vefat eden CHP’li siyasetçi Hilmi Değirmenci’nin adının, bir semt merkezine verilmesi de istendi. Pazaryerlerinde, semt pazarlarının olmadığı bir günde,kendi evinde üretim yapan kadınlara yer açılması talep edilirken, Başkan Abdül Batur, kadın kooperatifi kurduklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan üç aydır cevap beklediklerini, mutlaka yer tahsisi yapacaklarını açıkladı.

ESNAFA İŞGALİYE HARCI MÜJDESİ
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bir önerge üzerine, koronavirüs sürecinde üç ay boyunca esnaftan işgaliye harcı alınmadığını hatırlatarak, bu süreyi üç ay daha uzattıklarını bildirdi.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ile dar gelirli yerel kadınlar ve Suriyeli kadınlara yönelik işbirliği kapsamında, AB hibelerinden faydalanma adına protokol imzalanmasına dair başkanlık önerisi, kabul edildi. Öneri, Hukuk, İnsan Hakları ve Emek Komisyonu ve AB Komisyonu’na sevk edildi.

BELEDİYELER, PARA BİRİKTİRME YERİ DEĞİLDİR
Konak Belediye Meclisi’nde 2019 yılı gelir ve gider kesin hesapların tartışıldığı bölümde, komisyondan gelen rakamlar okundu. AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, personel giderlerinin yüksekliğine dikkat çekerek, yatırımlara yetersiz düzeyde bütçe kaldığını dile getirdi. AK Partili Hakan Yıldız da çeşitli eleştirilerde bulundu, yatırıma çok az para harcanacağı gerekçesiyle itirazda bulundu. Başkan Abdül Batur, “Ne yapalım yani, personel i dışarı mı atalım? İnsanlar iş üretiyor. Pek çok işi belediye olarak kendimiz üretiyoruz. Park, sokak çalışmalarında 1 milyon liraya yakın tasarruf sağladık. Biz yine de eleştirilerini dikkate alıyoruz” açıklamasında bulundu. Başkan Batur, yatırımların az olacağı iddialarına yönelik olarak da şu açıklamada bulundu:

“Bu konuda hiç kaygılanmayın. Biz borçlanma yetkisi aldığımızda, tüm bunların hesabını yaptık. Belediyeler, para biriktirme yeri değildir. 2024’te, yani dönemimizin sonunda, Konak Belediyesi’nin neler yaptığını herkes görecek. Ayağımız yere sağlam basıyor. Konak Belediyesi’nin yapısal ve bütçesel bir gücü var. Rahat olun. Geçenlerde sunumunu yaptığımız projeleri, 2021’de bitireceğiz. İleride daha çok proje üreteceğiz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 fl
 2 Temmuz 2020 Perşembe 10:01
Şu Yeşildere,Kocakapı bölgelerini ya istimlak edin yada imar verin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz