MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kordon’da o yasak kalktı!
Ekonomi
17 Temmuz 2018 Salı 14:39

Kordon’da o yasak kalktı!

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, müzik yapan işletmelere müzik şirketleri, eser sahipleri ve yorumcuların oluşturduğu “telif” yasağının Yargıtay kararı ile kalktığını belirtti.

EGEDESONSÖZ- Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, SonSöz TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programında Aslı Eren’in konuğu oldu.

Yazın gelmesi ve seçim sürecinin ardından Kordon’daki işletmelerde doluluk oranının arttığını söyleyen Şanlı, “Esnaflarda seçimlerden dolayı çok yorulmuştu, seçimlerden sonrada yeni bir başlangıç başladı. Kabinede İzmirli bir bakanın bulunması da çok önemlidir. Ticaret Odası’nda dediğimiz gibi değişimler başladı, bu da sektörde büyük bir yankı uyandırdı.  Bunların hepsini topladığımızda da gelecekte İzmir için güzel şeyler olacağına inanıyorum. Esnafımızda da bu hava yavaş yavaş başladı. Artık seçim havasından kurtulup, işlere odaklanmaya başlanıldı.  Bu da ayrı bir keyif veriyor. Ayrıca buranın tercih edilmesi, projeler yapılması bizi memnun ediyor.  Bu şehre bir şeyler yapmamız lazım. Bu konuda da kabineden olumlu tepkiler alıyoruz. Bakanlıklardan da karşılık bulabildiğimiz bakanlıklar ve kabineler oluşturuldu” dedi.

İZMİR’DE VEKİLLERİMİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
İzmir’in kimlik sorunu olduğunu belirten Şanlı, “Şehirlere baktığımızda belli kimlikleri vardır. İstanbul için ticaretin başkenti, Ankara siyasetin başkenti, Antalya turizmin başkenti. Ancak İzmir’de bir kimlik eksikliği var. İnşallah bu kimliğini tarımla mı olacak turizmle mi olacak bununla ilgili de siyasetçilerimizle ortak bir değerlendirme yapıp İzmir’i hak ettiği konuma getireceğimize inanıyorum. Önümüzde ki süreçlerde de kabine değişiminden sonra bu her sektöre yansıyacak. E artık İzmir’in de tarımdan sorumlu bir bakanı var. Tarım açısından da baktığımızda tarım alanları olan içerisinde bulunduğumuz bir şehrimiz var. Turizm sektörünün içinden gelen bir bakanımız olduğu içinde çok şanslıyız. Ancak İzmir’de milletvekillerimize de çok iş düşüyor. Hem CHP’li hem MHP’li hem AK Partili milletvekillerimiz ortak akılda siyaseti bir kenara bırakarak çalışmalılar. Siyaset partiler için yapılır, doğrulara doğru yanlışlara yanlış dememiz gerekir. Eğer İzmir kazansın istiyorlarsa ortak payda da buluşmalılar” dedi.

YEREL SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ: İNSANLARIN BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞTİĞİNİ GÖREBİLİYORUZ
Yerel seçimlere ilişkin ise kısa bir değerlendirme yapan Şanlı, “Bu seçimde aslında önümüzü biraz daha gördük, Tabii ki her şey halkın takdirindedir. Memnunsalar devam edeceklerdir değilse bitireceklerdir. Seçim sürecinde artık ilk defa bu kadar kesin konuşabiliyorum. Özellikle bu seçimlerde sahaya çıkıldığında ortamın, düşüncelerin, bakış açılarının değiştiğini görebiliyoruz. Bunun da yerel seçime yansıyacağını az çok düşünüyorum” dedi.

KOCAOĞLU VE GÖKÇE’YE TEŞEKKÜR
İzmir’in turizmde hak ettiği pastayı alamadığını açıklayan Ömür Şanlı,  "Şu anda İzmir turizmde hak ettiği pastayı alamıyor. Oturup bunu iş adamlarıyla sanayi odasıyla ticaret odasıyla esnafla tartışmamız gerekiyor. Önceden gemiler gelirdi. Kemeraltı esnafından alışverişler yapılırdı. Son yıllara baktığımızda gelmiyorlar. Ticaret Odası’na bu konuda ciddi bir görev düşüyor, bu konu araştırılmalı. Kordon da şu an turistleri karşılamaya hazır. Bu konularda Aziz Kocaoğlu’na ve Buğra Gökçe’ye de çok teşekkür ederim verdiği desteklerden ötürü. İnşallah daha da ileri gideceğiz. Ancak eksiklerimiz de var. Esnafımızın ekmeğini nasıl büyütebiliriz bunun çabası içerisindeyim. Ben tüm partili arkadaşlarımla oturup tartışabiliyorum, çünkü amacımız ülkemizi iyi bir konuma getirebilmek. %51 ile iktidara gelen Tayyip Erdoğan’a halk bir gün teşekkür edecek. Yavaş yavaş hepimiz aynı noktaya geleceğiz. Kordon için de Büyükşehir ile birlikte elimizden geleni yapıyoruz. Artık yeni düzenlemelerle birlikte tabelasız yerlerde kalmayacak. Nasıl kimliksiz bir insan olamazsa, tabelasız da mekan olmayacak. Bir eksiklik olduğunu örneğin ön taraftan giriş kapısı olmadığını görebiliyoruz. Bunlar işletmeler için olması gereken şeylerdir. Bu sorunlarını yavaş yavaş aşacağız, gerekirse yeni yönetmelik çıkartılacak. Biz sadece İzmirli misafirlerimizi ağırlamıyoruz, Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlarımız geliyor. Güzel şeyler olacak. Önceden biz turistlerimizi fotoğraflardık artık onlar bizi fotoğraflıyor. Bu da bizi çok memnun ediyor. Aslında değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Birçok tadımız çalınıyor, baklava döner, cacık diyoruz Yunanlılar değiştiriyor aslında. İbadet turizmimizde var aslında Kuşadası’nda ancak biz bunları pazarlayamıyoruz. Bu konuda Turizm Bakanlığımıza da çok iş düşüyor. Örneğin diğer turistik kentlere gidip, araştırıp bizde ki eksiklikleri belirlememiz gerekiyor.  Turizme baktığımızda bu sene beklediğimiz hareketlilik başladı. Yavaş yavaş doluluk oranlarının arttığını görüyoruz” dedi.

TELİF DAVASINI KAZANDIK
Kordon’da müzik yapan işletmelere müzik şirketleri, eser sahipleri ve yorumcuların oluşturduğu birliktelik vasıtasıyla telif hakları üzerinden konulan müzik yasağının Yargıtay’dan döndüğünü belirten Başkan Şanlı, “telif hakları ve adil olmayan rakamlarla ilgili bir hukuki sürecimiz oldu. Ve zaferle sonuçlandı.  Bu süreç aşağı yukarı beş yıl devam etti.  İlk mahkemeye çıktığımda da kaybetmiştim. Yargıtay’a gittik, Yargıtay bizim haklarımızı tekrar mahkemeye yolladı. Ve ben mahkemede beraat ettim. Tabii telifçiler konusunda da kayyum atandı. O konuda da bir sıkıntı var. Sanatçılarında söylediğine göre bu teliflerden kendilerinin de yararlanamadığı, haraç alındığı belirtildi. Birçok sanatçımızda bunu dile getirdi. Mahkeme üç gün önce bizim haklılığımıza karar verdi, bu artık sadece Kordon esnafını ilgilendiren değil, Türkiye’de ki tüm esnafları ilgilendiren bir konu oldu. Biz bu davayı kazandık ve bu Türkiye’de örnek teşkil edecek bir süreç oldu. Ben buradan böyle sorunları olan işletmelere sesleniyorum bizle irtibat kurabilirler” dedi.

KORDON’A SABAHLARI KAR YAĞMIŞ GİBİ OLUYOR
Kordon’da yenilen çiğdemlerin yeşilliğe zarar verdiğini ve vatandaşların bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyleyen Ömür Şanlı, “dünyanın hiçbir bir bölgesinde tamamıyla kamunun yararlandığı açık alanların kullanılması yok. Önceden Kordon’da sabah olduğunda çöplük gibi oluyordu. Bugün orayı siz kullanıyorsanız yarın akşam yine siz kullanacaksınız. Düzgün bir şekilde kullanın. Adeta kar yağmış gibi bir görüntü oluyor sabahları çekirdek yüzünden. En başta vatandaş olarak duyarlı olmamız gerekli, orayı evimiz olarak görürsek bunu başarırız. Yıllardır her yıl en kaliteli çimleri çiçekleri kullanıyoruz ama bir anlam ifade etmiyor kirlenince. İzmir bu görüntüyü hak etmiyor. Güzel bir şehrimiz var orayı düzgün bir şekilde kullanalım” dedi.

VAPUR SEFERLERİ ARTSIN
Esnaflar olarak vapur seferlerinin artmasını istediklerini belirtan Şanlı, “biz tramvayı kordon’da bekliyorduk halkı denizle buluşturan bir yolculuk olması için ancak arka yolu daha uygun görmüşler. Son zamanlarda otobüslerin olmaması trafiği bir nebze rahatlatmış olsa da geleceğe yönelik ne olur bilemem. Ayrıca esnafımızın halkımızın bir diğer şikayeti de vapur seferlerinin azlığı. Özellikleri hafta sonları arttırmayla başlanıp diğer günlere yayabiliriz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Müjo
 17 Temmuz 2018 Salı 20:35
Nasıl sahip çıkabilirizki uygarca uyarmaya çalışan Belediyenin temizlik personellerine kafayı çeken bıçağı çekiyor
 Oğuz Kaan
 17 Temmuz 2018 Salı 19:11
Kordonda, Bostanlı sahilinde ve diğer yerlerde, seyyar satıcıların çekirdek satmasını önleyin sorun %80 çözülür. Zabıta çekirdek satan seyyara 10 gün üstüste ceza yazsın bakalım çekirdek satan kalıyor mu?
 volkan
 17 Temmuz 2018 Salı 14:52
biz İzmirliler ne yazikki kordona sahip çıkmiyoruz duyarli olalim cekirdek cimleri öldürüyor lütfen!!!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz