MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O proje için en yüksek teklif İzmir'den!
İnşaat/Emlak
13 Haziran 2017 Salı 19:14

O proje için en yüksek teklif İzmir'den!

Emlak Konut GYO'nun Alsancak Liman Arkası’ndaki araziler için yaptığı ihaleye İzmir’den tek katılan firma olan İZKA İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil, “İyi bildiğimiz bir bölge. Şehir merkezleri planlanırsa değeri kısa sürede artar” dedi.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Alsancak Liman Arkası’nda Tariş Depoları’nı da kapsayan bölgenin planlarını yapan Özelleştirme İdaresi, Emlak GYO aracılığıyla ihaleye çıktı. İzmir’in en prestijli ve rant değeri yüksek bölge için yapılan ihaleye 10 firma teklif verirken İzmir’den ihaleye katılan tek şirket olan İZKA İnşaat aynı zamanda 400 milyon TL ile en yüksek rakamı da sundu.

Turizm, ticaret ve kültür odaklı inşaatların yapılacağı bölgede aynı zamanda kentsel dönüşüm de gerçekleştirilmiş olacak. Uzun yıllardır atıl duran depo görünümlü binalar, harabe alanlar, kullanılmayan bölgeler de değer kazanacak.

PLANLAMA ÖNEMLİ
İhalede en yüksek teklifi sunan İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azad Yeşil Emlak GYO ve TOKİ ile daha önce büyük projeler yaptıklarını belirtirken kurumsal olarak işbirliği yapma konusunda deneyimli olduklarının da altını çizdi. Yeşil, “Bu bölge çok iyi bildiğimiz bir bölge. İzmir’in genelinde onlarca proje hayata geçirdik. Yeni yatırımlarımız da var. Alsancak Liman Arkası ve Konak’ın bu bölgesinde imar problemi vardı. Genel olarak şehir merkezinde sıkıntılar var. Planlaması yapılırsa çalışmalar kısa sürede tamamlanır. Geçtiğimiz günlerde yağmur yağdı ve birçok yeri sel bastı. Planlama en önce yapılması gereken şey. Sonra bizim gibi firmalar ve şirketler buranın planlarına göre çalışmalarını yaparlar. Şirket olarak İzmir’de hizmet ve yatırımlarımız sürecek” dedi.

DEPREM UYARISI
Yeşil depreme de vurgu yaparken, “İzmir’i de etkileyen ve panik yaratan 6.3 şiddetinde bir deprem yaşadık. Herkes tedirgin oldu. İlk olarak binalar ve kentin planlanması akla geldi. Bizim İzmir’i büyük bir kararlılık ile planlamamız gerekiyor. Depreme dayanıklı yeni yaşam alanları oluşturmamız şart. Şirket olarak bu konuya büyük önem veriyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesini yaptığı Ballıkuyu’daki alanın yakınında yeni inşaat projemiz başlıyor. O bölgedeki yapılan mimari düzenlemeyle de uyumlu olacak. Her açıdan depreme karşı önlem almalıyız” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 16 Haziran 2017 Cuma 13:45
2.etaba da izka inşaat en yüksek teklifi vermiş ??
 
 13 Haziran 2017 Salı 21:45
Ballıkuyu projesi gibi proje umarım yapılmaz. Yüksek katlı yapı yapıyorsan estetik yapı yapacaksın, toki nin uzun halini değil.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz