MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa'nın kalbine 'restorasyon' talebi
Ege
16 Mayıs 2019 Perşembe 17:21

Manisa'nın kalbine 'restorasyon' talebi

Manisa'nın kalbi olarak bilinen Beyaz Fil Çarşısı önünden toplanan "Beyaz Fil Yıkılmasın Platformu" üyeleri, kentin simge yapılarından Beyaz Fil binasının yıkılmak yerine restore edilebileceğini belirtti. 

Bina önünde toplanan platform üyeleri, Manisa kent merkezinden bulunan "Beyaz Fil" binasının yıkılmaması gerektiğini savundu.

 Platform adına basın açıklamasını okuyan Mehmet Yumrukkaya, Manisa 2. İdare Mahkemesinin, binanın yıkılması konusunda yürütmeyi durdurma kararı verdiğini anımsatarak, Beyaz Fil binasının kentin belleği olduğunu ve korunması gerektiğini söyledi. 

Yumrukkaya, binayı satın alan şirket tarafından binanın yıkılarak yerine, otel, alışveriş merkezi ve rezidans yapılmak istendiğini öne sürerek, "Yapılması gereken binanın güçlendirilmesi ve restorasyonunun yapılmadır. Bu konuda Manisa Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyesine görevler düşmektedir. Biz binanın restore edilerek korunmasını istiyoruz. Hepimizin hatıralarının olduğu, şehrimizin simgesi bu binayı korumak istiyoruz." diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Nasrullah
 17 Mayıs 2019 Cuma 01:22
Bu tür yapılar kentin hafızası ve simgesi için önemli yapılardır.Herşeye rant gözüyle bakamazsınız.Korunmalıdır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz