MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Öğrenciler korona girdabında... Kardeşe karantina, kendisi okula!
Güncel
23 Eylül 2021 Perşembe 08:36

Öğrenciler korona girdabında... Kardeşe karantina, kendisi okula!

Yüz yüze eğitime başlayan iki kardeşten biri sınıfında pozitif vaka çıkması durumunda karantinaya girerken; diğeri temaslı sayılmayıp, okula giderek ders görmeye devam ediyor.

Menduha CEYLAN / EGEDESONSÖZ- 6 Eylül itibariyle okullarda yüz yüze eğitim başlaması beraberinde vaka artışlarını getirdi. Türkiye’nin neredeyse tüm okullarında, korona pozitif öğrenci çıkması toplu karantinaları da beraberinde getirdi.

Aynı ailede birden fazla çocuğun yüz yüze eğitime başlaması, sistemdeki hatanın ortaya çıkmasına sebebiyet verdi. İki kardeş farklı sınıflarda okurken, kardeşlerden birinin sınıfında pozitif öğrenci çıkması o sınıfın öğrencilerinin tamamının karantinaya girmesine sebep oluyor. Ancak aynı evde bulunduğu kardeşi farklı sınıfta olduğu gerekçesiyle okuluna gitmeye devam ediyor.

Bu doğrultuda oluşan çelişkiye dikkat çeken aileler, sosyal medya hesaplarından tepki göstererek bir an önce karmaşayı ortadan kaldıracak adımlar atılmasını talep ediyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ANNE
 24 Eylül 2021 Cuma 02:52
Tek kelimeyle rezillik. Harcadılar çocuklarımızı:(Önlem almadan yapılacak iş miydi bu?
 ibrahim
 23 Eylül 2021 Perşembe 09:50
okulların açık olması önemli ve gerekli. ancak çok çok basit uygulamalar ile süreç iyi idare edilebilir. Ama o iradeyi gösterecek ne bir okul müdürü, ne bir milli eğitim müdürü ne de eğitim bakanı var. herkes sorumluluğu bir şekilde birbirinin üstüne atmak için sus pus talimat almayı bekliyor. Karabağlar Nevvar Salih Anadolu Lisesi, oğlum orda okuyor. Yakınlardaki bir ilkokul 2 yıl kadar önce yıkılmış ve yerine yapılacak okul için çivi bile çakılmamış. Şimdi ordaki ilkokul öğrencileri de saat 14 ten sonra bu okula gelip eğitim görüyor. Lise zaten 40'ar kişilik sınıflara sahip. Bir de evlere şenlik bir müdür var. Hemen hemen her gün bir bahaneyle çocukları bahçede toplayıp nutuk atıyor. En son geçenlerde 15 Temmuz anması yaptı. Tabi görünen köy klavuz istemez misali, sınıflar teker teker kapandı. Oğlum ve okuldaki en az 20 öğrenci altyapı basketbol liglerinde lisanslı oynayan basketbolcular. 15 Ekim'de ligler başlayacak ve temaslı sayıldıkları için evden çıkamıyorlar ve antrenman yapamıyorlar. Diyeceksiniz ki basketbolun sırası mı, evet tam sırası. Sporda veya başka branşlarda kariyer yapmak isteyen pek çok öğrenci var. Okul tüm hayatı değil yani. Dışarıda da bir hayat var. Ben bu konuda en çok yetkililerden sonra İzmir basınına kızıyorum. Bizzat sorunun yaşandığı okullara gidip haber yapmak yerine, sosyal medyada şöyle şöyle yazılıyor diyerek haber yapmak doğru değil. Basının gücü ortada. Ama İstanbul basını hariç maalesef ülkenin geri kalanının yerinde haber yapma ve yayma niyetleri pek yok.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz