MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Necip Nasır'dan İTO'da seçim çıkışı: Sistem değişmeli!
Güncel
26 Temmuz 2017 Çarşamba 19:48

Necip Nasır'dan İTO'da seçim çıkışı: Sistem değişmeli!

İzmir Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Necip Nasır, İTO'daki seçim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Müteahhitler Federasyonu Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Necip Nasır, İTO'daki seçim sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ekonomik gücü ve üye çoğunluğu itibariyle ülkemizdeki en güçlü örgütlü yapıya sahip oluşumların, yarı kamu kurumu niteliğindeki sivil toplum örgütü olan ticaret ve sanayi odalarının olduğunu belirten Nasır, “Ekonominin globalleştiği günümüz dünyasında ticaret ve sanayi odalarının, bulunduğu ilin iş dünyasına ve ülke ekonomisine çok daha iyi katkı koyabilmesi için yeni bir seçim sistemine ihtiyaç duyuluyor” dedi.

Nasır, ''Sistemde fazla bir değişikliğe gerek kalmaksızın; ticaret ve sanayi odaları seçimlerinde, bütün üyelerin katıldığı ilk seçim 2 sandıkta yapılmalı. Bir sandıkta meclis üyeleri belirlenirken, diğer sandıkta oda başkanı seçilmeli. Seçilen başkan, yönetim kurulunu meclis üyelerinden seçebildiği gibi odaya üye iş dünyasının duayen, ceo veya yöneticilerinden de seçebilmeli'' diye konuştu.

Seçilen meclis üyelerinin meclis başkanını seçerken aynı zamanda, seçilen meclis üyelerinden TOBB delegasyonunu da seçmesi gerektiğini kaydeden Necip Nasır, ''Bu seçim sistemiyle daha katılımcı, rekabeti ön plana çıkaran, yeni fikirleri ticari yarara dönüştüren inovatif, katılımcı ve paylaşımcı bir anlayışa sahip, şeffaf, hesap verebilir çağdaş bir yönetim biçimine imkan veren yaklaşım ve anlayış ile ülkemiz çok büyük kazançlar elde edebilir'' ifadesini kullandı.

İlklerin şehri İzmir'in ticari parlamentosu olan İzmir Ticaret Odası'nın taleplerini hükümete iletecek kamuoyunu oluşturabileceklerine de dikkat çeken Nasır, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ''Seçim sisteminde bu değişikliği sağlayabilirsek, iktisat kongresinin ilk yapıldığı İzmir, iş dünyasına ve ülkemize çok önemli bir katkı sağlamış olacaktır.''

TOPLANTIDA GERGİN ANLAR
İTO Meclis Üyesi Necip Nasır, inşaat teknik şartnamesinin uzun süre kendilerine verilmediğini söyledi. Bunun üzerine kürsüye gelen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Nasır'ın inşaatta yolsuzlukla ilgili somut delili varsa savcılığa başvurmasını istedi. Nasır, Temmuz ayı meclis toplantısında inşaat teknik şartnamesinin uzun süre kendilerine verilmediği ve metrekare maliyetinin 4 bin 400 lirayı bulduğunu söyledi. Bunun üzerine İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İnşaatta yolsuzluk iddialarınız var. İnsan şerefiyle yaşar. Eğer elinizde iddialar dışında somut bilgiler varsa savcılığa gidip suç duyurusunda bulunun" dedi. İhale Komisyonu Başkanı olan Meclis Üyesi Şeref Gündoğdu da kürsüye gelerek, "Benim olduğum komisyonda en ufak bir yanlış olmaz. Bunu ihbar kabul edip savcılığa suç duyurusunda bulunulsun. İhaleler şeffaf yapılıyor. Kim istiyorsa çıksın delikanlı gibi konuşsun. İşte Meclis işte savcılık" diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz