MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu’ndan hükümete deprem sonrası ‘uyum’ mesajı: El birliği yapalım!
Politika
31 Ekim 2020 Cumartesi 11:52

Kılıçdaroğlu’ndan hükümete deprem sonrası ‘uyum’ mesajı: El birliği yapalım!

İzmir'de deprem bölgelerinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası 'kriz masası'nı ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Her türlü yardım kısa süre içerisinde getirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu güne kadar İzmir'e verdiği hizmetlerin hiçbirinde eksilme olmayacak" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Hızlı bir kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. İstanbul hala ciddi bir deprem riski ile karşı karşıya. Merkezi yönetim bunlarda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım… Merkezle yerelin el birliği yapması lazım” dedi.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de yaşanan 6.6'lık deprem sonrası beraberindeki heyet ile birlikte İzmir'e geldi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Bayraklı'da yıkılan binaları yerinde inceledi. İlk olarak en büyük hasarın olduğu söylenen Rıza Bey Apartmanı'na giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'dan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

MUCİZEYE TANIKLIK ETTİ
Rıza Bey Apartmanı'nda yapılan incelemeler sonrası Kılıçdaroğlu beraberindeki heyet ile birlikte hasar gören bir diğer bina olan Doğanlar Apartmanı'na gitti. CHP Lideri'nin alana gitti sıralarda ise 22 saattir enkaz altında bulunan Seher anne ve 4 çocuğuna ulaşıldığı bilgisi alındı.  Arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonrası, Seher anne ve 3 çocuk enkaz altından çıkartılarak hastaneye götürüldü. Diğer çocuğun enkazdan çıkarılması için seferberlik sürüyor.

İZUM'DA KRİZ MASASI
İzmir'de gerçekleşen büyük deprem sonrası İzmir'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Ulaşım Merkezi'nde (İZUM) kurulan kriz masasına giderek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den bilgi aldı.

CHP'li belediye başkanlarının da yer aldığı toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmirli vatandaşlara seslendi.. İzmir'de deprem öncesinde yapılan tüm yardımların ve çalışmaların deprem ile birlikte hiçbir şekilde eksilmeyeceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, hükümete ise uyum çağrısında bulundu.

VERİLEN HİZMETLERİN HİÇBİRİNDE EKSİLME OLMAYACAK
Toplantı sonrası kürsüye gelerek açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise İzmir'de bu güne kadar yapılacak hiçbir hizmetin kısıtlanmayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu "Aslında bir deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Bundan sonrada bu gerçekle karışılacağız. As olan bu deprem gerçeğinin bilinmesi ve bunun önlemlerinin hızlıca alınmasıdır.  Bu konuda gerek parlamentoda gerek parlamento dışında üzerimize düşen görev varsa bunu yapmaya hazır. İzmir acı bir olay yaşadı. İlk başta umarım can kaybımız olmaz dedik ancak maalesef can kayıplarımız var. Büyükşehir'in araçları ile sorun ortadan kaldırılmaya çalışıyoruz. Sadece büyükşehir değil, AFAD ve jandarma ekipleri de büyük bir çaba sergiliyor. Ben kendi adıma bu görevi gösteren herkese teşekkür etmek istiyorum. Depremden hemen sonra İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız ile bütün belediye başkanlarımız iletişime geçti. Her türlü yardım kısa süre içerisinde getirildi ve İzmirlilerin hizmetine sunulacaktır. Çadır ihtiyacı var onlar getirilecek, süt dağıtımı da aynı şekilde devam edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu güne kadar İzmir'e verdiği hizmetlerin hiçbirinde eksilme olmayacak" dedi.

İKTİDARA UYUM ÇAĞISI
Hükümet ile yerel yönetimin vatandaşların çıkarı için ortak hareket etmesi gerektiğini ifade eden CHP Lideri; "Bundan sonra ihtiyaç çıkarsa onlarda bir şekilde sağlanacaktır. Enkaz kurtarma çalışmaları, umarım göçük altında kalanlarda sağ kurtulurlar. Alanları gezerken bir anne ile de konuştum, çocuğunu enkaz altında olduğunu söyledi. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Bunu atlatırız. Ancak bundan sonra benzer olaylarla karşılaştığımızda daha sağlıklı binalara ihtiyacımız var. Hızlı bir kentsel dönüşüme ihtiyacımız var. İstanbul hala ciddi bir deprem riski ile karşı karşıya. Merkezi yönetim bunlarda yerel yönetimlerin önündeki engelleri kaldırması lazım… Merkezle yerelin el birliği yapması lazım. Bizim insanlarımız ile ilgili önlem alacaksak, merkez ile yerel arasında çok güçlü bir bağın kurulması gerekiyor" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOK BÜYÜK BİR KURUM
İzmir Ulaşım Merkezi'nde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'li beledi başkanlarının katılımı ile gerçekleşen toplantı sonrası açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir kurumdur' ifadelerini kullandı. Soyer, "Bundan sonraki süreçte karşımız ne tür sonuçlar çıkacağını öngöremeye çalışıyoruz. Şu anki çalışmalar yetmeyecek. Biz bir yandan enkaz ve arama kurtarma çalışmaları ile birlikte, bir yandan sokağa çıkan evinin dışına çıkan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini arttırmak için elimizden geleni yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye çok büyük bir kurumdur. Onların sonuna kadar yanlarında olacağız. Her dertlerinde yanlarından olacağımız gibi, her sorunlarını çözeceğiz de. Yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. İzmir'e çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 altan koralttan
 31 Ekim 2020 Cumartesi 18:49
sen önce yürüyen merdivene doğru binmeyi öğren,sonra şehircilikten bahset...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz