MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ödemiş'te Ramazan hazırlıkları tamam
Yerel Yönetimler
24 Mayıs 2017 Çarşamba 10:36

Ödemiş'te Ramazan hazırlıkları tamam

Ödemiş Belediyesi vatandaşların rahat ve huzurlu bir Ramazan yaşamaları için hazırlıklarını sürdürüyor. Bu yıl kent merkezinde 7 iftar çadırı kurulurken, merkez mahalleler ve beldelerden mahalleye dönüşen bölgelerde iftar çadırlarıyla birlikte ramazan etkinlikleri düzenlenecek.

Ödemiş Belediyesi ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla her yıl organize edilen iftar çadırları bu yıl yedi farklı yerde kurulacak. Hükümet Meydanı, Tekelli Düğün Salonu Bahçesi, Zafer Mahallesi Tekstil Mevki, Perşembe Pazarı, Gençlik Caddesi üzerindeki park, Hürriyet Mahallesi Muhtarlığı önü ve Cumhuriyet Mahallesi Köşebaşı Camii yanında kurulan iftar çadırlarda bu yılda günde 4000-4500 kişiye yemek verilmesi planlanmaktadır. Hijyen koşullarına önem verilerek hazırlanan yemekler, gıda mühendisi denetiminde belirlenen iftar menüsüne göre oluşturulmaktadır. İftar menüsünün protein, vitaminler ve kalori olarak dengeli ve sağlıklı beslenmeye uygun bir şekilde oluşmasına özen gösterilmektedir.

Kent merkezinde kurulan çadırlar dışında beldelerden mahalleye dönüşen bölgeler ve kırsal bölgelerdeki mahallelerde de iftar çadırları kurulacak. İftar çadırlarının kurulduğu bölgelerde aynı zamanda çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ödemiş merkez ve merkeze uzak olan mahallerdeki ibadet yerlerinin temizliği, gıda ürünleri imalathanelerinin denetimi de belediye ekiplerince düzenli olarak yapılmaya devam edecektir.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI
Her yıl hayırseverlerin katkılarıyla organize edilen iftar çadırlarına katkı sağlamak isteyen vatandaşlarınİşletme İştirakler Müdürlüğü’ne müracaatta etmeleri gerekmektedir. Bir iftar çadırının günlük maliyeti 1000TL olarak belirlenmiştir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz