MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Okullar açılıyor... Servise talip yok!
Ekonomi
26 Şubat 2021 Cuma 08:48

Okullar açılıyor... Servise talip yok!

İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, 8 ve 12. sınıfların 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime başlayacağını, ancak birkaç kolej dışında hiçbir okuldan servis talebi gelmediğini söyledi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin, 8 ve 12. sınıf öğrencileri için 1 Mart'ta başlayacağını açıklamasıyla heyecanlanan servisçiler, hayal kırıklığına uğradı. İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "Aylardır kontak çevirmiyoruz. Otoparka çektiğimiz araçlarımızın altı ot bağladı. Okullar kısmen de olsa açılıyor ama servisçi esnafının en fazla yüzde 5'ine iş çıkacak" değerlendirmesinde bulundu.

PEK ÇOK VELİ ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMİYOR
Devlet okullarından tek servis aracı talebi dahi gelmediğini belirten Başkan Bostancı, kolejlerden de çok az sayıda istek olduğunu dile getirdi. Velilerin çoğunun çocuğunu okula göndermeme hakkını kullandığını, dolayısıyla servise ihtiyaç duymadığını belirten Başkan Bostancı, "Çocuğunu okula gönderecek olanlar da pandemi nedeniyle çocuğunun servisini kendisi yapmak istiyor. Dolayısıyla servisçi esnafının kaderi yine değişmedi"  diye konuştu.

3 BİN SERVİSÇİ, İŞSİZ HAYATA DEVAM EDECEK
Servisçi esnafının bir yıldır iş yapamadığının altını çizen İzmir Otobüsçüler ve Servis Araçları Esnafı Başkanı Hasan Basri Bostancı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Servisçi esnafının SGK ve vergi borçları yapılandırılmıştı. Ödemeler Mart ayında başlıyor. Servisçi esnafı, çalışırken ödeyemediği SGK primlerini, vergi borçlarını, çalışmadığı halde nasıl ödeyecek? Yapılandırılmış bu borçların en az 6 ay, hatta bir yıl ötelenmesi lazım. Okulların kısmen de olsa açılmış olması, bize bir fayda getirmedi. Araçlarımız park yerlerinde öyle duruyor. Altları ot bağladı. İzmir'deki 7 bin servisçinin en az 3 bini, işsiz hayata devam edecek gibi görünüyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 
 26 Şubat 2021 Cuma 11:29
Acaba neden gelmedi bu talep? Bi düşün bakalım
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz