MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menemen’deki eski Tekel arazisi satılıyor!
İnşaat/Emlak
13 Kasım 2019 Çarşamba 14:06

Menemen’deki eski Tekel arazisi satılıyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili kararlar kamuoyuna yansıdı. Menemen’de bulunan eski Tekel arazisinin planlarının hazırlandığı görüldü. Ayrıca Çiğli’de 5 bin 81 metrekare büyüklüğündeki arazi için de planların onaylandığı aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’in Menemen ve Çiğli ilçelerinde yer alan iki taşınmaz için özelleştirme kararlarını imzaladı.

Menemen’de Ahıhıdır Mahallesi’nde yer alan eski Tekel arazisinin de özelleştirme kapsamında bulunduğu ve imar planlarının hazırlandığı görüldü. 2 bin 510 metrekarelik alanın kerpiç dam ve arsa niteliği taşıdığı belirtildi.

Menemen’deki arazinin karar notunda, ‘Mülkiyeti Sümer Holding A.Ş. ile birleştirilerek tüzel kişiliği sona erdirilen TTA Gayrimenkul A.Ş. (Tekel Genel Müdürlüğü) adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan İzmir ili, Menemen ilçesi, Ahıhıdır Mahallesi, 427' ada, 27 parsele ilişkin “Ticaret Alanı (yapılaşma koşullan 17 metre genişliğindeki imar yoluna cepheli kesimde Bitişik Nizam 5 kat, 7 metre genişliğindeki imar yoluna cepheli kesimde Bitişik Nizam 3 kat olacaktır),  ‘Park ve Yol’ kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığında hazırlanan ekli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planın onaylanmasına, iş bu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3’üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun geçici 29’uncu maddesi ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8’inci maddesi gereğince karar verilmiştir’ ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Çiğli’nin Küçükçiğli Mahallesi’nde yer alan ve 5 bin 81 metrekare büyüklüğündeki arsa niteliğindeki taşınmaz için de nazım imar ve uygulama imar planlarının onaylandığı görüldü. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz