MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak'ta temizlik harekatı
Yerel Yönetimler
27 Temmuz 2017 Perşembe 09:36

Konak'ta temizlik harekatı

Çevreyi koruyarak insan sağlığını da korumayı amaçlayan Konak Belediyesi, kent çapında sürdürdüğü temizlik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Rutin olarak yürütülen çöp toplama ve sokak süpürme işlerine ek olarak çöp konteynerlerinin de temizliği aksatılmadan yapılıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte çöp konteynerlerinde oluşan sinek ve kötü kokuyu önlemek için konteynerler deterjanlı suyla yıkanıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gündüz vardiyasında mahallelerde, gece vardiyasında da caddelerdeki çöp konteynerlerini yıkıyor. Bu sayede trafik akışı da engellenmiyor.

İKİ VARDİYADA YÜZLERCE KONTEYNER 

Mahallelerdeki konteynerlerin temizliğine sabah saat 07.00’de başlayan ekipler, konteynerleri önce konteyner yıkama aracında tazyikli suyla yıkıyor, ardından kötü kokulara ve insan sağlığı için tehlike yaratabilecek mikroplara karşı ilaçlı ve köpüklü sularla dezenfekte ediyor. Ekiplerin gece vardiyası çalışmaları ise kentin önemli caddelerinde devam ediyor. Yapılan uygulama ile Konak’ın sokaklarında ve caddelerinde yer alan konteynerlerin çevreye tehlike saçması engellenmiş oluyor. Uygulama ile hem sineklenmenin hem kötü kokunun önüne geçildiğini hem de konteynerlerin hijyen olmasını sağladıklarını kaydeden yetkililer, kış aylarında da bu çalışmaların aksamadan devam ettiğini belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz