MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Otomotivde rekor gerileme: Sektörden 'çare bulun' çağrısı!
Otomobil
8 Ağustos 2018 Çarşamba 08:01

Otomotivde rekor gerileme: Sektörden 'çare bulun' çağrısı!

Döviz fiyatlarının tavan yapması sonrasında konuşan EGOD Başkanı Akkalay, “Geçtiğimiz dönemde otomobil satışları iç piyasasında yüzde 39 gerileme yaşandı. Dövizin hareketli bir şekilde olmasının bize büyük bir zararı dokunacak. Çare bulunmalı, stabil hale gelmesini bekliyoruz” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay, Dolar’ın 5.22 TL, Euro’nun 6.05 TL’ye yükselmesi sonrasında sektörün durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Döviz fiyatlarından en çok etkilenen sektörlerin başında gelen otomotivin çok zor durumda olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Akkalay net ifadeler kullandı.

GERİLEME YÜZDE 39, ÇARE BULUNMASI LAZIM, DÖVİZ STABİL HALE GELMELİ!
Sektörün düşüş yaşadığını aktaran Akkalay, “Geçtiğimiz dönemde otomobil satışları iç piyasasında yüzde 39 gerileme yaşandı. Tabi bu dövizin hareketli bir şekilde olması hem fiyatları hem satışları etkiliyor. Bize büyük bir zararı dokunacak. Bir an önce dövizin stabil hale gelmesini bekliyoruz. Böyle bir hareket olduğu sürece yapılacak çok bir şey kalmıyor. Bu dövize bir şekilde çare bulunması lazım” dedi.  

SIFIR ARAÇ FİYATI YÜKSELDİĞİNDE İKİNCİ EL DE ETKİLENİYOR
Sıfır ve ikinci el araç piyasası hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Akkalay, “Sıfır aracın fiyatı yükseldiğinde, etkileşim yaşandığında ikinci el araçlara da yansıyor. Tüketici tercihleri ona göre şekilleniyor. İster istemez ikinci el araç fiyatlarında da değişim oluyor” açıklamasında bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz