MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Maskeli pankart’ davasına erteleme, CHP’li Gümrükçü’den sert sözler
Politika
1 Temmuz 2015 Çarşamba 11:27

‘Maskeli pankart’ davasına erteleme, CHP’li Gümrükçü’den sert sözler

17-25 Aralık operasyonlarını protesto için 4 eski bakanın maskeli pankartlarını ilçe binasına asan CHP Çiğli Başkanı Gümrükçü yine hakim karşısına çıktı. Mahkeme davayı 14 Eylül’e ertelerken, Gümrükçü’den çarpıcı açıklamalar geldi.
Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ -  2013 yılı sonunda gündemde bomba etkisi yaratan 17-25 Aralık operasyonun yıldönümünü ‘Yolsuzluklarla Mücadele Haftası’ ilan eden CHP Genel Merkezi ülke genelinde bir dizi protesto eylemine imza atmıştı.

4 eski bakanın maskeli pankartları CHP binalarına asılırken Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü de aynı eyleme imza atmış, asılan pankart Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla indirilmiş ve yaşanan gerginlik sonrası Gümrükçü’ye ‘kamu görevlisine zincirleme hakaret’ suçlaması ile dava açılmıştı.

Eski Bakanlar Zafer Çağlayan ve Egemen Bağış’ın da müdahil olduğu ve Gümrükçü’nün 2 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın son duruşmasında bir kez daha erteleme kararı çıktı. Eski bakanların avukatları ve Gümrükçü mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken dava 14 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

ESAS YARGILANMASI GEREKEN…
Davanın ardından Egedesonsöz’e konuşan Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, “Haklarında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından fezleke düzenlenen, ses kayıtlarıyla, yapılan operasyonlarla kamuoyunu gündemine oturan, mecliste yargılanmalarına izin verilmeyen, haklarında soruşturma komisyonu açılan ama iktidar partisi tarafından yargılamaları engellenen eski 4 bakandan 2’sinin davaya müdahil olmasını protesto amacıyla yapılan yargılamaya katılmadım.  Çünkü esas yargılanması gereken onlardır.  İlk davada Egemen Bağış’ın müdahil olma talebi vardı. Bugün avukatı gelmedi.  ‘Ben de onlar gelecek diye davaya gelmedim. 14 Eylül’deki davaya hep beraber katılacağız” ifadelerini kullandı. 
 

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ARDA CEVAHİR
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 17:00
NE GÜZEL MEMLEKET ÇALANI ÇIRPANI CEZALANDIRMAKTAN GEÇTİK ARTIK. PROTESTO BİLE EDEMİYORUZ ÖYLEMİ BUNA, BU MEMLEKETE, BU MEMLEKETİN ADALETİNE NE DENİR BİLİYORMUSUN, AŞK OLSUN........
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz