MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Marmaris Belediyesi'nden çiftçilere tam destek
Ege
28 Ekim 2020 Çarşamba 18:00

Marmaris Belediyesi'nden çiftçilere tam destek

Marmaris Belediyesi tarafından S.S. Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile yapılan iş birliği çerçevesinde çiftçilere eğitim, makine ve ekipman desteği sağlanacak.

Marmaris Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, ilçede turizmin yanında tarımda da her türlü projeyi el birliği içinde hayata geçirebilecek güce sahip olduklarını söyledi.

İlk ürettikleri ürünlerin bir kısmını çiftçilerle paylaştıklarını aktaran Oktay, "El birliğinin güzel bir örneğini yaşıyoruz. İlk ürettiğimiz fıstığı çiftçilerimizle paylaştık. Belediye olarak fıstıkta olduğu gibi öncü olmak çiftçimize destek olacağız. Marmaris turizm kenti olarak bilinse de tarımda da adını duyuracak." dedi.

Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Akdeniz de kooperatifleşmenin çiftçilerin yıllardır hayali olduğunu ve bir hayali gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Kooperatif olarak en büyük şanslarının Belediyenin desteği olduğunu ifade eden Akdeniz, "Fıstık, patates, çilek ve bal. Bunlar bize özgü ürünler ve inşallah bunlardan daha çok üreteceğiz. Bunları sadece Marmaris'e değil bütün dünyaya tanıtacağız." diye konuştu.

İmza törenine kırsal mahallelerden fıstık, çilek ve bal üreticileri de katıldı.

Protokol kapsamında, sürdürülebilir kırsal kalkınmayı desteklemek için bölgenin özellikli ve öne çıkan tarımsal ve hayvansal ürünlerinin üretilmesi, ortak AR-GE çalışmalarının yapılması, ürünlere katma değer kazandıracak tesislerin kurulması, üreticilere sağlıklı üretim yapabilmeleri için eğitim ve üretim destekleri verilmesi, tarımda istihdam alanları yaratmak amacıyla makine, ekipman gibi desteklerin sağlanması, tüketicilerin ilk elden sağlıklı ve uygun fiyatlı ürüne ulaşmasını sağlamak amacıyla ortak çalışmalar yapılacak. (AA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz