MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O binayı istemişti... Nusret'e İzmir'de hüsran!
İnşaat/Emlak
16 Eylül 2019 Pazartesi 12:14

O binayı istemişti... Nusret'e İzmir'de hüsran!

Megapol Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir’in 3 yıl önce satın aldığı Kordon’daki eski Alman Konsolosluk binasını restorana çevirme talebi kabul edilmedi.  İmar planında “özel kültürel tesis” olan bina için yapılan talep önce Konak’tan sonra da Büyükşehir’den veto yedi.  Şirket, plan notlarına “kafe ve restoran yapılabilir” ibaresinin eklenmesini istemişti.

EGEDOSONSÖZ- İzmir’in eğlence merkezi Konak Alsancak’taki 1. Kordon’da bulunan Tarihi Alman Konsolosluğu’nu üç yıl önce satın alan Megapol A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Selim Gökdemir’in binadaki çalışmaları sürüyor. Binayı,2017 yılında  3.5 milyon euroya satın alan Gökdemir bir yandan “Modern Sanatlar Müzesi” yapma çalışmalarını sürdürürken diğer yandan satın aldığı binayı “pazarlık usulü” satışa çıkartmıştı.

Bina ile ilgili ticari faaliyetleri ve tadilatları devam ettiren Gökdemir, imar planında “özel kültürel tesis” olan yer için “kafe ve restoran” talebinde bulundu. İlk olarak Konak Belediyesi’ne başvuru yapan Gökdemir, plan notlarına durumun eklenmesini talep etti.  Tarihi binayı tadilat yaptıktan sonra büyük bir marka üzerinden restorana çevirme fikrini ortaya koyan Gökdemir’in talebi Konak’tan veto yedi.  Koruma Kurulu’ndan aldığı izin ile Konak Belediyesi’ne başvuran Gökdemir’in talebi Konak’tan sonra Büyükşehir’den de kabul görmedi. Talebin reddi, Büyükşehir meclisinden de geçti.

Öte yandan,  Gökdemir’in binanın Kordon’da olması nedeniyle Nusr-Et Steakhouse sahibi Nusret Gökçe ile görüşmeler yaptığı ifade edilmişti.  Fakat Gökdemir, kafe ve restoran izni alamadı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 26 Ekim 2019 Cumartesi 22:39
Babacım varmısınız Kordondaki bu eski binalar hariç Gündoğdu'dan limana apartmanları yıkmaya? Arka sokaktaki eski binalarla eski kordon havasını yakalamaya? Mangalda kül bırakmayan solcularım benim!
 KAAN
 17 Eylül 2019 Salı 09:36
AMAN HA EĞİTİME ,KÜLTÜRE YATIRIM YAPMAYIN GÜNAHA GİRERSİNİZ .ZATEN SOSYAL AKTİVİTE (0)VARSA YOKSA AVM YAPIN RESTORANT ACIN .KISACASI PARAN YOKSA HİÇBİR ŞEY YOK HERKEZ ABD Yİ SEVMİYOR AMA HERKEZ KAPİTALİST OLMUŞ.
 sezarın hakkı sezara
 16 Eylül 2019 Pazartesi 16:22
Geçen bir dergi de okumuştum türkiye de irili ufaklı en fazla balık restoran ve lokantasına sahip il izmirmiş. zamanın da izmir de dönemin meşhur kebapçı ve et restoranalrı olan TİKE ve Köşebaşı gibi restoranlar da tutmadı. Nusret bence izmire Nusret balık açsın .Hali hazır da fiyatları nusrete göre çok çok uygun olan tavacı recep usta bile eski dolulugunda değil.
 Işık Dikicigil
 16 Eylül 2019 Pazartesi 14:04
bir kaç adam para kazanacak diye, şehrin kültürel dokusunu bozmayın
 süleyman
 16 Eylül 2019 Pazartesi 13:41
Valla iyi olur tabi selim gökdemir yapmayacağı bir müze yerine 'cafe ya da retoran' olabilir i alsan...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz