MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
O sendikada İzmir ekibi ihraç edilmişti... Kararlar tamamen iptal!
Ekonomi
12 Aralık 2017 Salı 15:06

O sendikada İzmir ekibi ihraç edilmişti... Kararlar tamamen iptal!

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul’un oğlu, gelini ve akrabalarıyla kadrolaşma çalışmasına tepki gösterdikleri için ihraç edilen şube başkanlarının açtığı davada karar çıktı. Sendika genel merkezinin olağanüstü genel kurulu iptal edildi.

EGEDESONSÖZ. Türk-İş Sendikası’na bağlı yerel yönetimlerde örgütlü Belediye İş Sendikası’nın Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile İzmir’de bulunan şube başkanları arasındaki mücadele sürüyor. Sendikanın Kuşadası’nda bulunan otellerini Yurdakul’un oğlu Murat Yurdakul’un işletmesi gelini, yakınları ve akrabalarının otellerde yetkili yapılmasıyla başlayan dava süreci Aydın Söke Ağır Ceza Mahkemesi’ne de taşınmıştı. Yurdakul ailesinin “nitelikli dolandırıcılık” iddialarıyla yargılandığı davalardan ardı ardına kararlar çıkarken sendika olağanüstü genel kurul ile karşı hamle yapmıştı.

Yurdakul’un şahsı ve yakınlarının gündeme getirdikleri için Ankara’daki genel kurulda geçtiğimiz yıl, İzmir’de faaliyet gösteren Belediye-İş İzmir 6 No’lu Şube Başkanı Buket Mertoğlu Gürpınar, 6 No’lu Şube Mali Sekreteri Azmi Gül, 1 No’lu Şube Başkanı Zeynel Ersoy, Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er ile birlikte 1 No’lu Şube Başkan Yardımcısı Necdet Deligöz sendikadan kesin ihraç edildi.

Tarafların konuyu Ankara 21. İş Mahkemesi’ne taşımasının ardından dava görüşüldü. Mahkeme, şube başkanlarının ihraç edildiği olağanüstü genel kurulun tüm sonuçlarıyla birlikte iptal edilmesi kararını aldı. Tarafları dinleyen ve savunmaları alan mahkeme ayrıca şube başkanları hakkında açılan genel merkez tarafından “husumet vardır” denilen davanın da reddine karar verildi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Adem BALCI
 13 Aralık 2017 Çarşamba 03:25
Sayın genel Merkez yöneticileri ve genel Başkanım birilerinin yalan yanlış söylemleri doğrultusunda İzmir''de gerçekten işçi sınıfına yakışır bir şekilde sendikamızı en iyi şekilde temsil edebilen gecesini gündüzünü genel Başkanım gibi ayırt etmeden işçi sınıfı için işçi hakları için en iyi şekilde sözleşmeler yapabilmek için gece yarılarına kadar Bürokrasi ve bürokrat başkanların peşinde gezen şube başkanlarımıza gelişigüzel Aslı olmayan söylemlere asılsız iddialara inanarak izmir''de Belediye İş Sendikası örgütümüzün genel merkez yöneticileri tarafından mezhepçilik ayrımcılık yörecilik yapraktan bir de genel başkanın iyi niyetini kullanaraktan durum bu hali almıştır sayın genel Başkanım Siz Karadeniz yöresinin bağrından kopup işçi sınıfıyla hep birlikte mücadeleler vererek ten sendikamıza hiçbir şekilde ayrımcılık yapmadan eşit bir şekilde mücadele ederken Sayın genel merkez yöneticilerimiz bu tür davranışlar da bulunarak Belediye İş Sendikası tarihinde yaşanmamış ları Yaşattılar Siz Genel Başkanımıza Hiçbir sözüm yoktur Çünkü siz belediye iş sendikasını güçlendir diniz onurlandırdınız her türlü baskı ve davranışlara rağmen dimdik ayakta durdunuz fakat yöneticilerimiz koltukları da kalabilmek için mücadele ettikleri kadar sendikamızın üye sayısını büyütmesi için görüyorum ki Hiçbir çaba vermediler şimdi bir üyemiz olaraktan bu tür davranışlar Şahsımı çok üzmüştür etkilemiştir ?zmir şube başkanları gerçekten bu duruma onlarda üzülmüş lerdir fakat ne yazık ki sayın genel başkanım genel kurulumuzda yönetimimizin gençleştirelim Belediye İş Sendikası güçlü bir ailedir güçlü bir örgüttür ben buna inanmaktan genel Başkanım Nihat yurdakul''un vermiş olduğu güç destek özveri işçi sınıfını gençleştirerek yeni bir ekiple yola çıkacağına inanıyorum izmir''de Saygılar sevgiler ile elediye İş Sendikası ailesi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz