MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O ilçede sokağa eski başkanın soy ismi mi verilecek?
Yerel Yönetimler
20 Mayıs 2019 Pazartesi 14:31

O ilçede sokağa eski başkanın soy ismi mi verilecek?

Kemalpaşa Belediyesi’nin AK Partili eski Başkanı Arif Uğurlu’nun soy isminin ilçede yeni faaliyete geçen sokağa verilecek olması dikkat çekti. Şubat ayında alınan karar Mayıs’ta Büyükşehir Belediyesi meclisine geldi. İlçe belediyesinden gelen önerge hukuk komisyonuna havale edildi. Gelişmeler karşısında Kemalpaşa Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın göstereceği refleks merak edildi. Karakayalı, “Arkadaşlarla konuşuz, grubumuzla beraber gereğini yaparız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-Kemalpaşa Belediye Meclisi’nde Şubat ayında yeni sokaklara isim verilmesi noktasında alınan karar Mayıs’ta İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemine geldi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Partili Belediye Başkanı Arif Uğurlu’nun yönetiminde olan mecliste Sütçüler Mahallesi’ndeki yeni yollara bazı isimler verilmesi kararlaştırılmıştı.

Buna göre ilçe belediyesinden Büyükşehir’e gönderilen maddede, ‘yapılan inceleme sonucu ilk defa isimlendirilecek olan ve tamamı sokak nitelikli yollardan 1 numara ile gösterilen yola "Tetik", 2 numara ile gösterilen yola "Can", 3 numara ile gösterilen yola "Zor", 4 numara ile gösterilen yola "Sare", 5 numara ile gösterilen yola "Koçyiğit", 6 numara ile gösterilen yola "Dağ", 7 numara ile gösterilen yola "Uğurlu" isimlerinin verilmesi talebinin görüşülmesi’ ifadeleri yer aldı.

AK Partili Başkan Uğurlu döneminde gündeme gelen önerinin çerçevesinde 7 numaralı yola ‘Uğurlu’ isminin verilecek olması dikkat çekti. Başkan Uğurlu’nun soy isminin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Rıdvan Karakayalı tarafından iptal edilip edilmeyeceği de merak konusu oldu.  Resmi kayıtlara göre ismi tam olarak ‘Arif Uğurli’ şeklinde belirtilen eski başkan kamuoyunda ‘Arif Uğurlu’ adıyla biliniyor. Eski başkan için basında yer alan haberlerde de ‘Uğurlu’ soy ismi geçiyor. Ayrıca Başkan sosyal medya hesaplarında da ‘Uğurlu’yu kullanmayı tercih ediyor.

Başkan Karakayalı konuyla ilgili yaptığı kısa açıklamada, “Konuyla ilgili bilgim yok. İncelemem lazım. Şubat ayında alınmış bir karar görünüyor. Meclis dosyalarına bakmam lazım. Arkadaşlarla konuşuz, grubumuzla beraber gereğini yaparız” dedi.

Gündeme gelen önergenin hukuk komisyonuna havale olduğu da aktarıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz