MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Merkez Bankası'ndan dolara bir müdahale daha!
Ekonomi
16 Mayıs 2018 Çarşamba 13:37

Merkez Bankası'ndan dolara bir müdahale daha!

Merkez Bankası, son dönemde piyasada döviz kurları üzerinde görülen hareketlenmelere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada gerekli tedbirlerin alınacağı belirtildi. Açıklamanın ardından dolar kuru 4.41 liraya kadar geriledi.

Merkez bankası açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:  

"Piyasalarda gözlenen sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmektedir. Gelişmelerin enflasyon görünümü üzerindeki etkileri de dikkate alınarak gerekli adımlar atılacaktır."

PİYASADA NELER OLDU?
Dolar ve euroda son dönemde yaşanan hızlı hareketler yaşanıyor. Dün Moody's ve ABD faizleri ile birlikte yükselişe geçen kurlar 4.46 liraya kadar çıkmıştı. Bugün sabahtan itibaren hareketin devamı görülürken dolar kuru 4.5010 TL, euro ise 5.3247 ile rekor seviyelere ulaştı. 

Merkez'in açıklamasının ardından saat 13.10 itibariyle dolar kuru 4.4640, euro ise 5.2670 TL'den el değiştirdi. Sonrasında Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceği haberi ile dolardaki düşüş hız kazandı ve 4.41 liraya kadar geriledi. 

Dolar saat 13.25 itibariyle 4.43 TL seviyesinden el değiştirdi. Euro ise 5.2390 TL oldu. (Habertürk)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 sagduyu
 16 Mayıs 2018 Çarşamba 19:24
bizi teĞet gecti denilerek dalga gecilen ve mükemmel firtina ismini alan kriz şimdi bizi tam vurmaya başladı ...Bunun anlamı ; daha fazla vergi ,daha fazla vergi ...seçimden sonra mükemmel fırtına ülkemizi kasıp kavuracak , bireyler önlemlerini şimdiden almalı...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz