MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Maliyeti 70 milyon lira...Temelini attı,resmen başlattı!
Güncel
16 Ağustos 2017 Çarşamba 23:01

Maliyeti 70 milyon lira...Temelini attı,resmen başlattı!

Başbakan Binali Yıldırım, “Projenin toplam maliyeti 70 milyon TL. 600 günde inşallah tamamlanmış olacak. 2019’un başında inşallah evler hak sahipleri ile buluşmuş olacak" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin aktif fay hatları üzerinde bulunan bir ülke olduğunu belirterek “Onun için deprem ne zaman gelecek diye hesap yapmak yerine, depreme hazırlıklı olmamız lazım. Türkiye vatandaşlarına deprem sonrasında el uzatmaktan aciz olan bir anlayıştan, bugün depreme öncesinden hazırlık yapan bir yönetime ulaştı” dedi.Başbakan Binali Yıldırım, Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm Projesinin temel atma törenine katıldı. Törene Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan ile Öznur Çalık, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Maliyeti 70 milyon TL”
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, projenin gerçekleşmesinin, kalıcı bir eser olarak yarınlara devredilmesinin en büyük arzuları olduğunu söyledi. 200 dönümlük arazide kamulaştırma işlemlerinin uzun uğraşlar neticesinde tamamlandığını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “Projenin toplam maliyeti 70 milyon TL. 600 günde inşallah tamamlanmış olacak. 2019’un başında inşallah evler hak sahipleri ile buluşmuş olacak. Bugün temelini atacağımız 541 konutun içinde olduğu bu bölgede 4 bin 600’ün üzerinde yeni konut yapımı devam ediyor. Acı bir tecrübe yaşadık. İnsanların ölümüne depremden ziyade, kalitesiz yapılar sebep oldu. Bizde bunun üzerine gittik ve kentsel dönüşüm planını ortaya çıkardık. Bazı eksiklikler vardı, bunları da önümüzdeki günlerde gidermiş olacağız” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz