MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kordon o şehre model oluyor!
Ekonomi
23 Şubat 2018 Cuma 16:10

Kordon o şehre model oluyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özel yönetmelik çıkartarak düzene soktuğu kentin en prestijli yeri Kordon’da yapılan projeler Yalova’ya örnek oldu. Yalova Belediyesi, aynı sistemi deniz kıyısında uygulamak için talepte bulundu. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Şanlı yetkililere projeyi anlattı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllar önce merhum Ahmet Piriştina’nın talimatıyla uygulamaya konulan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun revizesiyle son şeklini alan “Kordon Yönetmeliği” başka bir kente model oldu. İzmir Limanı ile Cumhuriyet Meydanı arasında bulunan Atatürk Caddesi üzerindeki işletmelerin tente, bahçe, masa-sandalye ve müştemilatlarının düzenlerini sağlayan yönetmelik Yalova’da dikkat çekti. Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda son revizeyi yaparak doğalgaz, yangın ve yeni tente malzemelerini de eklediği yönetmeliği Yalova’da uygulanmasına karar verildi.

Yalova Belediyesi, Kordon’daki işletmelerin örgütlü olduğu Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı’yı kente davet ederek bilgi aldı. Şanlı, işletmeler ile kurumlar arasındaki diyalog başta olmak üzere çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Belediye meclis üyeleri ve ilgili birim yetkililerinin katıldığı toplantıda, projenin ayrıntıları ve izlenmesi gereken yollar tartışıldı.

KİAD Başkanı Şanlı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönetmeliğinin Yalova’da uygulanmak istenmesi kentteki sistemin ne kadar doğru çalıştığını gösterir. Yasa ve yönetmelikler uygulanmadıkça, buna uyulmadıkça da bir anlam taşımaz. Biz, Kordon’daki işletmeler olarak belediyelerimizle iyi diyalog içindeyiz. Emniyet, sağlık müdürlüğü gibi diğer kurumlarla da ortak çalışmalar yapıyoruz. Konu sadece bir yönetmelik uygulamasından öte yönetmeliğin felsefesini de sindirmektir. Zabıtayla karşı karşıya gelen, emniyetin sürekli olumsuz konularla denetim yaptığı bir yer değiliz. Kordon, sadece İzmir’in değil Ege Bölgesi’nin de çekim merkezi. Buraya binlerce kişi hizmet almak için geliyor. Kordon Yönetmeliği’nin uygulanacağı Yalova açısından mutluyum. Çünkü orada bir sistem, düzen kurmak istiyorlar. İzmir de birçok konuda olduğu gibi başka illere örnek olmaya devam ediyor. Bu da bir İzmirli olarak beni gururlandırıyor” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Efe
 24 Şubat 2018 Cumartesi 07:30
Sayın Şanlı siyasetin ne olduğunu birkez daha gösterdiniz 10 sene eleştirip kendi cephenizde gol yedikten sonra örnek proje iyi ilişkiler kelimeleri ağzınızdan çıkmaya başladı
 Haldun Balaylar
 23 Şubat 2018 Cuma 20:27
Başkanım tebrik eder başarılarınızın devamının dilerim
 Muhittin Soyutürk
 23 Şubat 2018 Cuma 18:44
İzmir ve İzmir linin yaşam tarzı, insana verilen değer konusunda her zaman örnek olmaya devam edece. Ömür başkanımın ve emeği geçen herkese teşekkürle. Başarılarınızın daim olması dileklerimle.
 zfg
 23 Şubat 2018 Cuma 18:38
geçmişte sn.kocaoğlu na cok sallamıslardı
 Atilla UNER
 23 Şubat 2018 Cuma 18:00
Izmirimiz boyle guzel projeleri hak ediyor daha da guzellerini bu ekibin gerceklestireceginden eminim eline saglik baskanim
 Vatandaş
 23 Şubat 2018 Cuma 17:39
Tebrikler genç başkan
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz