MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak’taki içkili yer tartışmasına esnaf da katıldı: Ayıp değil mi?
Ekonomi
9 Eylül 2017 Cumartesi 14:40

Konak’taki içkili yer tartışmasına esnaf da katıldı: Ayıp değil mi?

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Kaya, Konak meclisinde tartışma yaratan içkili yerlerin güncellenmesiyle ilgili, “AK Parti’nin böyle ön yargılı davranıp cümlenin içinde içki olduğu için karşı çıkması kabul edilemez. AK Parti’yi esefle kınıyoruz. Turiste alkol veremiyoruz. Ayıp değil mi?” dedi

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Konak Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumunda gündeme gelen ve tartışma yaratan ilçedeki içkili yerlerin güncellenmesi konusunda esnaf kanadında bir gelişme yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyelerinin ‘evet’, AK Parti’nin ise ‘hayır’ oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilen madde için sadece Kordon İşadamları Derneği Başkanı ve AK Partili Meclis Üyesi Ömür Şanlı çekimser oy kullandı.

Gelişmelerin ardından Konak esnafı da sürece dahil oldu. Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya Egedesonsöz’e konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Kaya, bir yandan Şanlı’ya destek verirken diğer yandan AK Parti grubuna tepki gösterdi.

TURİST GELİYOR ALKOL İSTİYOR, ESNAF VEREMİYOR, AYIP DEĞİL Mİ?
Kaya, “AK Parti’nin belli bölgelerde içki ruhsatına hayır demesi sonrasında Ömür Şanlı’nın çekimser kalması ve oylama neticesinin evet çıkması durumu öncelikle esnafın adına geçerli bir karardı. AK Parti’nin böyle ön yargılı davranıp cümlenin içinde içki olduğu için karşı çıkması kabul edilemez. Bu şekilde alınan karar küçük esnafın yaşaması için gayet güzel bir karardır. Biz bu konuyu uzun süredir Konak Belediye Başkanımız Sema Pekdaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’yla defalarca konuştuk. Kemeraltı’na turist geliyor, yemek yiyecek ama alkol istiyor ve esnaf veremiyor. Ayıp değil mi? Koca İzmir, turizm bölgesi burası. Zaten turizm düşüyor. Neymiş camiye 100 metre prosedürü varmış! Şu ruhsatların açılması lazım artık. Camiye 100 metre dediğin zaman Kemeraltı’nda zaten adım başı camimiz var. İyi de burası bir turizm noktası. Kemeraltı İzmir’in olmazsa olmazı, elmas bölge. Havralarımız, sinagoglarımız var. İzmir’e dışarıdan hangi misafirimiz gelse Allah’ın emri Kemeraltı’na illa ki uğranıyor. Düğün döneminde Ege Bölgesi’ne hitap eden bir Kemeraltı’mız var” diye konuştu.

AK PARTİ’Yİ KINIYORUZ!
Kaya ayrıca, “Yani sonuç olarak tüm bunlar ortadayken biz AK Parti’nin bu karara hayır demesini esefle kınıyoruz. Esnafın işine gelen bir gelişmeydi ve Ömür Şanlı’nın duruşu doğruydu. Özellikle ruhsatlarda esneklik yaşanması gerektiğini ve Kemeraltı’nda artık içkili mekanların olması gerektiğini yine vurguluyoruz. Sema Hanım’ın dediği gibi içki de bir kültürdür. Biz bile bu talep için 2 senedir uğraşıyoruz. İnsanlar misafirini burada da ağırlasın ki gece de yaşayan bir Kemeraltı olsun. Buraya büyük firmalar gelecek ama bu ruhsattan dolayı yatırımcıyı getiremiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz