MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP’den su ve ulaşım zammına tepki
Politika
19 Temmuz 2018 Perşembe 14:32

MHP’den su ve ulaşım zammına tepki

İzmir’de su ve ulaşıma yapılan yüzde 5 oranındaki zamlara, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan tepki geldi. Karataş, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan zamlar nedeniyle hemşerilerimiz zaruri ihtiyaç olan su ve ulaşımdan mahrum bırakılıyor" dedi.

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, yaptığı yazılı açıklama ile, İzmir’de ulaşım ve su zamlarını eleştirdi. Karataş, “Türkiye’nin birçok şehrin de suda indirim kararları aldı. Bazı şehirlerde belediye başkanları yasalar müsaade etse suyu bedavaya veririz açıklamaları yaparken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin zam politikasını anlamak mümkün değil" dedi.  İzmir’de 2008 yılında ortaya çıkan arsenik krizinden dolayı insanların şehir suyunu korkudan içemez hale geldiğini ileri süren Başkan Karataş, şunları söyledi:

"Her haneye içme suyuyla ilgili damacana ve su filtreleme ve arıtma cihazları masrafları külfeti var. Bu yetmiyormuş gibi birde temizlik amaçlı kullandıkları su Türkiye’nin en pahalı suyu olunca bu iş eziyete dönüşüyor. Toplu ulaşımdaki zam ise iş bilmezliğin, beceriksizliğin ilanıdır. Bunu da ‘fiyat ayarlaması’ olarak açıklanması İzmirlilerin aklıyla alay edilmesinden başka bir şey değildir."

SANDIK İLE MESAJ
MHP İzmir İl Başkanı Karataş, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:
“16 Temmuz’da geçerli olan ulaşım zammının ve 1 Ağustos’tan sonra geçerli olacak su zammı ile ilgili olarak fiyat politikasının bir an önce ele alınarak, zamların geri çekilmesini bekliyoruz. Belediyelerin temel hizmetlerinin, su ve ulaşım gibi acil ihtiyaçlarının para kazanma bütçe açığı ve borç kapatma aracı olarak kullanılmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Vatandaşlarımız bu yapılanları gördüğünde eminiz ona göre tavır alacak. Yerel yönetimlerle ilgili sandık önlerine geldiğinde gerekeni yapmak için sabırsızlandıklarından hiçbir şüphemiz yok. Çünkü İzmirli artık sıkıldı." (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz