MENÜ
İzmir 10°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Millet İttifakı’nda 'istihdam' çıkışı bu kez CHP’den: Beklentimiz daha yüksekti!
Politika
8 Ekim 2019 Salı 15:53

Millet İttifakı’nda 'istihdam' çıkışı bu kez CHP’den: Beklentimiz daha yüksekti!

İYİ Parti’nin İzmir’de iktidar olduğu tek ilçe olan Tire’de belediyenin istihdam hamleleri için konuşan CHP İlçe Başkanı İsmail Güleç, “Seçim zamanı çalışan gençlerimizden 11 kişi kadarı işe alındı. Toplamda belediyeye giren işçi sayısına baktığımız zaman, meclis üyelerimizden aldığımız bilgilere göre 50-60 civarı personel alımı yapılmış Tire Belediyesi’ne… Oyları kıyasladığımız zaman biraz bizim de beklentilerimiz var. Beklentilerimiz biraz daha yüksekti” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı’nın 31 Mart yerel seçimleri kapsamında birçok ilde başarılı sonuçlar elde etmesinin ardından İzmir’de kazanılan belediyelerde istihdam konusunda sıkıntıların yaşandığı kamuoyuna yansıdı.

İki parti arasında yöneticiler tarafından süreç uyum içinde götürülmeye çalışılsa da İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e gönderdiği, ‘6 aydır bekliyoruz. CV’lere dönüş yok’ şeklindeki net mesaj dikkat çekmişti. Başkan Soyer daha sonra bu çıkışa, ‘Art niyet yok, her yere yetişemiyoruz’ minvalinde cevap verdi.

İlçelerde de bazı sıkıntıların olduğu kulislere yansıdı. CHP’nin iktidar olduğu ve İYİ Parti’nin talep eden konumunda bulunduğu belediyelerin durumu kamuoyunda tartışılırken gözler bu kez tam tersi bir ilişkinin yaşandığı Tire’ye çevrildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde ittifak pazarlıkları yapılırken CHP’nin iktidarda olduğu ilçeyi İYİ Parti’ye bırakma kararı açıklanmıştı. Gelişme CHP içindeki büyük bir kesimi şaşkınlığa uğratmıştı. Fakat iki partinin genel merkezleri seviyesinde gerçekleşen görüşmeler sonrasında Tire’nin İYİ Parti’ye bırakılması kesinleşmişti. CHP’li seçmenden İYİ Parti’nin adayı olan Salih Atakan Duran’ın desteklenmesi istenmişti. 31 Mart akşamında Millet İttifakı’nın adayı olan sahneye çıkan Duran Tire’de yarışı zaferle noktaladı. İYİ Parti’nin İzmir’deki ilk ve tek kamu görevlisi olma unvanını da elde etmiş olan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın seçimler sonrasında izlediği yol haritası dikkat çekmişti. İttifak ortağı olan CHP’nin iktidarda bulunduğu ilçeyi İYİ Parti’ye bırakmasına ve kendisini desteklemesine rağmen önceki dönemin borçlarını çıkaran ve büyük afişle sergileyen Duran’ın istihdam hamleleri de merak edildi. Geçmiş dönemde CHP’li başkan sıfatıyla görev yapan Tayfur Çiçeği hedef alan Duran’ın uygulamasının ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandığı da aktarılmıştı.

BEKLENTİMİZ DAHA YÜKSEKTİ!
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç, süreç hakkında konuşurken istihdam konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Güleç, “Seçim zamanı çalışan gençlerimizden 11 kişi kadarı işe alındı. Toplamda belediyeye giren işçi sayısına baktığımız zaman, meclis üyelerimizden aldığımız bilgilere göre 50-60 civarı personel alımı yapılmış Tire Belediyesi’ne… Oyları kıyasladığımız zaman biraz bizim de beklentilerimiz var. Beklentilerimiz biraz daha yüksekti” dedi.

AFİŞ ASMA BİZİM TASVİP ETMEDİĞİMİZ BİR OLAYDI
Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ile olan iletişimi üzerine konuşan Güleç, “Ulaşabiliyorum, sıkıntı yok. Ama ilk başlarda belediyede bir borç asma olayı olmuştu. Bunlar bizim tasvip etmediğimiz olaylardı. Sonuçta önceki belediye CHP’li, bizim belediyemizdi. Bu konularda biraz sıkıntımız oldu. Biz her türlü uyumlu olmaya çalışıyoruz. Bu ittifaka zarar verecek açıklamalardan kaçınıyoruz” ifadelerini kullandı.

BEKLENTİLERİMİZ SÖYLEMLERİN İCRAATA DÖKÜLMESİDİR
CHP’li İlçe Başkanı Güleç ayrıca, “Burada CHP çok büyük fedakarlıklar yapmıştır. İlçe başkanlarının işi çok zor... Bizden beklenti çok! Dolayısıyla halk böyle bir ittifak olduğu, İYİ Parti’ye destek verdiği için bizim seçmenimiz, muhtarlarımız bize geliyor. Gerek istihdam olsun gerek mahallelere hizmet noktasında talepler bize geliyor. Bunların belediye tarafından karşılanmasını beklemek bu insanların en doğal hakkıdır. Sonuç olarak biz burada icracı değiliz. İcracı olan İYİ Parti, biz ricacıyız. Biz talepleri alıyoruz, iletiyoruz. Tavır olarak ‘belediye hepimizin’ söylemleri var. Hamidiye suya destek var. Bunlar güzel adımlar ama bizim beklentilerimiz söylemlerin icraata dökülmesidir” dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 balçova
 9 Ekim 2019 Çarşamba 08:32
chpli belediyelerde akpliler, akpli belediyelerde chpliler işe alınıyor. ohh ne güzel.
 Beklenti mi ?
 8 Ekim 2019 Salı 20:17
İzmir’in çevre ilçelerinin CHP ilçe başkanları ; İzmir BB nin toplu taşımada 10.02.2016 tarihinde iptal ettiği 90 dk. aktarma hakkı konusunda ne düşünüyorsunuz . Sahi çevre ilçeli vatandaşlar vergi ödemiyor mu ? İzmir BB ‘si çevre ilçelerde ödenen vergilerden payını almıyor mu ? Çevre ilçelerden Aliağa , Kemalpaşa , Torbalı ilçelerinde ödenen vergilerden İzmir BB nin aldığı payı çıkarın bakalım geriye ne kalacak ? Merkez ilçelerde toplu taşıma aracına ilk binişten sonraki binişler bedava olacak , çevre ilçe belediye otobüslerinde zaman tanımlaması olmadan dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödenecek . Böyle hakkaniyet ve adalet li hizmet mi olur ? Vatandaş olarak CHP ilçe ( çevre ilçe ) başkanlarından beklentimiz ; çevre ilçelere 90 dk aktarma haklarının iadesi için İzmir BB ne baskı yapmaları .İzmir’de Toplu taşımada 90 dk aktarma hakkı uygulamasında merkez ilçe , çevre ilçe ayrımcılığı ortadan kaldırılmadığı sürece CHP ne oy yok .
 Şahin
 8 Ekim 2019 Salı 17:23
Sizler birde Chp yi desteklediğimiz ilçelerin işçi alımlarına bakın, kaçı chp li kaçı AKP li . Solcu görünen kişileri aday gösterirseniz sonuç ta dava ya ihanet eden şahsiyetler meydana çıkar, bir dahaki sefere aldığımız belediyeleri elimizle tepside sunarız artik.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz