MENÜ
İzmir 16°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Mavişehir'deki dev araziye Kaf-Kaf talip!
Spor
16 Ocak 2020 Perşembe 13:28

Mavişehir'deki dev araziye Kaf-Kaf talip!

TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta transfer yasağı nedeniyle altyapı patentli oyunculardan kurulu kadroyla ayakta kalmaya çalışan Karşıyaka, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) öncülüğünde hazırlanan altyapı tesisi projesi için başkent Ankara'dan müjdeli haberlerle döndü. İZVAK ve Kaf-Kaf'ın Mavişehir'deki yaklaşık 100 dönümlük açık spor alanı imarlı arazinin altyapı tesisi yapılmak üzere yeşil-kırmızılı kulübe tahsisi için müracaatını yaptıklarını projeye, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yeşil ışık yaktı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ankara'da düzenlediği çalıştayda Bakan Kasapoğlu ile bir araya geldiklerini belirten Büyükkarcı, inşaatı beklemede olan Karşıyaka Stadı'nın yanı sıra spor salonu ve altyapı tesisleri projelerini görüştüklerini açıkladı. Büyükkarcı, ilk etapta Mavişehir'deki spor alanı imarlı 99 bin 520 metrekarelik dev spor alanı arazisinin kulübe tahsisi konusunda destek ve olumlu geri dönüş aldıklarını belirtti. Futbol, basketbol ve voleybol altyapı tesisi olarak kullanılması planlanan arazi için, "Karşıyaka için yüzyılın fırsatı" diyen Büyükkarcı, "Gelinen nokta, güçlü bir altyapı ile desteklemeden sürdürülebilir başarı elde etme imkanının olmadığını gösterdi. Bu proje, Karşıyaka Spor Kulübü tarihinin kilometre taşlarından biri olacak. Büyük bir eksiğimiz giderilmiş olacak. Bugüne kadar çok değerli sporcular yetiştirdik. Ama artık stat ve salonla birlikte çağa uygun ve gelişme potansiyeli olan yeni altyapı tesislerine şiddetle ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Büyükkarcı, "Gelecekte daha güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran bir Karşıyaka istiyorsak güçlü bir altyapıyı mutlaka başarmalıyız" dedi. Büyükkarcı, "Bu arazinin kulübümüze tahsisi ile 107 yaşındaki kulübümüzün bugüne kadarki en büyük altyapı yatırımını gerçekleştirmiş olacağız. Bu arazinin tahsisi, kulübümüz için yüz yılın fırsatıdır. Bu işi mutlaka başaracağız. İZVAK ile birlikte projeyi hazırladık ve bakanlığımıza resmi müracaatımızı yaptık. Sayın Spor Bakanımız Kasapoğlu ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ'ın yanı sıra diğer siyasi temsilcilerimizin de desteğini aldık. Konumuzla yakından ilgilenen ve derhal gerekli talimatları veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, bize heyecanla destek veren Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ'a, milletvekillerimize, AK Parti İzmir İl Başkanı Sayın Kerem Ali Sürekli'ye ve tüm siyasi temsilcilerimize, projenin ve fikrin geliştirilmesine emek veren İZVAK yönetim kuruluna teşekkürlerimizi sunarız" diye konuştu.

ERTEN: SÜRECİ BİRLİKTE TAKİP EDECEĞİZ
İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Ali Erten de başta Bakan Kasapoğlu ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ olmak üzere destek veren ve yardımcı olan herkese İzmir kenti ve İzmir futbolu adına teşekkürlerini sundu. Erten, "İZVAK'ın temel misyonu; merkezi ve yerel yönetimlerle kulüplerimizi bir araya getirmek, iş birliği yapmak ve bu iş birliğini geliştirerek sürdürülebilir bir model ortaya çıkarmak. Mavişehir'de bulunan 99 bin 520 metrekarelik açık spor alanı imarlı arazinin, imarına uygun olarak altyapı tesisleri amaçlı kullanılmak üzere Karşıyaka Spor Kulübümüze tahsisi için bir imkan yaratıldı. Bu doğrultuda İZVAK olarak Karşıyaka ile birlikte çalışarak bir proje geliştirdik. Projemizi Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na sunduk ve bakanlığımız nezdinde resmi müracaatı gerçekleştirdik. Süreci kulübümüzle birlikte takip edeceğiz ve ilerleteceğiz" dedi.



9 YIL ÖNCE STAT İÇİN GÜNDEME GELDİ
Karşıyaka, altyapı tesisi için İZVAK'la girişim yaptığı Mavişehir'deki yaklaşık 100 dönümlük araziye daha önce de stat projesi çizdirdi. Kaf-Kaf, Ekim 2011'de Eski Diyarbakırspor Başkanı Ali İhsan Kaya'ya ait olan arazinin 60 dönümlük bölümüne geri kalan kısmının imara açılması şartıyla 25 bin kişi kapasiteli stat yapma projesi geliştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, arazinin imar planlarında yol, yeşil alan, spor tesisi, resmi tesis, otopark, sosyal, kültürel ihtiyaçlar için kamuya ayrılan alan niteliğinde olduğu, konut inşaatı yapılamayacağı gerekçesiyle projeye onay vermedi. Kaya'nın 2007'de Toplu Konut İdaresi'nden aldığı araziyi imar planı değişmeyince 2 ay önce Milli Emlak'a devrettiği öğrenildi. İZVAK, bunun üzerine Karşıyaka'yla birlikte alana altyapı tesisi projesi hazırlattı. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Gürkan
 17 Ocak 2020 Cuma 13:11
100 dönümlük alan park olsun, her yer beton diyorum millet istemezükçü yazmış. Şaka mısınız? Dere kenarında spor alanı varmış; "dere kenarında." Newyork'da Central Park yapılırken "dere kenarı var" diye herhalde hiçbir akıllı söylememiştir. Koskoca Karşıyaka'da doğru düzgün hiçbir meydan, yeşil alan yok. Yeşil alandan dere kenarı, meydandan da denizi doldurulmak anlayanlar yüzünden şehir zaten bugün bu halde. Konunun stadyum ile de alakası yok. Altyapı tesislerini getirip şehrin ortasına yapmazsın.
 Kayhan
 17 Ocak 2020 Cuma 08:43
KSK'nin 75.Yıl Teknik Anadolu Meslek Lisesi yanındaki tesisleri ne güne duruyor? Kaldı ki;bu tesislerin yanında bulunan atıl ve boş alanlar da bu kompleks'e dahil edilip,yeni bir proje ile daha verimli ve yeterli sportif aktiviteler yapılabilir. Anladığım kadarıyla;bu 100 dönümlük kupon arazi;yine beton lobisine peşkeş çekilip,gereksiz ve anlamsız yapılaşmanın yolu açılacak!...
 Karşıyakalı
 16 Ocak 2020 Perşembe 21:31
Halka açık spor alanı problemi var sanırsın mavişehirde. Sahilde sitelerde ve yeni yapılan soyak optimum ile dere arasında bir spor alanı zaten var. Bu alanlara bir yenisi daha mı lazım yoksa standart bir istemezükçü zihniyet mi hakim? Soyak Optimus'ta ev sahibiyim ama nedense bu tarz İzmir'e sonradan gelmiş ve şehre aidiyet duygusu olmayan insanlar çoğalıyor bu muhitte. Eğer size yanlış geliyorsa taşınabilirsiniz. Narlıdere ve Güzelbahçe'de de lüks konutlar mevcut herhangi bir etkinlik yok.
 sezo
 16 Ocak 2020 Perşembe 17:14
3.lig teki takıma oldukça değerli olan bu araziyi vermezler. Ben olsam vermezdim. Karşıyaka klübü ilk önce şirketleşmeyi becersin. böyle bedavadan arazi verecekelerse altınordu klübü kapatsın . futbolcu üretmesin. diğer takımların emeğine yazık. KSK bence erdal acardan arsa istesin . açılışına da demet akalın ve hande yener gelir.
 KARSIYAKALI
 16 Ocak 2020 Perşembe 16:13
kulubun butcesı hakkında bılgı sahıbı degılım ama duyduklarım borcun cok oldugu yonunde. sımdı eger durum boyleyse degerı bu kadar yuksek bır alanda boyle bır yatırım ne kadar dogru ? mutlaka bılgı sahıbı olan arkadaslar vardır yorumda yazarsa dogru bılgı sahıbı olmak ısterız
 srdr
 16 Ocak 2020 Perşembe 15:37
yine başlayacaklar şehir içi olmaz filan diye g.tepe stadına şehrin dışında ya ona ses çıkartmayanlar.... birde e insaf 100 dönümlük halka acık spor alanı mı olur yahu imar planında bile spor tesisi olarak ayrılmış alan, betonlaşmasını mı istiyorsun. spor kompleksi olacak, yeşillik olacak. karşıyakanın,çiğlinin,bayraklının izmirin çocukları,evlatları futbol,basket,voleybol,hentbol öğrenecek bu tesislerde, spor yapacaklar,belkide milli takımlara gidecekler, bu kötü bir şeymi. bu proje ile ilgili tam destek hep destek.
 Gürkan
 16 Ocak 2020 Perşembe 13:56
İzmir'in en lüks semtinde tren bakım atölyesinden sonra birde altyapı tesisleri mi olacak? Altyapı tesisleri şehir dışı bir yerde yapılsa daha iyi olur. Şehir içinde doğru düzgün büyük yeşil alanlar yok. Her boş araziye illa ki beton dökmeyelim. 100 dönümlük alan halka açık spor alanı olabilir. Niye olmasın?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz