MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Marmaris'te iki aile Ramazan'da sokakta kaldı
Ege
1 Temmuz 2015 Çarşamba 17:44

Marmaris'te iki aile Ramazan'da sokakta kaldı

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, kirada oturdukları evlerden icra yoluyla çıkartılan iki aileden 9 kişi, Ramazan ayında sokakta kaldı.
Marmaris'in Tepe Mahallesi 29 Sokak 6 numarada bitişik iki ayrı evde oturan inşaat işçisi evli ve üç çocuk babası Bülent Taşdemir ile Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı'nda işçi evli ve iki çocuk babası Adil Çatak, aileleriyle birlikte Ramazan ayında sokakta kaldı. Bir süre önce evleri satın alan yeni ev sahipleri, kiracılara çıkmaları için yedi ay süre tanıdı. Ancak maddi durumları iyi olmayan Taşdemir ve Çatak aileleri, bütçelerine uygun bir ev bulamayınca evden çıkmadı. Bunun üzerine ev sahibi mahkeme kararıyla evin boşaltılmasını istedi. Dün sabah saatlerinde polisle eve gelen icra memurları, eşyaları bahçeye çıkartarak evleri tahliye etti. Sokakta kalan iki aileye, evin bahçesindeki eşyalarını almaları için 48 saat süre tanındı. Taşdemir ve Çatak aileleri geceyi sokakta geçirdi.
 
Kiracılardan Bülent Taşdemir, inşaat işleri yapma karşılığında evde ücretsiz oturmak için kira sözleşmesi yaptığını belirtti. Yeni ev sahibinin bunu kabul etmediğini, 500 lira kira bedeli için anlaştığını, ancak karşılarında polisi görünce şaşırdıklarını söyleyen Taşdemir, "Kendisi, bizi tahliye etmek için mahkemeye vermiş, haberimiz yoktu. Eşim ve üç çocuğumla sokakta kaldım. Turizm sezonunda Marmaris'te kiralık ev bulmak zor. Eşyaları yükleyip Kaymakamlık önüne gidip oturacağım" dedi.
 
http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2015_07/2015_07_01/68884d46b7efc3f8e26757ea5311e447.jpg

Tahliye edilen yan evde oturan Adil Çatak, "Mübarek ayda bize yapılanları Allah'a havale ediyorum. Eşim ve 2 çocuğumla sokakta kaldım. Şu an tüm eşyalarımız sokakta. Söyleyecek söz bulamıyorum" dedi.
 
Ev sahibi Üçgün Çalışkan'ın Avukatı Necmettin Yankol ise, "Burada hukuksuz bir durum yok. Biz kimseyi mağdur etmedik. Bu ev 25 Aralık 2014 tarihinde ihaleyle satışa çıkarıldı. Müvekkilim satın aldı. Ve bu kiracılara 7 aydır çıkmaları için uyarılarda bulunduk. Çıkmayınca hukuki yaptırım neyse onu uyguladık" dedi.(dha)
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz