MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Masterşef Narlıdere’de yerel lezzetler yarıştı!
Yerel Yönetimler
2 Temmuz 2020 Perşembe 11:12

Masterşef Narlıdere’de yerel lezzetler yarıştı!

Narlıdere Belediyesi’nin, Slow Food etkinlikleri kapsamında düzenlediği Genç Aşçılar Yarışması, birbirinden yetenekli gençlerin, yerel lezzetlerine ev sahipliği yaptı. Finale kalan 9 aşçı, dereceye girmek için yarıştı. Başkan Ali Engin “Genç aşçılarımızı, gösterdikleri özgüvenden ve azimden dolayı kutluyorum. Bizim gözümüzde hepsi birinci” dedi.

Narlıdere Belediyesi, Narlıdere Slow Food Birliği ve İzmir Aşçılar Derneği işbirliğinde, Ahmet Piriştina Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen yarışmanın finalinde 35’in üzerinde genç aşçı arasından seçilen 9 aşçı ter döktü. 2 grup halinde yapılan yarışmada, farkı yörelerin yerel lezzetleri yarıştı. Yemekler, Ekmeçiler Grup tarafından hazırlanan seyyar mutfaklarda, -sosyal mesafe kurallarına uyularak- hazırlandı. Büşra Nur Atak, ‘kara kılçıklı dil balığı’ yemeği ile birinci oldu. 14 jüri üyesinin tadımları ve titiz değerlendirmeleri sonucunda dereceye girenlere altın, madalya, Orman İzmir Projesi’nden 5’er adet fida sertifikası ve Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifinin hazırladığı sepetler hediye edildi. 

“Yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Slow Food ile yerel lezzetlerimizi markalaştırmayı, sağıklı, temiz ve adil gıda anlayışını tüm insanlarımıza yaymayı hedefliyoruz. Bu yarışma bu yüzden önemliydi. Katılan gençlerimizi kutluyorum. Bizim gözümüzde hepsi birinci. Slow Food’un simgesi olan salyangoz gibi yavaş ama emin adımlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Gençlerimizi kutluyorum”

Jüride yer alan Mutfak Dostları Derneği Genel Başkanı Zeynep Kakınç “Gençler Türk Gastronomisini çok güzel tanıttı bizlere. Dereceye girmek önemli değil, önemli olan bu özgüveni sergiyelebilmektir. Gençlerimizi kutluyorum. Bizler de gastronomi alanında Türkiye’nin en eski STK’sı olarak bu güzel organizasyonda olmaktan mutluluk duyduk” dedi.

CHP İlçe Başkanı Mesut Durgun “Türkiye’nin değerli şefleri bu yarışmada. Narlıdere’de çok güzel bir oluşum başladı. Bu oluşumla küçük üreticilere destek veriliyor ve ekonomimiz gelişiyor. Başta Belediye Başkanımız Ali Engin olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz