MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Oda Başkanı Esen’den mülk sahiplerine çağrı: İki ay kira almayın!
Ekonomi
28 Mart 2020 Cumartesi 13:12

Oda Başkanı Esen’den mülk sahiplerine çağrı: İki ay kira almayın!

İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen koronavirüs nedeniyle zor günler yaşayan işletmelerin mülk sahiplerine çağrıda bulundu. Esen, “Mülk sahiplerinden elini vicdanına koyarak bir karar vermesini istiyoruz. İki ay kira almayın” dedi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs salgını nedeniyle bakanlık kararıyla kapanan işletmeler zor günler geçiriyor. Kiralarla ilgili insiyatif özel mülk sahiplerine bırakılan işletmeler devlet yardımlarının arttırılmasını isterken ev sahiplerinden de kendilerine destek olmasını istedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı İzmir Şekerciler ve Pastacılar Odası’nın Başkanı İhsan Esen kiraların iki ay süreyle alınmaması talebinde bulundu.

“Esnafına sahip çık Türkiye” çağrısı yapan Esen, “Yıllardır esnaflarımızdan KİRA alan ve sorunsuz bir şekilde ilişkilerini sürdüren tüm mülk sahiplerine sesleniyorum. Karşı karşıya kaldığımız bu kriz ne esnaflarımızın ne çalışanlarımızın nede sizlerin eseri değildir. Ancak bir yılı aşkın zaman ve içinde bulunduğumuz an itibariyle esnaflarımız ve on binlerce çalışanımız yok olmayla karşı karşıya kalmıştır. Bizler hiç bu kadar kötü durumda kalmadık. Kapanan işyerleri, açık olsa da işi tamamen biten esnaflarımız ve mecburiyetten isten çıkarılanlar izin verilenler hayatlarının en zor günlerini yaşamaktalar. Bu kriz tüm ülke olarak hepimizin sorunu. Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Hepimiz varsak ülke oluruz devlet oluruz mutlu oluruz, biz oluruz. Birlikte güçlü oluruz. Milletçe üzüldüğümüz gibi milletçe sevinebiliriz. Ben esnaflarımızın temsilcisi olarak ne kadar zorda olduğumuzu bildiğim için siz mülk sahiplerinden elinizi vicdanınıza koyarak bir karar vermenizi istiyorum. İşi yok olan esnafı, çalışamayan işçiyi, borçlarını faturalarını ödeyemeyen yarınının ne olacağını bilemeyen ve tüm riskleri alan kiracılarınıza ‘bu zor gününüzde yanınızdayım demenizi, bu taşın altına bizlerde elimizi atmalıyız’ diyebilmenizi ‘bu sorumluluk milletçe hepimizin demenizi’ ve bu kiracılarınızdan 2 ay kira almamanızı diliyorum istiyorum. Biz esnaflarımıza ekonomimize sahip çıkamazsak ülke olarak büyük yıkıma girebiliriz. Süreç sancılı ve sıkıntılı ilerliyor. Esnaflarımız destek alamazsa topyekun bir batısın eşiğine olacaktır. Gün birlik beraberlik günüdür. Gün Çanakkale’dir, Sakarya’dir” dedi.

Devlet desteklerinin de artması gerektiğini anlatan Esen, “Burada devletimizden de isteklerimiz ve beklentilerimiz oluyor. Kısmen yararımıza düzenlemeler yapılıyor. Ancak her şeyi devletten bekleyemeyiz. Vatandaş olarak herkes üzerine düşeni yapmalı. Bizler üzerimize düşeni yapıyor her konuda olduğu gibi bu konuda da ilgili yerlere bildirimlerimizi yapacağız. Devletimizin de kira ile ilgili teşvik edici yol gösterici olmasını isteyeceğiz. Krizin ne zaman biteceğini bilmediğimiz bu yangın hepimizi yakacak” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz