MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lokantacıların başkanı Yenice'den yemek kartı firmalarına çağrı!
Ekonomi
26 Kasım 2020 Perşembe 15:23

Lokantacıların başkanı Yenice'den yemek kartı firmalarına çağrı!

Restoran ve lokantalarda kullanılan yemek kartlarının işletmelerden aldığı komisyonlar ve ücretlerin geri ödenme süresi ile ilgili olarak esnafın mağdur olduğunu söyleyen Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice "En azından bizim sektörümüzden para kazanan, gelir elde eden insanların böyle bir süreçte bize destek olmaları lazım. Biz yaşarsak onlar yaşar.  Bundan dolayı esnafı yaşatacaksın ki senin sisteminde yaşasın" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi sonrası hükümetler bazı tedbirler alırken, ülkemizde de Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çeşitli kararlar almıştı.

Alınan karar arasında okullarda yüz yüze eğitime yeniden ara verilmesi, piknik yapımının yasaklanması ve sokakta tütün mamullerinin kullanımının yasaklanması yer alırken, alınan başka bir karara göre ise restoran ve lokantalar paket servis haricinde kapatılması oldu.

Pandemi döneminin ilk anlarından itibaren uzmanlar tarafından sıkça hedef tahtasına konulan ve çeşitli yaptırımlar ile karşı karşıya kalan lokanta ve restoran işletmecilerine, koronanın arından bir darbe de yemek kartlarından geldi.

Türkiye'de, Ticket Restaurant, Multinet, Sodexo, SetCard, MetropolCard, Yemekmatik Kart,Paye Kart gibi çeşitli yemek kartları bulunurken,  Online yemek sipariş sitesi , restoran ve lokantalarda kullanılan  yemek kartlarının işletmelerden aldığı komisyonlar ve ücretlerin geri ödenme süresi esnafın belini bükmüş durumda.

Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'na giderek dilekçe veren Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice gazetemize açıklamalarda bulundu.

"ÖDEME SÜRELERİ VE KOMİSYONLAR KONUSUNDA BEKLENTİMİZ VAR"
Firmalar tarafından alınan komisyon ücretleri ve geri ödeme süreleri konusunda beklentileri olduğunu ifade eden Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, Yemeksepeti'nin de bu kurallara uymasını beklediklerini söyledi. Yenice, "Esnaf bu ücretler dolayısıyla zaten sıkıntıda ancak son düzenleme ile kartların aldığı komisyon oranı düşürüldü. Ancak kartların esnafa geri ödeme süresi 30 gün. Biz bu sürenin en azından öne çekilmesi konusunda bir müracaatımız var. Bu konuda Yemek Çekleri Derneği'nin bir toplantısı oldu. İnşallah önümüzdeki hafta içinde oradan da bir haber çıkacak. Bizim bütün beklentimiz oranın üyesi olan Yemeksepeti'nin de bu kurallara uyması. Onlarında ödeme sürelerini erkene çekmesi ve komisyonlarını düşürmesi konusunda  düşürmesi konusunda beklentimiz var" dedi.

"BİZ YAŞARSAK ONLAR YAŞAR"
Pandemi sürecinde Yemeksepeti ve yemek kartlarına çağrıda bulunan Yenice, "Komisyon oranı olarak kademeli bir oran mevcut,  bizim beklentimiz sadece bu süreçte komisyon oranlarını düşmesi. Anlıyoruz onlarında bu süreçte belli başlı giderleri var, milyar dolarlık sistem kurmuşlar. Hepimiz ticaret yapacağız, hepimizin belirli bir gideri var. Bizim istediğimiz şu, bizi ekonomik anlamda en azından bu pandemi süreci içinde ödeme sürelerini geri çekmesi ve komisyon oranını düşürmesi. Yani bu ücreti 30 günde sonra ödemek yerine 1 haftada ödesin. En azından bu şekilde esnafta her hafta sıcak para ile rahatlamış olacak. Yani 1 ay bekleyen parası her hafta eline gelmiş olacak. Bundan güzel bir şey var mı ? En azından bizim sektörümüzden para kazanan, gelir elde eden insanların böyle bir süreçte bize destek olmaları lazım. Biz yaşarsak onlar yaşar.  Bundan dolayı esnafı yaşatacaksın ki senin sisteminde yaşasın" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sezarın hakkı sezara
 26 Kasım 2020 Perşembe 17:02
Bu devirde yemek kartlarını restoranlara kullanan varmı ? Ben dahil çevremdeki herkes aldığı yemek kartlarını alış verişe kullanıyor .
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz