MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mahkeme iptal etmişti: Bakanlık'tan o ilçeye TOKİ planı
Güncel
29 Haziran 2020 Pazartesi 17:03

Mahkeme iptal etmişti: Bakanlık'tan o ilçeye TOKİ planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir’in Ödemiş ilçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin itiraz ettiği ve mahkeme kararıyla durdurulan TOKİ planlarını yeniden yaptı. İlçe genelinde 400’ün üzerinde konut inşaatının önünü açan plan yeniden askıya çıktı.

EGEDESONSÖZ- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mülkiyeti TOKİ’ye devredilen Ödemiş’teki toplu konut alanına ilişkin yeni planı tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “tarım alanında” kaldığı gerekçesiyle itiraz ettiği mahkemeye yapılan başvuru sonrasında planları iptal edilen alanın yeniden planı yapıldı.

Ödemiş İlçesi, Gölcük (Zeytinlik) Mahallesi’nde mülkiyeti özel şahıslara ait 25 hektarlık alan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği ile “Kentsel Gelişme Alanı” ile edilirken İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin  İzmir Doğu Bölgesi 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğinde de “Kentsel Gelişme Alanı” fonksiyonu getirildi.

Plana göre bölgede  “Konut Alanı, Ticaret Alanı, Eğitim Alanı, İbadet Alanı, Sağlık Alanı, Kültürel Tesis Alanı, Teknik Altyapı Alanı, Park Alanı, Rekreasyon Alanı, Trafo Alanı” kullanım kararları geldi. Yükseklik en çok dört kat ile sınırlandırılırken plan bir ay boyunca il müdürlüğünde askıya çıkartıldı.

Buna göre TOKİ,  Ödemiş’in Gölcük Yolu üzerinde geniş bir alanda 400’ün üzerinde konut inşa edecek. Konutların bir bölümü dar gelirli bir kısmı da ilçede ekonomik durumu iyi olanlar için yapılacak. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 SOKAK
 30 Haziran 2020 Salı 08:35
Mahsun- i ŞERİF'in bir türküsü vardı. "Parsel parsel eylemişler dünyayı" diye. Mevcut iktidarda aynen öyle yaptı ve yapmaya devam ediyor. Tek değişen kelime Dünya değil Ülkemiz... o kadar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz