MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Millilere özel ulaşım uygulaması: ESHOT artık bedava!
Yerel Yönetimler
18 Kasım 2019 Pazartesi 14:36

Millilere özel ulaşım uygulaması: ESHOT artık bedava!

Büyükşehir Belediyesi milli sporcuların ESHOT’u ücretsiz olarak kullanması için karar aldı. İlk olarak AK Parti’den gelen öneri sonrasında 4 komisyon oy birliğiyle ‘uygun’ raporu verdi. Kasım ayı toplantısında karar alınırken, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Tekoğlu, “Milli sporcular bizim gururumuz, onlar için ne yapsak az” dedi.

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, milli sporcuların kentteki ESHOT ulaşımından ücretsiz yararlanması için flaş bir adım attı. AK Partili Meclis Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ tarafından gündeme gelen önerge komisyonlarda görüşüldükten sonra mecliste karara bağlandı.

İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 99 kişilik milli sporcu listesi verildiği aktarıldı. Gerekli çalışmanın Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacağı ve sporculara kartlarının ulaştırılacağı belirtildi.

ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZ!
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Yeşim Tekoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir’e her anlamda hizmet etmeye devam ediyoruz. Belediyecilik faaliyetleri yanında kültür, sanat, spor noktalarında da ilave olarak yapmamız gereken çalışmalar var. Başkanımız Tunç Soyer’in bu konulardaki hassasiyeti zaten herkesin malumu. Ayrıca Atatürk’ün Türk sporuna verdiği önemi de çok iyi biliyoruz. Milli sporcularımız bizim gururumuzdur. Onlar için ne yapsak az” dedi.

ÖNERGE
Maddede, ‘Ülkemizi en iyi şekilde temsil eden olimpik hazırlık merkezimizdeki Milli Sporcularımızın daha rahat çalışmalarını sağlamak, moral ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla Milli Sporcularımızın ESHOT ulaşımlarının ücretsiz yapılmasına yönelik Yazılı Önergeye konu hususun; “Belediyemiz Spor Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek kontör doğrultusunda önergede yer alan listede belirtilen kişilere (sporcularımıza), ESHOT Genel Müdürlüğünce kart verilmesi koşuluyla uygulanması’ ifadeleri yer aldı. 

4 KOMİSYONDAN OY BİRLİĞİ KARARI
Görüş doğrultusunda Plan ve Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Ulaşım Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu uygunluk noktasında oy birliğiyle karar verdi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 mert
 18 Kasım 2019 Pazartesi 22:10
BİR TEK EMEKÇİYE PARALI NE ALA MEMLEKET ÖĞRENCİYİ İŞÇİYİ DÜŞÜNEN GELMEDİ GELMEYECEK
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz