MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Koronavirüs çiftçiyi vurdu: Bu kare her şeyi anlatıyor!
Güncel
4 Nisan 2020 Cumartesi 01:05

Koronavirüs çiftçiyi vurdu: Bu kare her şeyi anlatıyor!

Koronavirüs nedeniyle zor günler geçiren çiftçinin halini ortaya koyan fotoğraf İzmir’in Ödemiş İlçesi’nden geldi. Fidecilik yapan 57 yaşındaki Hasan Aguş’un kara kara düşünürken çekilen görüntüsü gündem oldu. İzmir Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, “Bölgedeki ortaklarımız harekete geçti, ilgileniyorlar” derken Belediye Başkanı Mehmet Eriş de, “Pazarımız açık, üreticilerimizin yanındayız” dedi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını toplumun her kesiminde ciddi etki yaratırken üreticiler ve çiftçiler de kara kara düşünmeye başladı. İçişleri Bakanlığı’nın pazaryerleriyle ilgili kısıtlamaları arttırması sonrasında üreticilerin ürünleri ellerinde kaldı. Çiftçinin durumunu en iyi anlatan fotoğraf karesi İzmir’in Ödemiş İlçesi’nden geldi. İlçenin  Bozcayaka Köyü’nde yaşayan 57 yaşındaki Hasan Aguş’un yetiştirdiği fideler pazarların kapanması ve kısıtlamalar nedeniyle elinde kaldı. Toplam bin dönüme yetecek domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz ve çilek gibi sebze-meyve fidanlarını satamadı.

Ödemişli çiftçinin görüntüsü sosyal medyada da hızla yayılırken Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, “Hasan beyle bölgedeki kooperatif ortaklarımız diyalog kuracaklar. Köyde bu işi yapan 15’e yakın üretici var. Ödemiş Belediyesi ile de görüşeceğiz.  İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na da bilgi gitti. Ankara da bilgi istemiş. Köy-Koop olarak bölgedeki ortamlarımız üzerinden meseleyle ilgileneceğiz” dedi.

Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de pazarın kapatılmadığını söylerken üreticilerin ürünlerini kontrollü olarak pazarlara getirebildiklerini ifade etti. Başkan Eriş, “Üreticimizin yanındayız. Ödemiş’te fidecilik yapan bir köyde birçok çiftçimiz var. Tire ve çevre pazarlarda dışarıdan gelmelere sınırlama getirilmişti. Bizim pazarlarımızda üreticimize kapılarımız açık” diye konuştu.

Öte yandan online satış sitesi olan ciftcideneve.com adresinde Hasan Aguş için dijital dükkan da açılırken alıcılar da çok sayıda sipariş verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz